Annonce
Randers

Jubel på Værket - to hjælpepakker på vej

To hjælpepakker der blev politisk vedtaget lørdag aften, rammer plet i forhold til Værkets økonomiske udfordringer. Foto: Anne Myrup Pedersen
Lørdag aften indgik de politiske partier på Christiansborg en aftale, der får stor økonomisk betydning for Værket i Randers. To hjælpepakker redder nemlig økonomien for byens kulturhus.
Annonce

Randers: Værket har været meget hårdt ramt af corona-krisen, og ingen af de hjælpepakker, som indtil nu er sendt ud som redningsplanker til kulturlivet, har været brugbare i for kulturhuset i Randers.

Men lørdag aften indgik partierne på Christiansborg en aftale om to hjælpepakker til kulturen, der rammer plet i forhold til at mindske de økonomiske problemer for Værket.

- Vi er meget glade, siger Værkets musik- og teaterchef, Mikael Qvist Rørsted.

- Hjælpepakkerne betyder, at vores to absolut største økonomiske udfordringer nu er faldet på plads, siger han.

- Hvis vi forudsætter, at vi åbner igen 1. september, så vil vi nu ikke, som det hidtil har været tilfældet, se ind i et underskud på fem millioner kroner, men på helt anderledes overskuelige tal. Nu kan vi begynde at tage fat på alle de andre udfordringer, siger Mikael Quist Rørsted med henvisning til, at de store økonomiske knaster er væk.

Adskillige af forårets aflyste arrangementer er genplaceret i kalenderen til efteråret, der således byder på et tætpakket program.

- Hjælpepakkerne betyder, at vores to absolut største økonomiske udfordringer nu er faldet på plads,

Mikael Quist Rørsted, direktør for Værket

Annonce

Samtale med kulturministeren

Den ene af de nye hjælpepakker nævner specifikt Værket og fem andre kommunale musik- og teaterhuse, der nu kan få lønkompensation til de hjemsendte medarbejdere, på lige fod med selvejende kulturinstitutioner.

Den anden hjælpepakke giver kompensation for aflyste forestillinger med blandt andet musicals på turné. Og det har stor økonomisk betydning for Værket, der måtte aflyse udsolgte forestillinger med "Mamma Mia", en af kulturhusets store satsninger, der røg i vasken på grund af corona-krisen. Noget, der gav Værket et minus i omegnen af tre millioner kroner, som det indtil lørdag aften så ud til, at Værket selv skulle dække ind.

- Jeg talte med kulturminister Joy Mogensen 2. påskedag, og gjorde opmærksom på de problemer, vi havde som følge af corona-krisen. Og seks dage efter er problemerne løst. Det fortjener anerkendelse, siger Mikael Quist Rørsted.

I løbet af lørdagen forhandlede partierne om de nye hjælpepakker til kulturlivet.

- Vi ventede spændt på resultatet, og var glade da det kom lørdag aften, understreger Mikael Quist Rørsted.

Værkets direktør Mikael Quist Rørsted er meget glad over de to hjælpepakker, der er på vej til kulturlivet, blandt andet i Randers. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce