Annonce
Livsstil

Joakim Ingversen: - Det er fandeme maskulint at gå med sit barn på armen

Tv-vært Joakim Ingversen er en moderne mand og far med alt, hvad det indebærer af barsel, bleskift og en karriere, der skal afstemmes med familielivet. Han har stadig travlt med karrieren, men det gør ham absolut ikke noget, at livet i dag kører i et andet gear.

Før i tiden kunne det ikke blive vildt nok. Hvis han ikke susede halsbrækkende ned ad pisterne på snowboard, kastede sig ud i bungeejumping eller red bølgerne af på surfboard med adrenalinen pumpende rundt i kroppen, kunne man finde ham i den pulserende storby, hvor han nød tilværelsen som drengerøv.

I dag er motorcyklen solgt, og Joakim Ingversen overvejer endda at bytte sin smarte bil ud med en mere praktisk model, hvor det er lettere at installere barnesæde. Lejligheden i København er også blevet skiftet ud med et hus med egen have, og tanken om at skulle kaste sig over lavpraktiske voksenpligter som at slå græs, rense tagrender og fikse fyret kan næsten få hans puls til at stige mere end udsigten til en bytur med shots i lange baner.

- Havde vi lavet det her interview for fem år siden, havde det sikkert fundet sted på en eller anden rigtig smart café inde i indre by, men der er jo sket det, at jeg i dag har fået min egen lille familie, og det har ændret alt. For fem år siden havde man ikke kunnet drive mig ud af byen, men der sker et eller andet oppe i hovedet, når man får et barn, og pludselig er det vigtigere at have en græsplæne og ikke kunne lugte, når naboerne skal have boller i karry for tredje dag i træk, siger den 32-årige tv-vært.

Joakim Ingversen har siden 2015 dannet par med ”X Factor”-vært Sofie Linde, i 2017 blev de gift, og for to år siden fik parret en lille pige, Trine, og selv om de aldrig havde lagt den store forkromede plan for fremtiden med villa, Volvo og vovse, så føltes det som det mest naturlige, at den lille familie vinkede farvel til storbyen og fandt sig et hus, den kunne gøre til sit hjem.

- Vi havde aldrig lagt sådan en rigtig voksenplan, og vovsen havde vi også i forvejen. Nogle ting går bare slag i slag, og nu har vi fundet ud af, uden at lyde storbyagtig, at der faktisk er en mening med det, når folk flytter ud af byen for at få mere frisk luft og natur tæt på. Det er jo så fedt at kunne gå tur i skoven og se en hjort sammen med min datter, siger han.

Joakim Ingversen

Er født 25. juni 1987 og opvokset i Lynæs i Nordsjælland.

Han har været vært på lang række tv-programmer som ”Bingo Banko”, ”X Factor” og ”Alle mod 1”. Derudover var han i mange år at finde som fast vært på alle mulige børneprogrammer på DR Ramasjang og DR Ultra.

I 2012 vandt han ”Vild med dans” sammen med Claudia Rex, og så kan han også skrive danmarksmester i windsurfing i 2002 og 2003 på cv’et.

Han har desuden erfaring som skuespiller fra filmene ”MGP Missionen”, ”Far til fires vilde ferie” og ”Lev stærkt”.

Han er gift med tv-vært Sofie Linde, med hvem han har datteren Trine. Familien bor i Nordsjælland.

Annonce

Fra venskab til ægteskab

Det er ikke kun Joakim Ingversens privatliv, der har taget det naturlige næste skridt ind i voksenlivet, også hans arbejdsliv har ændret sig, som årene er gået. Han startede sin karriere som børnevært på en lang række programmer på DR Ramasjang og DR Ultra, men sidder i dag som vært på quizprogrammet ”Hvem var det nu vi var” på DR1.

Det var også i børnevært-perioden helt i begyndelsen, da han lavede Børnenes Melodi Grand Prix, at han første gang mødte Sofie Linde, som han sidenhen skulle kalde sin hustru.

- Min mor havde hele tiden heppet på os, men nej nej, vi var bare venner, som arbejdede sammen. Det lyder jo totalt som noget fra en amerikansk serie, at to gode venner på den måde finder sammen. Vi har fulgt hinanden, siden vi begge var i begyndelsen af 20’erne, og det har helt klart været en styrke, at vi kendte hinanden, styrker og svagheder på godt og ondt, inden tingene udviklede sig mellem os, siger han.

