Annonce
Randers

Julehjælp gjorde julen lidt sjovere for betrængte familier

Traditionen tro var repræsentanter for de organisationer og foreninger, som Randers Amtsavis samarbejder med om Randers Julehjælp fredag morgen samlet i redaktionens mødelokale i Nørregade til kaffe, te og rundstykker samt en snak om indsamlingen og fordelingen af pengene. Her ses repræsentanter for Dansk Folkehjælp, Kirkernes Familiehjælp og Børnenes Kontor i samtale med chefredaktør Axel Præstmark. Foto: Annelene Pedersen

Omkring 750 familier i Randers Kommune fik i år hjælp til at holde jul af organisationerne knyttet til Randers Julehjælp.

Randers: 167.485 kroner.

Så meget var der fredag morgen gået ind på Randers Amtsavis' julehjælpskonto.

Det kan knap måle sig med de seneste tre års indsamling, men er dog højere end det, der blev samlet ind i Randers Julehjælps første år, 2013.

De tre foregående år har dog også adskilt sig fra det første og det seneste ved, at en enkelt giver har doneret et meget stort beløb hver af de tre år.

Det var ikke tilfældet i år, hvor det var de mange bække, små og store, der fyldte julehjælps-barometeret. Så set i det lys var årets indsamling særdeles tilfredsstillende.

Atter en gang stod randrusianere sammen om at gøre julen lidt sjovere for betrængte familier i kommunen.

Traditionen tro var repræsentanter for de organisationer og foreninger, som Randers Amtsavis samarbejder med om indsamling og uddeling af julehjælp, fredag morgen samlet i redaktionens mødelokale i Nørregade til kaffe, te og rundstykker samt en snak om indsamlingen og fordelingen af pengene.

Årets syv samarbejdspartnere var Mødrehjælpen, Kirkens Korshær, Frelsens Hær, Børnenes Kontor, Aktivitetsforeningen Jennumparken, Kirkernes Familiehjælp og Dansk Folkehjælp.

Hårdt brug for hjælpen

- Det er en fornøjelse af være en del af dette samarbejde. Normalt registrerer vi, hvad der sker i lokalsamfundet, men vi er ikke blege for selv at springe på banen, når vi dermed kan gøre en forskel. Det er det, som vi kan gøre her. Vi samler ind, mens I deler ud, og på den måde gør vi hver især det, vi er gode til, til gavn og glæde for mange andre. Vi er gode til at kaste lys på de fattigdomsproblemer, som er i vores lokalsamfund, og I er gode til at finde frem til de rette modtagere af julehjælpen, sagde chefredaktør Axel Præstmark til repræsentanterne.

Og repræsentanterne for de syv organisationer gav udtryk for, at de i høj grad delte glæden over det succesrige samarbejde. For der er hårdt brug for hjælpen.

De syv organisationer uddelte i år til sammen julehjælp for knap 650.000 kr. og hjalp dermed omkring 750 betrængte familier med at få en jul med god mad og enkelte gaver.

Nogle familier i Jennumparken kunne desuden fredag hente et gratis juletræ hos aktivitetsforeningen. Værdien af juletræerne er ikke talt med i det samlede beløb, der er delt ud for. Medregnet er heller ikke de legater på hver 10.000 kr., som 20 særligt økonomisk betrængte familie i Randers modtog fra Frelsens Hærs landsorganisation, eller den uddeling af mad, som Dansk Folkehjælp i samarbejde med foreningen "Stop spild af mad" og de lokale Rema 1000-butikker gennemførte lørdag aften, da butikkerne lukkede ned for julen.

Annonce

En forskel for 200 familier

Beløbet fra Randers Julehjælp udgjorde således kun lidt over en fjerdedel af de beløb, som de syv organisationer delte julehjælp ud for, men for de omkring 200 familier, der ikke ville have få hjælp, hvis Randers Julehjælp ikke havde eksisteret, betød deres randrusianske medborgeres gavmildhed ALT.

Organisationerne kunne således berette om flere familier, som i dyb taknemmelighed over at modtage hjælp har fortalt, at hvis det ikke var sket, ville de ikke have haft råd til varm mad juleaften. Repræsentanterne var enige om, at den store taknemmelighed, som strømmer fra modtagerne af julehjælpen, gør det hele værd.

- Vi bliver præsenteret for mange sørgelige historier. Men vi kan jo desværre ikke hjælpe mere, end vi kan. Derfor er bidragene til Randers Julehjælp også vigtige, konstaterede korpsleder Kaisa Sørensen, Frelsens Hær, på mødet.

Hun kunne også fortælle om en familie, der har boet i Danmark i tre år, og som for første gang har søgt om julehjælp. Hvert år har en ældre herre i nabolaget inviteret dem til at fejre jul sammen med ham. Nu er den ældre mand imidlertid død, men familien ville gerne fortsat fejre jul, selvom de ikke havde råd. Derfor søgte de om julehjælp.

Annonce

Konfirmationshjælp

Alle organisationerne modtog flere ansøgninger i år end tidligere, selv om den største stigning i ansøgere skete sidste år efter indførelsen af kontanthjælpsloftet.

De 167.485 kroner blev fordelt mellem de syv organisationer i forhold til, hvor store beløb de hver især uddelte.

Rekordåret er 2014, hvor der blev indsamlet ikke mindre end 249.688,50 kr., heraf kom dog alene de 100.000 kr. fra én enkelt giver, som i år i stedet valgte at donere beløbet til konfirmationshjælp.

- Men nogle af modtagerne er jo nok de samme, var repræsentanterne for de syv organisationer enige om.

Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers For abonnenter

Embedsmænd får på puklen af investor: Anklager Randers Kommune for urent trav

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce