Annonce
Alarm 112

Jordemoder dømmes for at snyde det offentlige mange gange

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Region Sjælland blev ført bag lyset ved fødekliniks angivelse af fostres alder, fastslår Retten i Næstved.
Annonce

En jordemoder og en fødeklinik er tirsdag blevet fundet skyldige i en stribe tilfælde af bedrageri over for Region Sjælland.

Retten i Næstved har idømt jordemoderen fængsel i otte måneder. Hun undgår dog et ophold i en celle. Straffen gøres nemlig betinget af, at hun udfører samfundstjeneste i 150 timer. Ud over bedrageri er hun også fundet skyldig i dokumentfalsk.

Samtidig er fødeklinikken, som er et anpartsselskab, blevet idømt en bødestraf på 200.000 kroner.

Den usædvanlige sag har været behandlet under flere retsmøder, og såvel klinikken som jordemoderen har nægtet sig skyldige.

I tiltalen mente anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at der var begået bedrageri i 26 tilfælde. Den påstand har domsmandsretten erklæret sig enig i på nær tre tilfælde.

Kriminaliteten blev begået, da klinikken skulle afregne for levering af graviditetsundersøgelser, fødselsforberedelse og ydelser for fødsels- og barselshjælp.

I en række tilfælde blev der afregnet til en fejlagtig og for høj takst. Desuden sendte klinikken otte gange to fakturaer for præcis den samme ydelse.

Klinikken indsendte også i seks tilfælde blanketter med falske underskrifter.

Der var ikke tilstrækkeligt med beviser for, at kvinden vidste besked om de fejlagtige fakturaer, skriver retten på sin hjemmeside. Men hun er ansvarlig for den manglende kontrol, og hun accepterede risikoen for, at regionen fik fejlagtige fakturaer.

Klinikkens gevinst ved lovovertrædelserne var i alt 295.500 kroner.

Bedrageriet fandt sted fra 2014 til 2016. Det er efterhånden længe siden. Og det er især den lange sagsbehandlingstid, som gør, at kvinden undgår en ubetinget frihedsstraf, oplyser retten om afgørelsen.

/ritzau/

Link til rettens omtale af dom
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Hvilken vej skal kommunen gå når det gælder investeringer i ny infrastruktur? Snart bliver det din tur til at svare på det

Randers For abonnenter

Nye veje, kryds og bro for millioner i Randers i ny stor plan - se de projekter der har betydning for din trafikale hverdag

Randers For abonnenter

12 etager i Sporbyen og syv etager på havnen: Randers rykker opad - og politikerne skal tage stilling

Randers For abonnenter

Bækkestien er fredet - men rundkørslen skal være et lyskryds

Annonce