På de fem år, der er gået, siden de tog springet fra venskab til kærester, har der sideløbende været fuld blus på begges karrierer. Deres datter valgte også at komme til verden på et lidt kritisk tidspunkt, weekenden op til liveshowsene i ”X Factor” skulle til at gå i gang. Derfor måtte Joakim Ingversen agere stand-in-vært for sin kone ved de to første shows, hvor mere end en million seere kiggede med, mens deres nyfødte datter ventede ude i kulissen.

- Trine var med på arbejde en uge efter, hun var født, og vi tager hende også stadig gerne med på arbejde. Selvfølgelig ikke hvis man har en optagedag på 10 timer, men ellers er hun med. Det tror jeg egentligt kun er sundt, for så sker der også noget nyt og spændende for hende, siger han.

Lige fra datteren blev født for to år siden, har Trine været Joakim Ingversens førsteprioritet, og derfor var det heller ikke til diskussion, om han skulle på barsel eller ej. Det blev til knap fire en halv måned, og han fortryder ikke et sekund. Tværtimod opfordrer han på det kraftigste alle andre nybagte fædre til at tage al den barsel, de kan få.

- I gamle dage var manden jo slet ikke til stede ved fødslen, for tænk, hvis de kom til at kede sig. Min farfar sad på bar, og det er jo noget mærkeligt noget, for man er jo blevet enige om, at man gerne vil være forældre. Jeg kneb endda en tåre, da Sofie fortalte, at hun var gravid, og det synes jeg ikke, der går noget af min maskulinitet af. Jeg elskede min barsel, og det er fandeme maskulint at gå med sit barn på armen eller skubbe en barnevogn, siger han.

Annonce

Som alle andre

Når både mor og far er tv-værter med skøre arbejdstider, kræver det også lidt mere planlægning at få familiekabalen til at gå op. Derfor har han også måttet overgive sig og købe noget så lavpraktisk som en kalender til at holde styr på, hvem der skal hvad, hvornår.

- Det er ingen hemmelighed, at vi begge går meget op i vores arbejde og karriere, og vi kaster os ind i det med liv og sjæl. Men vi er ret gode til at kigge lidt fremad, for det er et puslespil at få tingene til at gå op. Vi er gode til at skrue op og ned for vores arbejde hver især, så hvis der er en periode, hvor Sofie har meget, så holder jeg igen. Selvfølgelig er der dage, der clasher, men det er der uanset, hvilket job man har, siger han.

Det er dog ikke kun på skærmen, at parret er populært. Joakim Ingversen har flere end 246.000 følgere på Instagram, mens hans hustru har rundet en halv million. Derfor er der en stor del af Danmark, der kigger med, hver gang de poster et billede af deres familie eller datter. Faktisk har de sammenlagt flere ”seere” end mange DR-programmer, men det er ikke noget, de tænker alt for meget over.

- Vi har det sådan, at hvis andre må lægge billeder op med deres børn, så må vi altså også. Alt er selvfølgelig med måde, for det er jo begrænset, hvor meget andre mennesker gider se ens baby. Vi er jo også to meget normale mennesker, der bare har to unormale job, og det rammer nok meget plet. Vi kunne være endt som læge og tømrer, men skæbnen dumpede ned i turbanen, og det er nok derfor, folk kan forholde sig til os, fordi vi virkelig er lige så normale som alle andre, siger han.

Selv om Sofie og Joakim gerne deler ud af deres hverdag og liv, er de alligevel begyndt at værne lidt mere om deres privatliv, efter de er flyttet. Derfor møder vi også Joakim Ingversen på en café frem for hjemme i privaten.

- Vores hjem er vores lille families helle, som alle andre menneskers hjem er. Det er der, vi danser rundt i underbukser i haven, og min datters legetøj roder alle vegne, og det ikke er hver dag, vi får ryddet op. Men så kan vi selv styre at dele ud af det sjoveste fra vores hverdag på de sociale medier, og så er det jo bare fantastisk, at der er så mange, der gider følge med i vores på mange måder helt almindelige liv, siger han.

