Annonce
Læserbrev

Jeg tog fejl

Læserbrev: Torsdag 10. oktober cykler jeg ind til demonstration på Rådhuspladsen. Solen skinner, og luften er skarp og kølig. Der er efterår i luften på den gode måde.

Mens jeg cykler, tænker jeg tilbage på det forløb, jeg har været vidne til det seneste års tid i forhold til truslerne om at lukke plejehjem i Randers.

Jeg tænker på den samtale, jeg havde sidste år med Torben Hansen på Dronningborg Plejehjem. Torben fremstod som en troværdig og lyttende borgmester. Han havde en varm udstråling og venlige øjne. Sidste års kamp var ikke forgæves – måske på grund af en troværdig borgmester?

Jeg ankommer til Rådhuspladsen og sætter mig i solen, mens folk langsomt ankommer og hilser varmt på hinanden, der er både beboere, personale og pårørende. Min bror kommer også, han bor i Rønde, men er kørt hertil i dag, fordi han håber at se den borgmester, jeg så varmt har omtalt.

Vejret skifter, det begynder at regne. Vi får at vide, at det nu drejer sig om lukning af to plejehjem, lukning af aflastningspladser og lukning af ældreboliger med kald. Vi får også at vide, at forslaget har været til 1. behandling, og at der er flertal for forslaget med Venstre, Socialdemokratiet og DF.

Stemningen på Rådhuspladsen ændrer sig markant. Da Torben Hansen kommer frem, buher og pifter folk ad ham. Jeg kigger på den borgmester, jeg mindes som en venlig og imødekommende mand. Sådan virker han ikke i dag. Han modtager de mange protestunderskrifter og forsvinder ind på rådhuset uden at sige noget. Folk er tavse, selvom initiativtagerne opfordrer til sang og slagråb.

Da jeg cykler hjem i silende regn, er jeg ked af det. Jeg tog fejl denne gang. Jeg så ingen tegn på håb om en god afslutning på dette års trussel.

Hvad skal jeg svare mine børnebørn, når de spørger, hvorfor oldemor ikke længere må bo der, hvor hun er tryg? Jeg kan kun svare: "Jeg tog fejl af de mennesker, der har lov til at træffe skæbnesvangre beslutninger."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce