Annonce
Randers

Julemirakel i regnskoven: Stjålne skildpadder fundet i Havndal

Når de tre skildpadder har fået sundet sig, skal de artsbestemmes af dyrepasserne i regnskoven. Genrefoto: Iris/Scanpix
Annonce

Randers: De tre ekstremt sjældne skildpadder, som Randers Regnskov fik stjålet i starten af november ved et frækt tyveri midt i åbningstiden, er nu igen tilbage i den udstilling, hvor de forsvandt fra - denne gang dog forsvarligt sikret bag panserglas.

Tyveriet skete 4. november, hvor de tre uhyre sjældne og særdeles kostbare skildpadder af arten burmesisk stjerneskildpadde befandt sig sammen med fem andre artsfæller, da anlægget blev brudt op kort før lukketid.

Episoden fik stor mediebevågenhed, og regnskoven blev kontaktet af flere hundreder mennesker, som havde mulige tips til, hvor de stjålne skildpadder kunne være, men henvendelserne førte ikke til, at regnskoven fik dyrene tilbage.

Derfor var glæden også helt enorm, da Randers Regnskov stik mod alle odds tirsdag aften blev kontaktet af en borger, som vidste, hvem der havde skildpadderne. Borgeren havde formået at overtale vedkommende, der var i besiddelse af skildpadderne, til at overdrage dem til ham, hvorefter de blev afleveret til regnskovens ansatte sent onsdag aften.

Annonce

Halv time væk

Hos dyrepasser Kristian Sørensen er lettelsen til at tage at føle på, da Amtsavisen får ham i røret torsdag morgen.

- Sikke en dejlig dag, det er i dag, udbryder dyrepasseren, som allerede få dage efter tyveriet mere eller mindre havde afskrevet, at skildpadderne nogensinde ville komme tilbage igen.

- Dem ser vi ikke igen, kan jeg huske, at jeg tænkte. Men det er også fordi, jeg jo var helt sikker på, at det var et bestillingsarbejde, når nu det handler om dyr af den her økonomiske kaliber. Det var jo ikke bare en eller anden tilfældig tudse, der var blevet stjålet, forklarer Kristian Sørensen.

Men der var tilsyneladende ikke tale om et internationalt bestillingsarbejde, for skildpadderne var blot knap en halv time væk fra regnskoven - nærmere bestemt Havndal.

Den nærmere identitet på vedkommende, der havde skildpadderne, kender Randers Regnskov ikke, og det er heller ikke det vigtigste for attraktionen, som tidligt i forløbet gav frit lejde til, at tyvene kunne levere de stjålne skildpadder tilbage.

Derfor er der ingen konsekvenser for tyvene, medmindre politiet ad egen drift vælger at gå videre med sagen.

- Vi kommer ikke selv til at rykke politiet for noget. Det vigtigste for os har været at få dem tilbage igen, siger Kristian Sørensen.

BEMÆRK: I løbet af torsdagen stod det klart, at sagen ikke er afsluttet fra politiets side. Læs mere om den udvikling i artiklen her.

Når de tre skildpadder har fået sundet sig, skal de undersøges nærmere af dyrepasserne i forhold til regnskovens avlsprogram.

- Nu skal de lige have ro et stykke tid, og så skal vi have fundet ud af, hvilket køn de er. Vi håber da på, at der er noget hunkøn imellem dem, siger Kristian Sørensen i lyset af, at de resterende fem skildpadder alle er af hankøn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Overhaling gik helt galt

Sport For abonnenter

Billeder og reportage fra premieresejr i Hornbæk: Dobbelte målscorere, cheftrænere i aktion og en kandidat til årets mål

Annonce