Annonce
Randers FC

Julebombe i Randers FC: Sælger anføreren til Superliga-konkurrenter

Erik Marxen har været en vigtig del af den succes, som Randers FC har oplevet i Europa i denne sæson. Her ses han mod Galatasaray. Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Erik Marxen rundede 200 kampe for Randers FC i efteråret, men det bliver ikke til flere i denne omgang. Det er en Superliga-konkurrent, der har købt anføreren fri af sin kontrakt i Randers FC, der ellers først stod til at udløbe i sommeren 2024.

Fodbold: Det kan gå stærkt i fodboldens verden.

I begyndelsen af november spekulerede Erik Marxen i denne avis over, om han mon kunne nå Mads Fengers klubrekord på 262 kampe for Randers FC.

Som den bare femte spiller rundede anfører Marxen 200 kampe for kronjyderne, men det bliver hverken til klubrekord eller et gensyn med de randrusianske fodboldfans.

Annonce

Randers FC skriver i en pressemeddelelse, at man har solgt anføreren til Superligakonkurrenterne fra FC Nordsjælland fra årsskiftet.

- Det er med meget blandede følelser, at jeg nu afslutter et flot kapitel i min fodboldkarriere. Randers FC har i den grad formet mig som spiller og som person, og jeg ser tilbage på en fantastisk tid i klubben, der har budt på store oplevelser og givet mig uforglemmelige erfaringer. Nu har jeg dog fået muligheden for at prøve noget nyt og spændende i Nordsjælland, og det glæder jeg mig til efter mange år i Randers, hvor jeg på en måde føler, at jeg har aftjent min værnepligt, siger Erik Marxen i pressemeddelelsen.

Længere end forventet

I sommeren 2015 kom han til Kronjylland efter et lejeophold i Sønderjyske, og samarbejdet stod til at fortsætte frem til sommeren 2024.

Men nu kommer kamp nummer 206 på udebane mod OB i pokalturneringen til at stå som den sidste i Randers FC-trøjen for Erik Marxen.

- Jeg er vanvittig glad for at have været en del af det her hold og den her klub. Det er ikke uden ondt i maven, at jeg skal sige farvel til en masse fantastiske mennesker. Det er faktisk det, der gør mest ondt.

- Der skal lyde en kæmpestor tak til alle i og omkring Randers FC for alt, hvad vi sammen har været igennem siden 2015, hvor jeg som en ung knøs kom til klubben og helt ærligt ikke troede, at jeg skulle blive hængende så længe, som det blev tilfældet. Det er jeg dog glad for, at jeg gjorde, så jeg blev en del af den optur, som klubben er i, og jeg er stolt af, at det er en klub i en rigtig god stand, som jeg nu forlader, uddyber den nu tidligere Randers FC-anfører.

Annonce

Kræver en erstatning

Da Randers FC kæmpede for eksistensen i landets bedste række under Rasmus Bertelsen, blev Erik Marxen rykket fra sin venstre back til midterforsvaret, hvor han har vokset sig til en af holdets største profiler. De seneste to år med anførerbind om armen.

- Det bliver nogle store støvler, vi nu skal have udfyldt, men vi har ikke villet stå i vejen for Eriks personlige ønske om at skifte. Erik har haft en utrolig stor betydning for Randers FC i de seneste sæsoner, og han vil i den grad blive savnet, siger sportsdirektør Søren Pedersen i pressemeddelelsen.

- Han har været en vigtig grundpille i den rejse, vi har været på med at få genrejst og udviklet Randers FC i de seneste sæsoner. Alting har dog en ende, og man må sige, at Erik i den grad stopper på toppen i Randers FC med pokaltitel, europæisk eventyr og en placering i top 6, uddyber Søren Pedersen.

Randers FC-chefen fastslår, at salget af Erik Marxen kræver et nyt ansigt til den kronjyske defensiv. Han er allerede godt i gang med at sikre en erstatning for anføreren.

- Vi har gode spillere på positionen i Simon Piesinger og Simon Graves, ligesom at vi glæder os til at få Joel Kabongo i gang igen. Vi skal dog uden tvivl have tilført endnu en dygtig spiller, som kan gå ind og konkurrere om en startplads. Så det arbejder vi hårdt på nu, lyder det fra Søren Pedersen.

Annonce
Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Fra udskældt kraftvarmeværk til nyt samlingssted: Her skal der laves mjød og brygges øl

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Annonce