Annonce
Randers

Jubel i lokalt firma: Studenter skal på rundtur - og vi skal køre

Hos det lokale firma Lejstudentervogn.dk var der glæde onsdag aften. Nu kommer bilerne alligevel ud at køre. Arkivfoto: Lars Rasborg
Hos lejstudentervogn.dk i Hadsten var glæden stor, da det onsdag aften blev meldt ud, at årets studenter kan blive kørt rundt i forbindelse med fejringen af eksamen. Nu skal bilerne gøres klar i en fart, så blandt andet studenterne i Randers og omegn kan blive standsmæssigt transporteret rundt.
Annonce

Hadsten/Randers: Onsdag ved 18-tiden røg proppen af en flaske champagne hjemme hos Frederik Angel i Hadsten. Sammen med sin bror, Andreas, driver han firmaet Lejstudentervogn.dk, og det er ikke kun årets kommende studenter, der har ventet med længsel på den besked, der kom fra undervisningsminister Pernille Rosenkranz-Theil.

- Vi har gået med uro i maven, så vi er meget glade og opstemte lige nu, fortæller Frederik Angel. Nu går brødrene for alvor i gang med at gøre de 18 biler klar, der fra 25. juni og en uge frem skal transportere glade studenter rundt. Blandt andet i Randers og omegn, hvor mange gymnasieklasser benytter det lokale firma, men også i andre dele af Jylland og på Fyn og Sjælland.

- Vi har været i gang med at få bilerne gjort klar, men får nok lidt mere travlt nu.

Efter længere tids tvivl om, hvorvidt årets studenter må fejre det i studentervogne landet over, har regeringen og Folketingets partier besluttet, at årets studenter skal have lov at køre studenterkørsel.

Det oplyste Børne- og Undervisningsministeriet onsdag aften. Dermed får de unge alligevel lov til at fejre deres eksamener med den traditionelle studenterkørsel, selv om coronavirusset fortsat er til stede i landet.

De nærmere retningslinjer er i øjeblikket ved at blive udarbejdet. De ventes at være klar i løbet af de kommende dage.

Vi har gået med uro i maven, så vi er meget glade og opstemte lige nu.

Frederik Angel, indehaver

Annonce

Der tages hensyn

Frederik og Andreas Angel har allerede overvejet, hvad der kan gøres for at forhindre smitte.

- Når vi holder chaufførmøde, inden vi går i gang med at køre, gør vi opmærksom på, at bilerne skal tømmes for krus og flasker ved hvert stop, så de unge starter på en frisk, når de kører igen, og ikke risikerer at drikke af hinandens krus, fortæller Frederik Angel. Han forventer, at familierne sikkert også vil tage deres forholdsregler, når de modtager studenterne.

Det har også været nødvendigt at lave alternative ruter og for eksempel lave stop ved en strand eller slå to studenters besøg sammen til den enes adresse, hvis der i familien er personer, der er i særlig risiko for corona.

Når de unge samles om morgenen, inden køreturen begynder, vil de også blive opfordret til at holde igen med kram og knus, især overfor ældre familiemedlemmer, der er til stede ved besøgene.

- Det bliver lidt anderledes i år, mener Frederik Angel, der ligesom sin bror er blandt chaufførerne, når det går løs med årets studenterkørsel.

- Det bliver spændende, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Plejehjem slår dørene op: De pårørende skal sikre, at de ældre ikke bliver smittet

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Randers FC For abonnenter

Hoftesmerter og misset top 6 påvirker angriber: Vil løfte sig med resten af holdet

Randers

Fuld gang i udeaktiviteter før sommerpakken når frem: Ældresagen samler op mod hundrede til gåtur

Annonce