Annonce
Randers

Jobdating mellem arbejdsgivere og arbejdsløse: Vigtigt at se hinanden i øjnene

For første gang har der været jobdating på Underværket. Det bliver gentaget de næste to måneder, den første onsdag. Foto: Annelene Petersen
Et nyt initiativ blev taget i brug onsdag i gågaden i Underværket, da 30 ledige mødte 10 virksomheder, der havde job at tilbyde. Formålet var at få et match, så der kunne komme jobansættelser ud af mødet.

Randers: Jobdating er et nyt tiltag, hvor arbejdsøgende virksomheder møder arbejdsløse, der gerne vil i job. En win-win-situation, skulle man umiddelbart mene og noget helt nyt, som Randers Kommune prøver af.

Det foregik mellem klokken 10 og klokken 12 i gågaden i Underværket. Her var borde stillet op, kaffe på kanden og snakken gik lystigt lige fra begyndelsen. De ledige stillede sig pænt i kø til de foretrukne virksomheder, og der var corona-behørig afstand, sprit på bordene og ingen håndtryk.

Til gengæld kunne parterne få set hinanden i øjnene, og det er ret vigtigt, for et personligt møde giver et helt andet indtryk end en skriftlig ansøgning eller en telefonisk henvendelse, lyder det fra arrangøren, Tine Arensbach, leder af Jobcenter Randers Erhverv.

Annonce

- Det er ikke alle, der er lige skarpe til at formulere en skriftlig ansøgning, og der er faktisk nogle af os, der vinder rigtig meget ved det personlige møde, smiler Tine Arensbach, der håber på, at jobdatingen bliver så stor en succes, at endnu flere virksomheder vil melde sig. Når coronaen slipper sit greb i befolkningen, forstås.

Onsdagens første jobdating blev, netop på grund af faren for coronasmitte, nemlig med begrænsning på, så kun 30 ledige havde fået tilbuddet, mens 10 virksomheder var med.

Drømmen er at blive chauffør

33-årige Sara Rasmussen havde taget turen ind fra Linde, og hun var på jagt efter et arbejde som lastbilchauffør, men har endnu ikke kørekortet i hus.


Det er ikke alle, der er lige skarpe til at formulere en skriftlig ansøgning, og der er faktisk nogle af os, der vinder rigtig meget ved det personlige møde.

Tine Arensbach, leder af Jobcenter Randers Erhverv


- Så jeg har tænkt mig at lægge ud med at spørge, om de kan bruge en chauffør, der endnu ikke har kørekort til lastbil. Jeg synes, at jobdating er en god idé, men det er også lidt grænseoverskridende for mig, for jeg lider af social angst og har det ikke så godt med mange mennesker, sagde hun ganske ærligt.

Hun havde alligevel mod på at møde op og få sig en snak i første omgang med virksomhederne Thortrans og derefter FSK Slamson.

Hun er ikke længere SU-berettiget, fordi hun har opbrugt sine klip på en HF-uddannelse, sosu-grunduddannelsen og mekaniker-uddannelsen. Det faldt på, at hun ikke kunne få praktikplads.

Hun mødte frisk op med lyserødt hår og tatoveringer i hovedbunden.

- Ja, jeg er ikke bange for at skille mig ud. Man er vel fra Randers, lød det fra Sara Rasmussen, inden hun stillede sig i kø til at tale med Thortrans-medarbejderen.

Annonce

Robust person

Hos FKS Slamson var afdelingsleder for tømningsordningen, Mogens Kristensen, mødt op.

- Jeg sidder normalt på Fyn, men mangler to chauffører til afdelingen her i Randers, hvor der er 10 chauffører og tre funktionærer. På landsplan er vi 200 medarbejdere i Slamson, siger Mogens Kristensen, der var på udkig efter en fysisk robust person.

- Chaufførerne skal ind og ud af slamsugeren mange gange, og man skal kunne tage ved den store slange og måske gå 30 meter ind i en have. Så bliver den altså tung, når man har den ude på den længde, sagde afdelingslederen, der ville kalde det et succeskriterie, hvis han kom hjem med to nye folk.

- Jeg vil ikke sige, at jeg vil være her hver måned, men jeg kan da godt finde på at komme til Randers igen, hvis vi mangler folk. Jeg synes, det er en god måde og kan godt lide at møde folk ansigt til ansigt. Når man har de her samtaler, får man et bedre indtryk af folk, siger Mogens Kristensen.

Annonce

Nye tiltag

Formand for beskæftigelsesudvalget i Randers Kommune, Ellen Petersen (S), glæder sig meget til den nye måde at holde en jobmesse på.

- Vi vil i det hele taget gerne prøve nye tiltag af, og gerne have mange muligheder i spil for at få ansøgere/ledige til at mødes med arbejdsgivere. Og jeg håber meget på, at der kan komme de helt rigtige match ud af det. Mange gange handler det jo om at få møder i stand, så der opstår en god kemi, og så det klikker, siger Ellen Petersen.

Hun tilføjer, at selve mødet også kan være med til at få afmystificeret forhold eller spørgsmål, man har til et fag eller et arbejde.

Jobdating i Randers

Jobdating vil finde sted hver den første onsdag i måneden. Første gang var onsdag 5. august på Underværket i  Randers.

Til eventen kan ledige jobkandidater møde virksomheder, som har medbragt konkrete ledige stillinger, de ønsker besat, gerne af de fremmødte ledige jobkandidater.

De nye events er sat igang for at skabe jobmatch mellem jobkandidater og virksomheder på en anden måde.

Første Jobdatingevent skulle have været søsat i april, men blev på grund af corona udskudt. Inspirationen kommer fra et lignende projekt i Esbjerg Kommune, hvor indsatsen allerede har båret frugt.

Eventen er for jobsøgende i alle aldre og uanset hvor længe, man har været ledig. Der vil primært være fokus på fuldtidsstillinger.

De næste to jobdatingevents foregår onsdag 2. september og onsdag 7. oktober. De finder alle sted i Underværket mellem klokken 10 og klokken 12.

Den første gang var der, på grund af corona, ikke ubegrænsede pladser. Der var plads til 10 virksomheder og 30 ledige jobkandidater.

- Her er der jo mulighed for at spørge ind til tingene og høre, hvad det tilbudte arbejde reelt indbefatter. Så der er grundlag for en god snak mellem ansøger og virksomhed. Vi kan jo ikke klare ansættelsen, men vi kan skabe rammerne og sørge for, at de ledige og virksomhederne mødes,  siger Ellen Petersen.

Sara Rasmussen fra Linde vil gerne have et job som lastbilchauffør. Foto: Annelene Petersen
Mogens Kristensen, afdelingsleder for tømningsordningen hos FKS Slamson, søger to chauffører til slamsugere i Randers-området. Foto: Annelene Petersen
Der var begrænsning på antal deltagere ved det første stævnemøde mellem ledige og virksomheder, der mangler folk. 30 ledige og 10 virksomheder var der plads til, når corona-restriktionerne skal overholdes. Foto: Annelene Petersen
Leder af Jobcenter Randers Erhverv, Tine Arensbach, håber på, at det bliver muligt at få endnu flere med til jobdating, når det bliver muligt for coronaen. Foto: Annelene Petersen
En god snak, ansigt til ansigt, gør det meget nemmere at danne sig et indtryk af folk, lød det på jobmessen. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce