Annonce
Østjylland

Jens Meilvang: Kommunen skulle køres som en privat virksomhed

Jens Meilvang fra Liberal Alliance ønsker meget mere effektivitet i Norddjurs Kommune. Foto: Bjarke Kirkegaard Nielsen

Liberal Alliances spids- og borgmesterkandidat ønsker en mere effektiv kommune. Det skal ikke ske ved afskedigelser, men ved at overveje om samme stilling skal slås op, når en medarbejder stopper

Auning: Jens Meilvang har ønsket at sætte Amtsavisen stævne på Gl. Estrup, som har fyldt meget i hans familie gennem generationer.

- Min mormor har været stuepige på slottet, og min far har leget med Gregersens børn. Derudover har min kones bedsteforældre været landarbejdere her og boet i landarbejderhuset, fortæller han.

Derudover påpeger Meilvang også, at den gamle herregård har betydet og stadig betyder meget for det område, han er vokset op i.

- Meget vækst i området er skabt lige her. Man kan måske være lidt kritisk over for måden, man gjorde det på dengang, men sådan var det jo bare. I dag er det et af de vigtigste steder både turistmæssigt og erhvervsmæssigt i den vestlige del af kommunen og så er både Gl. Estrup og Det Grønne Museum gode til at forny og udvikle sig, siger han og fortsætter:

- Derudover er jagt en personlig hobby, så jeg glæder mig rigtig meget til, at jagt- og skovbrugsmuseet kommer herud. Det bliver kæmpe stort. Vi skal bare være endnu bedre til at brande stedet og brande kommunen på stedet.

Politikerrunden

Amtsavisen har været rundt i Norddjurs med de lokale politikere. Hvert parti har selv måttet bestemme, hvilken kandidat de stillede med til interviewet.Kandidaten skulle finde et sted i kommunen, som var vigtigt for kandidaten og/eller kommunen.

Hver kandidat blev stillet de samme spørgsmål:

1. Hvordan er de sidste fire år gået for Norddjurs Kommune?

2. Hvad er den største udfordring i Norddjurs Kommune netop nu?

3. Hvad vil du de næste fire år?

Hvordan er de sidste fire år gået i Norddjurs Kommune?

- Jeg synes, der har været stor fokus på at drive kommunen. Derfor er der ikke sket det vilde. Vi har været med i tre af fire budgetter. Sad jeg med flertallet ville vi dog have taget hul på nogle flere ting. Jeg ville blandt andet have haft et større fokus på en effektiv drift. I andre virksomheder er det jo sådan, at man har folk til at kigge på, om tingene kunne gøres på en bedre og mere effektiv måde.

- Sad jeg med 14 mandater ville jeg køre kommunen som en privat virksomhed. Jeg mener ikke, det er nødvendigt med fyringer for at optimere på effektiviteten. Men når en medarbejder forlader sin stilling, enten for at søge et nyt sted hen, eller fordi medarbejderen går på pension, skulle man overveje, om samme stilling skulle slås op igen. Der er rigtig mange ting, vi kunne gøre smartere i kommunen. Der er for mange medarbejdere, der sidder og skal taste de samme ting ind to gange, og det er ikke hensigtsmæssigt.

Annonce

Hvad er den største udfordring i Norddjurs Kommune netop nu?

- Den største udfordring lige nu er, at vi skal tiltrække nye borgere. Det kan være borgere, der arbejder i Aarhus, som skal gøres opmærksom på de muligheder, der er i Norddjurs Kommune. For vi har jo alle mulighederne, og så er det billigt at bo her.

-Vi skal have nogle attraktive byggegrunde. For eksempel er Auning med sin beliggenhed en by, som med den rette indstilling kan komme til at opleve en stor vækst. Det kræver blandt andet, at der ikke går to år mellem udstykningerne. Der skal hele tiden være et udbud af grunde, så vi kan følge med efterspørgslen og levere med det samme.

- Det er også vigtigt, at vi har nogle ordentlige rammevilkår for erhvervslivet. Både for at tiltrække erhverv, men også for at holde fast i det, vi har, så vi ikke risikerer, at de flytter til Randers eller Aarhus.

Annonce

Hvad vil du de næste fire år?

- Vi får jo en opgave med de mange ældre. Derfor skal der fjernes så meget administrativt som muligt fra dem, der passer de ældre, så de kan bruge tiden på deres kerneområder. På den måde får vi frigivet noget arbejdskraft, så der kan blive flere varme hænder.

- Med hensyn til skoleområdet så ønsker jeg at bevare det, vi har. Det gælder også de skoler med meget få elever. Man skal finde på nogle modeller, som for eksempel kunne være fælles ledelse, og at deles om faglærere og eventuelt faglokaler.

- Skolebestyrelserne skal have mere frihed. De skal kunne sætte retningen for, hvilken vej man ønsker at gå på den pågældende skole. Det kunne også være en måde, de små skoledistrikter kan tiltrække flere elever på. Lige nu er det jo bare samme leverpostej overalt.

Annonce
Randers For abonnenter

Premiere på Kina-kopi af Randers-rådhus udskudt igen-igen: - Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi godt snart vil se noget

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kommunaldirektør glæder sig til en restriktionsfri fremtid, men: -  Lige nu er vi pressede alle steder

Randers For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Sport

KB-træner ville være pædagog, men har pudset vinduer i 16 år: Timerne på stigen skaber friheden til fodbolden

Randers

Coronapas og mundbind forsvinder, men bekymringen varer ved: Selvom folk egentlig bare burde fyre den max af, så er det ikke det, der sker, siger restauratør

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Randers

Publikum har ventet i fire år: Nu kan de langt om længe få lov til at opleve Ørkenens Sønner i Randers

Sport For abonnenter

Randers HK-træner glæder sig over tilgang af playmaker og storroser fremadstormende skytte: - Hun udvikler sig til et fyrtårn

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Alarm 112

Medarbejdere i Aarhus-firma i dyb sorg efter knivdrab: Britt efterlader et uendeligt stort tomrum

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Randers

Slut med restriktioner: - Det bliver SÅ dejligt!

Sport For abonnenter

Se videoanalysen: Unge Randers HK-løvvinder er på klar fremmarch trods smalt nederlag i hovedstaden

Navne

Trods kun syv år i skole, fik tømreren fra Gjerlev sin læreruddannelse - og blev lærer i Randers

Annonce