Annonce
Randers

Jennum Rock: To vennepar har knoklet for at få koncert op at stå

Lige her i baghaven får Jennum Rock debut fredag 24. maj i år. Fra venstres ses arrangørerne: Tina og Henrik Mikkelsen samt Jan og Mona Sørensen. Foto: Annelene Petersen

Man tager en sjov idé, får et rungende ja fra sit yndlingsband, samler 150.000 kroner ind, får tilladelse fra politi og kommune og fylder baghaven op med øl, pølser, toiletter og 300 mennesker. Så har man en havefest, der vil noget.

Jennum: En rockkoncert med plads til 300 gæster er på vej til en baghave i Jennum. Jennum Rock hedder den syv timer lange koncert, der bliver med kopibandet The Boss - Tribute to Springsteen, og med det lokale band Blue Minds som opvarmning.

Den store havefest eller lille intimkoncert, om man vil, er planlagt til fredag 24. maj mellem klokken 17 og 24 på Trehøjevej 76 i Jennum. Borgmester Torben Hansen (S) har takket ja til at komme og åbne koncerten.

Det hele begyndte med med en tosset idé hos venneparrene Mona og Jan Sørensen samt Tina og Henrik Mikkelsen. De har været venner i omkring 12 år og har de senere år kastet deres musikalske kærlighed på Bruce Springsteen coverbandet.

Mona (54 år), Jan (57 år), Tina (48 år) og Henrik (47 år) rejser gerne rundt i Danmark til koncert med de fem gutter, som udgør bandet, og de to ægtepar er efterhånden gået hen og er nærmest blevet venner med bandet.

- Og så var der en gang, vi sad og hyggede med dem, at jeg fik sagt: Åh, jeg kunne godt tænke mig at få jer hjem at spille i baghaven, siger Jan Sørensen, hvilket får hans hustru til at udbryde:

- Ja, og vi andre tænkte, ja, ja, den er god med dig, Jan. Det var bare en tosset idé, som vi slog hen, siger Mona Sørensen.

Annonce

Jennum Rock

Jennum Rock holdes fredag 24. maj fra klokken 17 til klokken 24 i baghaven hos Mona og Jan Sørensen, Trehøjevej 76, Jennum.

På scenen går coverbandet The Boss - Tribute to Springsteen og det lokale band fra Spentrup/Randers Blue Minds.

Billetten koster 75 kroner.

Læs mere om koncerten på Facebook: Jennum Rock 2019.

Mange mandetimer, stor begejstring og hygge undervejs. De fire venner har lagt megen energi i Jennum Rock. Fra venstre ses: Tina og Henrik Mikkelsen samt Mona og Jan Sørensen. Foto: Annelene Petersen

Det rumlede i hovederne

Men den rumlede alligevel i hovederne på de fire, og da de fik et ja til projektet fra bandet, gik de målrettet i gang.

- Det ser så enkelt og nemt ud nu, når vi er nået hertil, men hold da op, hvor ligger der meget arbejde i at få sådan en begivenhed op at stå, siger Mona Sørensen.

De fire venner har selv sparket det hele i gang, lige fra at få udformet sponsoraftale-kontrakter, lavet logo, til at skaffe omkring 150.000 kroner hjem til arrangementet.

Der skal nemlig penge ind, der skal en såkaldt larme-tilladelse fra kommunen i hus, der skal en tilladelse fra politiet til. Og så skal der tænkes i mad og drikke, toiletter, en 60 kvadratmeter stor scene, et hus til lydmanden. To træer i haven har allerede ladet livet, så menneskemængden kan komme til at se bandet fra havesiden.

- Et gammelt blommetræ og et gammelt moreltræ. De gav ikke rigtigt frugter mere, så pyt med det, siger Mona Sørensen.

Og det koster også i tid. Der er brugt mange timer på at få sponsorater i hus. For eksempel har Henrik Mikkelsen taget en uge fri fra arbejde op til koncerten for at få det hele sat op og pillet ned igen.

Elro Dage

Sørensen og Mikkelsen regnede i øvrigt med, at den lille festival kunne klares for omkring 50.000 kroner, men blev hurtigt klogere. Det kommer i hvert fald til at koste 100.000 kroner bare at betale udgifterne.

Men det er faktisk lykkedes dem at samle lige op mod 150.000 kroner ind. De 77.000 kroner kommer fra den velspækkede Elro Fond, mens Landsby Fonden har doneret 23.500 kroner. Resten har vennerne selv samlet ind.

At Elro Fonden giver så mange penge, har også betydet, at koncerten er blevet lagt på i de dage, der kaldes Elro Dage, nemlig fra 24.-26. maj, hvor der foregår en hel masse, der har nydt godt af midler fra Elro Fonden.

Desuden må billetten til arrangementet ikke overstige 100 kroner. Det var et krav fra Elro Fonden. Så den koster 75 kroner.

Får nok for travlt

Jennum Rock skal ikke som sådan give overskud, kommer der penge ud af det, går de til Jennum Rock i 2020, hvis altså tilladelserne kan komme hjem til det igen.

Og er der så flere penge tilbage doneres de til Hospitalsklovnene.

Så Mona, Jan, Tina og Henrik gør det ikke for egen vindings skyld. De gør det for at andre kan få en sjov aften ud af det.

- Og vi regner med, at vi får så travlt, at vi heller ikke selv kommer til at nyde det. Så vi har købt et hotelophold i weekenden ugen efter i Silkeborg, hvor The Boss - Tribute to Springsteen også spiller. Så nyder vi det der, i stedet for, siger Tina Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: I maj kom landet tilbage

Annonce