Tre hurtige til Joakim Ingversen

Hvad er det bedste råd, du har fået?- Av, den er svær sådan lige på stående fod at huske, men jeg er helt sikker på, at jeg har fået det af Sofie. Andet ville undre mig. Det må være: ”At man altid skal gøre sig umage.” Og så er det lige meget, hvad man roder med.Hvad har du sidst brugt mange penge på?- Det må næsten være vores nye hus. En meget stor, dyr og voksen udgift, men nok også det bedste, jeg har købt.Hvad er din indre alder?- Der må jeg spørge konen igen, for det ved jeg simpelthen ikke selv. Hun mener, jeg både kan være en gammel mand på 83 år og en ung dreng på 17 1/2 - så det må være et sted midtimellem.
Annonce

Humor er alfa og omega

Selv om Joakim Ingversen i dag prioriterer sin tid anderledes, end han gjorde, før han blev far, og han hellere vil stå søndag morgen i Dyrehaven og kigge på kronhjorte med sin morgenfriske datter på armen end at ligge og sove tømmermænd ud, så er der alligevel nogle ting i hans liv, der stadig fylder præcis det samme.

- Først kommer kærlighed, men lige i røven på den er humor nok det vigtigste. Det betyder alt i mit forhold, at vi griner sammen. Det er også derfor, at Sofie er min eneste ene, fordi hun er så sjov - og smuk - og vi har det virkelig sjovt. Man skal grine sammen hver dag, og selvom der er dage, hvor der ikke er så meget at grine ad, griner vi ad det alligevel, for det skal man også kunne, siger Joakim Ingversen.

Og så har han i øvrigt heller ikke noget imod at grine ad sig selv, for han besidder en stor portion selvironi, hvis han selv skal sige det. På sin Instagram-profil har han heller intet imod at vise sin farkrop frem og endda sammenligne den med toptrimmede mandemodeller, posere i sin kones bikini eller filme dellerne på maven, så det ser ud, som om de synger ”I Will Always Love You”.

For Joakim Ingversen handler det om ikke at spekulere på, hvad andre tænker, og det er også noget af det, han gerne vil lære sin datter, når hun bliver ældre. Man skal kunne grine ad sig selv, for så kommer man længst i livet, mener han.

- Man skal kunne finde ud af at lave fis og sjov med sig selv, men man skal opføre sig pænt imens. Som far lægger jeg vægt på, at min datter skal lære at opføre sig ordentligt over for andre mennesker og hilse pænt og sige tak. Det er alfa og omega for os begge som forældre, og det er nok også derfor, folk holder af os. Livet er holdarbejde, og det lykkes kun, hvis man kan opføre sig ordentligt, og så skal man selvfølgelig også have det sjovt imens. Det vil jeg gerne lære Trine, siger Joakim Ingversen.

- Det er ingen hemmelighed, at vi begge går meget op i vores arbejde og karriere, og vi kaster os ind i det med liv og sjæl. Men vi er ret gode til at kigge lidt fremad, for det er et puslespil at få tingene til at gå op, siger tv-vært Joakim Ingversen, der danner par med ”X Factor”-vært Sofie Linde. Foto: Carsten Lauridsen
Annonce

Hverdagen på pause

Humoren fylder generelt meget i Joakim Ingversens liv, men lige for tiden fylder den måske en tand mere. For det er vigtigt, at man stadig kan grine, selvom hverdagen er sat på pause. Som alle andre danskere er han og resten af den lille familie ramt af nedlukningen som følge af coronavirussen. Hvor Sofie Linde normalt ville have lynende travlt med at styre slagets gang som vært i liveshowsene af ”X Factor” på TV2, og han selv have en kalender fyldt med optagedage, er alt - som resten af Danmark - sat midlertidigt på pause.

- Fuldstændig som alle andre danskere har vi de seneste par uger været hjemme og fulgt statsminister Mette Frederiksens opfordring. Bare os tre. Og det er også det eneste rigtige at gøre, hvis vi skal have forhåbninger om, at krisen ikke trækker ud. Men det er en underlig tid, og det er klart, at den har vendt op og ned på alting, og selvom ingen af os kan optage nye programmer, kan vi sagtens planlægge ud i fremtiden og øve manus hjemme på stuegulvet, så vi kan gå direkte i sving, når livet bliver mere normalt, siger han.

