Annonce
Randers

Jorden brænder under Havndalborger: Politiet vil ikke droppe skildpaddesag

Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Havndal/Randers: Da tre sjældne skildpadder i starten af november blev stjålet fra deres indhegning, lovede Randers Regnskov tyvene frit lejde for at have størst mulig chance for at få deres dyr igen.

Men nu viser det sig, at attraktionen meget vel kan have gjort regning uden vært, for selv om Randers Regnskov kort tid efter jul fik skildpadderne tilbage efter en navngiven borgers mellemkomst, ønsker Østjyllands Politi på ingen måde at standse deres efterforskning og uden videre droppe sagen.

Som politiinspektør hos borger- og forebyggelsescentret under Østjyllands Politi, Martin Løye, fortæller om årsagen til Amtsavisen:

- Det er jo ikke noget, som en privat virksomhed kan beslutte, når der nu kører en straffesag. Det skal der være hjemmel i lovgivningen til, før man kan gå ud at love. Vi går videre i sagen, fordi der jo er tale om, at der er anmeldt et strafbart forhold til politiet, som vi efterforsker, og den efterforskning fortsætter vi selvfølgelig. Ikke mindst set i lyset af, at der jo er nye oplysninger i sagen. Det er kun glædeligt, at skildpadderne er kommet tilbage, men derfor er der jo stadig nogen, der har begået et strafbart forhold og som vi gerne vil have draget til ansvar.

Annonce

Mellemmand afhøres

Østjyllands Politi har taget kontakt til Randers Regnskov for at få fat på de allernyeste oplysninger, der er fremkommet i forbindelse med skildpaddernes hjemkomst, men politiet undrer sig over, at regnskoven ikke selv har taget kontakt til dem.

- Vi ville gerne have været inddraget lidt tidligere i processen, så vi hurtigere kunne rykke på det, men nu reagerer vi naturligvis først og fremmest på de nye oplysninger, der er kommet frem og efterforsker i den retning, siger Martin Løye.

Dermed må det formodes, at jorden brænder under fødderne på den Havndal-borger, hvor skildpadderne blev fundet, da mellemmanden, som sørgede for kontakten mellem denne og Randers Regnskov, nu også vil blive afhørt. Om mellemmanden også selv kan risikere straf, er det dog for tidligt at gisne om, lyder det fra politiinspektøren:

- Afhøringen skal vise, hvordan han har fundet ud af det her med skildpadderne, og hvor skildpadderne er fundet henne, siger Martin Løye.

Det har torsdag eftermiddag ikke været muligt at få en kommentar fra mellemmanden, men interviewet med regnskovsdirektør Henrik Herold kan du læse her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

Randers FC For abonnenter

Landsholdsaktuel og varmt navn i transfermøllen: - Det er vist ikke i mine hænder lige nu

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Danmark

Forbrugerøkonom: Tag feriepengene, hvis du skal bruge dem

Annonce