Annonce
Østjylland

Jetskifører anholdt: Bragte badegæsters liv i fare med sin vanvidssejlads

Østjyllands Politi holder et ekstra vågent øje på vandet i disse dage, når der er VM i sejlads i Aarhus. Fotos: Jens Thaysen og Vasily Fedosenko/Scanpix

En 53-årig mand sejlede som en vanvittig på sin jetski i vandet ud for Aarhus. Han forsøgte at stikke af fra politiet, som måtte true manden med peberspray for at kunne anholde ham.

Annonce

AARHUS: Med 65 kilometer i timen forsøgte en 53-årig mand tirsdag eftermiddag at stikke af fra politiet på sin jetski.

Østjyllands Politis maritime betjente havde fået øje på den 53-årige mand, der på sin jetski sejlede som en vanvittig alt for tæt på kysten ved Jette Tikjøbs Plads på Aarhus Ø.

Manden udsatte flere mennesker for fare, da han i al for høj fart sejlede tæt på badegæster og både på vandet.

Det var omkring klokken 15.00, at Østjyllands Politis maritime patrulje opdagede jetski-føreren, der planede for tæt på kysten ud for Jette Tikjøbs Plads tæt på havsvømmebanen.

Når man planer, sejler man så stærkt, at fartøjet helt eller delvist letter fra vandet undervejs.

Havpatruljen satte straks efter manden i deres gummibåd, men trods gentagne anråb og signaler, standsede manden ikke - tværtimod. Han fortsatte i høj fart med patruljens motoriserede gummibåd efter sig.

Jagten gik forbi Knebel Vig og ind omkring Egå Havn, hvor farten på et tidspunkt nåede op omkring 35 knob, hvilket svarer til cirka 65 km/t.

I vandet ved Egå sejlede jetskien meget tæt på kitesurfere, der var i gang med en VM-sejlads. Han fortsatte langs kystlinjen og ud for badeanstalten Den Permanente, sejlede han i høj fart ind i mellem badegæster, kajakroere og personer på paddleboards.

Jagten endte ved Aarhus Lystbådehavn, hvor den 53-årige blev tvunget til at sætte farten ned, og patruljebåden kom op på siden af ham. Her måtte betjentene hive manden ind i deres båd og true ham med at bruge pebersprayen, da han forsøgte at modsætte sig anholdelsen.

Den 53-årige blev lagt i håndjern og sigtet for vanvidssejlads ved at have bragt andres mennesker i fare med sin hensynsløse sejlads. Han blev også sigtet for at plane for tæt på kysten ad flere omgange. Derudover blev hans jetski beslaglagt med henblik på at blive konfiskeret, og han fik inddraget sit speedbådscertifikat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte mod FC København: Afgørende angribere, stærk trup og fortsat tendens

Annonce