Annonce
Debat

Jeg skammer mig

Annonce

Læserbrev: Som medlem af byrådet her i Randers og som medlem af omsorgsudvalget skammer jeg mig på kommunens vegne over, hvad et skjult kamera kan afsløre.

Så sent som sidst i maj blev vi i omsorgsudvalget orienteret om de tiltag, der er taget på vores plejecentre, herunder Nyvang, hvor TV2 dokumenterede den umenneskelige behandling, som Niels var blevet udsat for.

Omsorgsudvalget var på forhånd blevet orienteret om TV2-udsendelsen, og udvalget havde planlagt at se dokumentaren sammen. Imidlertid blev udsendelsen i første omgang stoppet af en retskendelse.

I omsorgsudvalget sidder der ud over os socialdemokrater også en repræsentant fra Venstre, Dansk Folkeparti og Velfærdslisten.

På møderne har udvalget i flere omgange drøftet kvalitet på plejehjemmene, ligesom vi er blevet informeret om tiltagene og den igangværende undersøgelse på Nyvang.

Det er vigtigt for mig at understrege, at udvalget eller byrådet på intet tidspunkt har truffet en politisk beslutning, der på nogen som helst måde blåstempler det menneskesyn og den fornedrelse af den hjælpeløse Niels, som TV2-dokumentaren afslørede.


Jeg er sikker på, at vi er mange, der ikke ønsker, at der går “håndvask” og kommunalvalgkamp i sagen.


Som politikere har vi et ansvar. Det er os, der skal sikre, at vores ældre får en værdig pleje, både hjemme og på vores plejecentre.

Jeg er sikker på, at vi er mange, der ikke ønsker, at der går “håndvask” og kommunalvalgkamp i sagen. Jeg er lige så sikker på, at alle borgere i kommunen ønsker og forventer, at vi sammen med det store flertal af dedikerede medarbejdere på omsorgsområdet får rettet op på kulturen, der er kommet på afveje, og sikret tilstrækkeligt med ressourcer til omsorgsområdet.

Randers skal være kendt som en kommune med velfærd. Ingen skal frygte at ende sine sidste år med en behandling som den, vi så det i TV2-dokumentaren. Hvis ikke den behandling, som Niels blev udsat for, og som blev dokumenteret, får os til at handle, skal vi som politikere alle sammen skamme os.

Helt konkret vil jeg derfor ikke bare bide mig fast i sagen og følge den helt til dørs på såvel Nyvang og kommunens andre plejecentre – jeg vil også holde mine kolleger i byrådet og i omsorgsudvalget fast på, at det her, det må aldrig ske mere. Ikke i Randers og forhåbentlig heller ikke andre steder i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Tilbagevendt Tosin skal slippes løs: - God nyhed med ekstra frihed

Annonce