Og det er her, humoren også kommer ind i billedet. For selvom det er en yderst alvorlig krise, verden står midt i, hvor folk bliver syge eller mister deres job, verdensøkonomien styrtdykker, virksomheder drejer nøglen om, og ingen tør gisne om, hvilken verden vi vågner op til i morgen, så er det alligevel - og måske netop derfor - vigtigt, at man kan få et smil frem, mener Joakim Ingversen.

- Vi bliver simpelthen nødt til stadig at kunne finde overskuddet til at smile og grine, for ellers bliver det alt for gråt, trist og deprimerende. Vi skal alle sammen blive derhjemme, og det er svært netop nu, hvor foråret er på vej, og ja, det er kedeligt, men der er ikke noget at gøre ved det. Men når nu folk alligevel sidder derhjemme og bruger alt for lang tid på deres telefoner, så kan vi da i det mindste prøve at servere budskabet med lidt humor og glimt i øjet, siger han.

- Vi havde aldrig lagt sådan en rigtig voksenplan, og vovsen havde vi også i forvejen, siger den 32-årige tv-vært Joakim Ingversen, der sidste år både blev gift med sin tidligere kollega Sofie Linde, fik datteren Trine og flyttede i hus. Foto: Carsten Lauridsen
Annonce

Gode budskaber serveret med et smil

De mange følgere på Instagram giver nemlig parret Ingversen-Linde en unik mulighed for at præge dem til at følge regeringens råd og anbefalinger i forhold til coronavirussen. Derfor har parret sammen lavet en video, der i skrivende stund er set af knap en halv million, med gode råd og fif til, hvad man kan lave, når man ikke må forlade sit hjem.

Man kan jo blandt andet forsøge at lære en synkrondans hjemme på stuegulvet, mens hunden ser forvirret til, lave hjemmespa med bar røv og agurker på øjenlågene, og hvem har i øvrigt brug for et løbebånd, når det fungerer mindst lige så godt at smøre gulvet ind i opvaskemiddel og så ellers bare spæne derudad?

- Netop fordi vi når ud til så mange mennesker, føler vi også, at vi gerne vil være talerør for opfordringen om at blive hjemme. Og det er nu engang sådan, at vil man have nogen til at gøre noget, så fungerer det bare bedst med humor. Det er god stil at blive hjemme, men det er vigtigt, at vi også husker at grine lidt her under krisen, siger Joakim Ingversen.

Ud over sjove indslag på de sociale medier har parret, som mange andre forældre, også forsøgt at få lidt struktur på en hverdag, som er sat på pause, og hvor man nemt kan komme i tvivl om, hvilken ugedag det er, når man har tusset rundt i samme sæt nattøj flere dage i træk. Ikke mindst for deres datters skyld.

- Det er vigtigt for Trine, når hun er så lille, at der er lidt struktur i hverdagen. Vi voksne kan jo tilpasse os, så vi arbejder derfor også om aftenen, så vi kan være sammen om dagen. Ingen af os har haft 8 til 16-job, til gengæld har vi altid prioriteret at tilpasse vores arbejde hinandens kalendere, så vi kan være rigtigt sammen og til stede, når vi har fri, og det har nedlukningen ikke ændret på. At vi kan være så intensivt sammen i de her dage, som vi kan, og har en mulighed for at stå af hamsterhjulet en periode, er bare helt fantastisk. Jeg elsker at være sammen med min familie - og ellers er det godt, vi har en stor have, som Google kan hjælpe mig med at få styr på.

Han var indbegrebet af drengerøv og jagtede adrenalinsuset. I dag holder tv-vært Joakim Ingversen mere af at stå tidligt op og gå i skoven med sin datter. Selv om han stadig har travlt med karrieren, er hun hans første prioritet. Foto: Carsten Lauridsen
Foto: Carsten Lauridsen
Foto: Carsten Lauridsen
Foto: Carsten Lauridsen
Foto: Carsten Lauridsen
Foto: Carsten Lauridsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce