Annonce
Randers

Julehjælpsgiver: - Det kan hurtigt vende

Ægteparret Helle og Niels Østergaard mener, at man her i juletiden skal huske på, at ens gode situation hurtigt kan ændre sig. Derfor vil de gerne give lidt til de familier, der ikke er så heldige at stå i en gunstig økonomisk situation lige nu.

Helsted: I Helsted bor chauffør Niels Østergaard med sin hustru, Helle Østergaard, der er servicemedhjælper. Parret har givet 500 kroner til avisens julehjælps-indsamling til økonomisk trængte familier.

Det er noget, Helle og Niels Østergaard har været enige om at gøre:

- Vi så noget om indsamlingen, og der havde også lige været indsamling fra Kirkens Korshær til Danmarks fattige, og så talte vi om, at vi burde give lidt. Det lyder så fint at sige, at vi har i pose og sæk til os selv, men vi har det godt nok økonomisk, og det er det ikke alle, der har. Og så mener vi, at vi skal påskønne, at vi har det godt, for det kan lige pludselig vende. Man kan få en blodprop eller en hjerneblødning, lige når man rejser sig fra stolen i morgen, siger Niels Østergaaard.

Også mener vi, at vi skal påskønne, at vi har det godt, for det kan lige pludselig vende

Niels Østergaard og hustru, Helle, givere til julehjælpsindsamlingen

Det sugede

Østergaard'ene har også prøvet at være dem, der ikke havde så meget.

- I 2009-2010 var der en periode, hvor jeg gik arbejdsløs, og der må jeg sige, det sugede noget. Så vi har selv stået der, siger Niels Østergaard.

Han håber, at mange andre bliver lidt mere blødsødne og næstekærlige op til jul, og at pengene kommer til at sidde lidt løsere.

- Jeg så et sted, jeg tror det var på Facebook, at nogle havde stået i en kø i et supermarked, også var der en dame, der ikke havde penge nok til alle de varer, hun havde lagt på båndet. Hun fik besked på, at så kunne hun ikke få dem med, men så var der en mand i køen, der lige trak en 100 kroneseddel frem og forærede damen den. Sådan ville jeg ønske, at der var mange flere, der var, siger Niels Østergaard.

Annonce

Karen spædede til julebarometeret

Julehjælpsindsamlingen, der laves med Mødrehjælpen i Randers, Kirkens Korshær i Randers, Børnenes Kontor i Randers, Frelsens Hær i Randers og Aktivitetsforeningen Jennumparken sammen med byens avis, kunne godt trænge til lidt hjælp.

Det mener Karen Margrethe Brøndum, Hornbæk, der derfor gav et bidrag på 500 kroner.

- Ja, jeg synes, at det stod lidt stille, siger hun og hentyder til barometeret, der afslører, at der i skrivende stund er samlet omkring 115.000 kroner ind.

Karen Margrethe Brøndum gav også til julehjælpen i 2015.

- Jeg synes, at det er helt forfærdeligt at tænke på, at der er nogle, der ikke har så godt råd til julen, siger hun.

Selv skal hun holde jul hos sin søn for første gang. Forrige år blev julen holdt hjemme hos hende, og årene før i hendes mors beskyttede bolig.

- Men efter min mor faldt bort, så er det blevet lidt anderledes. Vi holder traditionel jul hos min søn og svigerdatter og børnebørn med and, risalamande og gode gaver, siger Karen Margrethe Brøndum.

Tegning Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Annonce