Annonce
Randers

Jobmesse vil promovere ikke helt almindelige jobs

Jobmesser er et godt redskab, når jobsøgende og virksomheder skal finde hinanden. Her fra en jobmesse i 2017 hos randers-virksomheden Prodan. Arkivfoto: Annelene Petersen
Randers og Syddjurs kommuner samarbejder om en jobmesse, hvor virksomheder bliver præsenteret for potentielle medarbejdere med til deltidsjobs.

RANDERS: Torsdag den 31. oktober inviterer Randers og Syddjurs kommuner til en anderledes jobmesse på Kunstmuseet. De 210 arbejdssøgende deltagere vil blive præsentere for en bred vifte af virksomheder. Og jobbene kan meget vel være deltidsjobs.

- Principielt taler vi om job ned til to timer om ugen - for folk med en lang ledighed bag sig eller med særlige skånehensyn. Det betyder, at vi henvender os til både en særlig gruppe ansøgere og særligt rummelige virksomheder. Men vi har ingen specielle krav til de virksomheder, der kan vise sig frem på messen, siger Tine Arensbach, der er leder af Jobcenter Erhverv Randers.

Borgerne, der kommer på messen, er visiteret ud fra jobcentrenes kendskab til den enkeltes situation.

- Vi håber på at kunne præsentere 60-70 virksomheder, der er klar til at ansætte deltids-medarbejdere. Indtil videre har vi tilsagn fra 30 Randers-virksomheder og 15 Syddjurs-virksomheder fra alle de brancher, der i dag mangler arbejdskraft. Men jeg tror på, at vi når målet.

Annonce
Vi håber på at kunne præsentere 60-70 virksomheder, der er klar til at ansætte medarbejdere på særlige vilkår

Flemming Bent Andersen, virksomhedkonsulent hos Jobcenter Randers Erhverv

Et arbejdskraftområde

Tine Arensbach understreger samtidig, at messen er et fælles initiativ fra de to kommuner.

- Vi er reelt ét arbejdskraftområde - i denne sammenhæng giver det ikke så meget mening at tale om kommunegrænser. En medarbejder fra Randers Kommune kan fint matche en virksomhed fra Syddjurs - og omvendt, siger hun.

Forud for den store messe i Kunstmuseet har jobcentrene i de to kommuner i foråret afholdt en pilot-messe i Reepark.

- Den var en succes blandt de 25 virksomheder og 70 borgere, der var med. Siden er vi blevet bombarderet med opfordringer til at fortsætte initiativet, så nu dækker vi op i en meget større skala.

En styrke ved sådan en messe er, at virksomhederne og jobansøgere kommer til at tale sammen ansigt til ansigt.

- Et mere uformelt møde, hvor kemien bliver testet på en helt anden måde, end bare via et faktuelt CV.

Ansigt til ansigt

På messen vil jobcentrene også være til stede, selvom en af messe-modellens styrker netop er at bureaukratiet skubbes lidt i baggrunden.

- Vi vil blandt andet være til at få i tale for de medarbejdere og virksomheder, der måske har brug for at kombinere en ansættelse med en eller anden form for efteruddannelse. Så er vi der til en snak.

Tine Arensbach håber på, at en tredjedel af de 210 messe-deltagere i løbet af en måned vil være i ordinært arbejde, i job med løntilskud, i praktik eller med en voksenlærlinge-aftale i lommen.

- Og så vil jeg gerne skyde den opfattelse ned, at det for kontanthjælpsmodtagere kun kan betale sig at tage et fuldtidsjob. Meget færre timer kan gøre det, siger hun.

Messen er kommet til verden blandt andet via en donation fra Poul Due Jensens Fond.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce