Annonce
Sport

Jens Berthel Askou gør op med mangeårig tradition i AC Horsens

AC Horsens' nye cheftræner Jens Berthel Askou vil spille 3-5-2 i stedet for den klassiske 4-4-2 opstilling, som AC Horsens har brugt gennem mange år. Foto: Morten Pape
Nyt spilsystem skal være en del af den medicin, der skal kurerere AC Horsens' nedsmeltning i efteråret.
Annonce

Horsens: Jens Berthel Askou har snart overstået den første træningsuge som chef i AC Horsens, og han har allerede nået at sætte en række fodaftryk.

Det største bliver uden tvivl, at han ønsker, at AC Horsens fremover spiller 3-5-2 i stedet for den klasisske 4-4-2 opstilling, som har været synonym med AC Horsens, siden Kent Nielsen stod i shorts og råbte på sidelinjen.

Bo Henriksen skiftede system i nogle enkelte kampe, og Mads Lyng testede opstillingen i pokalkampen mod AGF i december, men nu er der udsigt til, at det bliver en mere permanent formation.

- Vi skal kunne mange forskellige ting, men jeg ser et tre-mands forsvar som en løsning i forhold til det udfordrdinger, som AC Horsens har haft, siger Jens Berthe Askou.

- For det første har vi brug for at producere flere chancer i åbent spil, og det kan vi komme til med to wing-backs. Mange af vores modstandere spiller med fire mand i bagkæden, og det vil blive sværere for dem at kontrollere med to angribere og to wingbacks. Det vil helt naturligt give os nogle nye rum at spille i, siger Jens Berthel Askou.

Annonce

Indlæg til angriberne

Han har i Kjartan Finnbogason, Nicolai Brock-Madsen, og delvist også Jannik Pohl tre angribere, der er afhængige af at blive spillet frem til afslutninger. Det kræver indlæg, da de ikke bare selv kan afdrible tre mand og smække bolden op i det ene målhjørne. Det samme gælder for AC Horsens' fjerde angriber den unge Muamer Brajanac, der også er bedst dybt inde i modstanderners straffesparksfelt.

- Defensivt vil vi have lettere ved at lukke af for omstillinger, som AC Horsens i efteråret havde nogle udfordringer med, når der blev løbet på kanten af en af de to midtstoppere. Med det her system vil vi have tre mand inde i centralt, siger Jens Berthel Askou.

Annonce

Styrke på dødbolde

Med tre stoppere på banen vil AC Horsens også få en ekstra mand at bringe i spil ved dødbolde. AC Horsens har haft svært ved at lave mål, og den letteste vej til mål kan i den situation være at omsætte dødbolde i scoringer.

- Det her system er en måde til hurtigere at få flere folk i feltet, siger AC Horsens-træneren.

Første gang, at de nye tanker skal omsættes i praksis bliver i torsdagens testkamp mod Skive på kunstgræsbanen på Langmarksvej. Kampen er lukket for tilskuere på grund af corona-restriktionerne.


Vi skal kunne mange forskellige ting, men jeg ser et tre-mands forsvar som en løsning i forhold til det udfordrdinger, som AC Horsens har haft.

Jens Berthe Askou
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce