x
Annonce
Randers HK

Stor nyhed vækker jubel i Randers HK: Nu kan de endelig hente nye spillere

Mai Kragballe er en af de få nøglespillere i den nuværende trup, som er på kontrakt i næste sæson. En anden er målvogter Mathilde Juncker. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Randers HK er nu pillet af Dansk Håndbold Forbunds sorte liste over klubber, der ikke må skrive kontrakter. Allerede i næste uge forventes de første navne til næste sæsons trup præsenteret.

Randers: Det har taget sin tid, men nu er det en realitet. Randers HK er fri af Dansk Håndbold Forbunds sorte liste over klubber, der ikke må indgå nye kontrakter.

Det oplyser bestyrelsesformand i Randers HK, Henrik Schaar, som onsdag eftermiddag modtog den glædelige nyhed fra Dansk Håndbold Forbund.

- Det er en meget stor lettelse for alle i Randers HK. Det betyder, at vi nu kan begynde at agere som en professionel håndboldklub igen og leve op til vores formål om at levere håndbold af høj klasse, siger Henrik Schaar til Randers Amtsavis.

At være streget fra den sorte liste er en milepæl for Randers HK, der i det meste af 2019 kæmpede en heroisk kamp for at undgå konkurs. Lige før jul kunne klubbens bestyrelse meddele, at redningsaktionen var nået i mål.

Mere end tre millioner kroner var via salg af aktier samlet ind hos byens borgere og virksomheder.

Annonce

Nye spillere

Men efterfølgende har der været et stort opfølgningsarbejde.

Blandt andet har den juridiske del med registreringen af de mange nye aktionærer i Randers HK trukket ud.

- Det har været en benhård proces med først salget af folkeaktier, der skulle sikre, at vi overhovedet var i stand til at overleve økonomisk, og så de efterfølgende måneder, hvor vi skulle have en masse ting på plads, før vi for alvor kunne begynde at kigge fremad. Derfor betyder det alt, at vi er nu er kommet dertil, hvor vi er fri af den sorte liste, siger Randers HK-formanden.

Nu kan der for alvor sættes turbo på arbejdet med at sammensætte truppen til den kommende sæson, og Henrik Schaar håber, at Randers HK allerede i næste uge vil være i stand til at kunne offentliggøre de første nye spilleraftaler.

Billigere hold

Han understreger dog, at holdet bliver sat sammen under stram økonomisk styring.

- Hovedbudskabet er, at vi sætter tæring efter næring. Vi kommer til at reducere budgettet betragteligt, og det betyder, at vi får et hold uden de store, eminente profiler, som vi har haft med en spiller som Jamina Roberts. Men det er vores håb, at vi kan sammensætte et hold af spillere, som er stærke sammen som kollektiv, siger Henrik Schaar.

Han vil ikke kommentere størrelsen af budgettet til den kommende sæson, men forventer, at Randers HK vil få et hold, der har en chance for at klemme sig med i slutspillet.

- Det vil jeg tro, at vi har en chance for. Men vi er nødt til at tage hensyn til, hvad vi har råd til, når vi henter spillere, siger Henrik Schaar.

Han vil ikke kommentere på konkrete spillernavne, men Randers Amtsavis har tidligere kunnet fortælle, at duoen Julie Pontoppidan og Sidsel Mejlvang fra henholdsvis Aarhus United og Skanderborg er blandt de spillere, som Randers HK har i kikkerten.

Corona-usikkerhed

I første omgang handler det dog om at få afsluttet den igangværende sæson, hvor corona-krisen skaber usikkerhed sportsligt og økonomisk.

- Vi har været heldige med, at vi ikke har nogle hjemmekampe i marts, så på den måde har vores sponsorer ikke mistet noget eksponering, og vi har ikke mistet noget i forhold til entré, siger Henrik Schaar.

- Men vi kan til gengæld godt mærke, at salget af sponsorater ikke har været med os. Når der er så meget usikkerhed som i øjeblikket med coronavirus, står sponsorater ikke først for i virksomhederne.

- Men det gælder for Randers HK som for andre sportsklubber. Vi må forsøge at tegne det, vi kan, siger Henrik Schaar.

Randers HK's næste hjemmekamp er 4. april mod Ajax København, men med den aktuelle corona-status bliver den kamp formentlig udsat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Populært issted i Kristrup stoppet i udeservering: Politiet tog medansvar for misforståelsen

Annonce