Annonce
forside

Jobpatrulje skal besøge tusindvis af unge sommerjobbere

Jobpatruljen tager i juli på uanmeldt visit hos cirka 10.000 arbejdspladser for at tjekke løn- og arbejdsforhold for unge feriejobbere.

Fra 3. til 28. juli vil frivillige tage på danmarksturné for at tjekke op på arbejdsforholdene for de unge.

Omkring 10.000 iskiosker, grillbarer, strandcaféer og andre arbejdspladser, som gør brug af ung arbejdskraft over sommeren, får i løbet af de næste 25 dage besøg af fagbevægelsens jobpatrulje.

Fra 3. til 28. juli vil mellem 200 og 250 frivillige tage på uanmeldt besøg for at tale med cirka 3300 unge med sommerjob om deres løn- og arbejdsforhold.

Sidste år stødte Jobpatruljen på problemer med de unges arbejdsforhold i 82 procent af tilfældene. Ifølge Jon Henningsen, landskoordinator i Jobpatruljen, er tunge løft og skub en højdespringer.

- I år vil vi også være ekstra opmærksomme på, funktionærloven om løn under sygdom bliver overholdt. Sidste år var vi overraskede over at se, at over 50 procent ikke fik det. Det var en stigning på 10 procent fra 2015, siger han.

Ifølge Jon Henningsen skyldes overtrædelserne i langt de fleste tilfælde, at både arbejdsgivere og de unge er uvidende om reglerne.

- Hvert år kommer der nye 13-17-årige ud på arbejdsmarkedet, og derfor er der hvert år brug for, at der er nye, der får de samme oplysninger, som nogle andre fik sidste år, siger han.

Hos Horesta, som er hovedorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, mener formanden, at Jobpatruljen kan være med til at give unge mennesker en god første oplevelse på arbejdsmarkedet.

- Det er selvfølgelig kedeligt for virksomheden, hvis der er noget at påtale. Men for mange unge mennesker er sommerjobbet en introduktion til branchen og til arbejdslivet.

- Så det er også i vores egen interesse, at de får en god oplevelse, så de måske vender tilbage til faget, siger Horestas formand, Jens Zimmer Christensen.

Når Jobpatruljen opdager brud på overenskomsterne, indberettes det til de pågældende fagforeninger. Sker der lovbrud, indberettes de til myndighederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Muusmann-notat: Et beskæmmende billede af vores byråd og os selv

Helt som forventet er det langt fra noget smukt billede, administrerende direktør og partner Lars Muusmann fra konsulentfirmaet af cirka samme navn har kunnet male af Randers Byråd i det 18 sider lange notat, der er resultatet af de samtaler, Lars Muusmann siden nytår har haft med samtlige byrådets 31 medlemmer. Det er beskæmmende for vores lokalsamfund og for os som vælgere, at vi har valgt et byråd, hvor personlige angreb ifølge Lars Muusmann ødelægger møderne, hvor medlemmerne stemmer imod hinandens forslag, fordi de ikke kan lide hinanden, hvor forholdet mellem medlemmerne forringer samarbejdet mellem partier og lister såvel som samarbejdet internt i nogle partier, og hvor flere af medlemmerne mangler indsigt i, hvilke opgaver og roller byråd, borgmester og kommunaldirektør skal varetage. Det pynter ikke på det samlede billede af et lokalsamfund, der ellers glimrer med forbilledligt samarbejde på adskillige andre områder - idrættens eliteoverbygninger, arbejdsmarkedet, kulturen, ungdoms- og videregående uddannelser eksempelvis. Det vil klæde Randers Byråd at lade Muusmann-notatet være omdrejningspunktet for et endegyldigt opgør med årtiers konfliktkultur, hvor fnidder og fnadder sandsynligvis har stået i vejen for megen god videreudvikling af vores kommune. Nu skal byrådet på skolebænken, og borgmesteren og kommunaldirektøren skal lede byrådsmedlemmer og kommune meget mere markant end hidtil, anbefaler Lars Muusmann. Byrådsmedlemmerne skal holde taletiden, holde sig til emnet og holde en respektuld tone, anbefaler Muusmann. De skal kort sagt opføre sig ordentligt. Det lyder fornuftigt, og vi forventer, at byrådets medlemmer beslutter at følge de anbefalinger, som Muusmann er kommet med, og som vi andre har betalt for, 210.000 kroner. Vi forventer, at vores byråd vil lægge intern bøvl og ballade bag sig og fremadrettet koncentrere sig om at friste nye skatteborgere og arbejdspladser indenfor i vores kronjyske fællesskab, arbejde for et ekstra spor på vores motorvej og en ekstra bro over vores fjord. Vi savner fokus på vækst og væsentlighed.

Randers FC For abonnenter

Tæt løb til det sidste for Randers FC: Disse klubber står med bedst chance for top 6

Annonce