Annonce
Randers

Jobmesse for unge med håndværkerdrømme

Inspireret af forårets praktikmesse for industrilærlinge arrangerer Tradium til efteråret en praktikmesse for håndværkeruddannelserne. Arkivfoto

Til september åbner Tradium dørene til en jobmesse, hvor unge med en håndværker i maven kan få håndslag på en læreplads hos en af byens håndværksvirksomheder.

RANDERS: Inspireret af praktikmessen på Prodan i februar, hvor unge kunne få en aftale om en læreplads hos en industrivirksomhed i byen, kommer nu en tilsvarende messe for håndværksuddannelserne i Randers.

Messen kommer til at foregå i Tradiums lokaler til september, og her vil en række lokale håndværksvirksomheder stille op med konkrete tilbud om lærepladser til de unge, der ønsker det. Derudover kan interesserede unge få oplysninger om de forskellige håndværksuddannelser på messen.

- Der er stor efterspørgsel på lærlinge hos håndværksvirksomhederne i byen, og vi vil gerne vise de unge, at der er lærepladser at få. Vi vil også gerne sørge for, at de unge får et rigtigt billede af, hvad det vil sige at arbejde som håndværker, og jeg håber helt sikkert, at det kan gøre flere unge interesserede i at tage en håndværksuddannelse, siger Anders Olesen, lokalformand for Dansk Byggeri og en af initiativtagerne til messen.

Her kan du læse om oprettede praktikpladser efter sidste messe

Helt specifikt stiller messen skarpt på tømrer-, murer-, elektriker-, maler- og vvs-uddannelserne.

Annonce

Håndværk er ikke hypet

Anders Olesen forklarer, at messen kommer på baggrund af, at byens håndværksvirksomheder har problemer med at skaffe lærlinge. Det håber han, messen kan være med til at dæmme op for.

- Vi har nok ikke været gode nok til at hype håndværksuddannelserne. Der har vi haltet bagefter for eksempel gymnasierne og handelsskolerne, der har bedre fat i de unge. Vi skal blive bedre til at slå på, at der er rigtig mange muligheder ved at blive håndværker, siger Anders Olesen og fortsætter:

- At være håndværker handler ikke kun om at skrue skruer i. Du skal kunne regne ud, hvordan tingene skal laves, og det er vigtigt, at man kan tænke kreativt. Det er absolut ikke fordummende, som nogle måske tror.

Messen løber af stablen 29. september i Tradiums lokaler på Blommevej. Anders Olesen fortæller, at det indtil videre er for tidligt at sige, hvilke og hvor mange virksomheder, der kommer til at deltage i messen. Han håber dog på, at minimum 25 virksomheder vil stille op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce