Annonce
Erhverv

Jutlander Bank nærmer sig rekordresultat med forrygende halvår

9.664 kunder har den kun seks år gamle Jutlander Bank tilføjet det seneste år. Arkivfoto
Jutlander Bank har haft vækst på stort set alle parametre det seneste halvår. Både kundeantal, formidlede lån, gebyrindtægter og forventede nedjusteringer er positive. Ordførende direktør i Jutlander Bank, Per Sønderup, kan næsten ikke få armene ned.
Annonce

Mariagerfjord: Det går rigtig godt i den kun seks år gamle Jutlander Bank. Resultaterne er over forventning på alle fronter, og banken har derfor allerede tre gange i år hævet forventningerne til årets resultat.

Første gang var i maj på grund af rigtig fine tal på bundlinjen efter første kvartal. Anden gang var i juni, hvor det blev tydeligt, at et stort salg af aktier i Sparinvest Holding A/S så ud til at gå igennem alle tilladelser. Tredje gang var i juli, fordi hele første halvår havde været godt. Det betyder, at Jutlander Bank nu forventer et resultat før skat mellem 360 og 395 millioner kroner. Hvis resultatet bliver så godt som håbet, er det bedre end det hidtil bedste resultat på 317 millioner, som banken nåede i 2017.

- Alting vender vores vej lige for tiden, og det er ikke nogen overdrivelse, når vi siger, at vi er meget tilfredse, udtaler ordførende direktør i Jutlander Bank, Per Sønderup.

Ordførende direktør i Jutlander Bank, Per Sønderup, er meget tilfreds med det seneste halvårs resultat. Arkivfoto
Annonce

9.664 nye kunder

De fine tal kommer på baggrund af en generel fremgang i alle bankens forretninger. For eksempel har banken det seneste år fået 9.664 nye kunder. Der er blevet formidlet realkreditlån for over 10 procent mere end det foregående år. Og værdien af almindelige indlån, udlån, garantier og kundernes værdipapirdepoter er steget med over fem procent. Til sammen betyder det, at banken har forretninger med deres kunder for omkring 70 milliarder kroner.

Det skal dog ikke give grund til usikkerhed i forhold til bankens kapitalprocent, som er et udtryk for, hvor mange penge banken "ejer" i forhold til, hvor stor forretningen er. Hvis alle de gode resultater for foråret regnes med, giver det stadig blot 20 procent af det samlede beløb.

- Vi har en komfortabel kapitalmæssig dækning. Det vil vi også have i årene fremover, lover ordførende direktør, Per Sønderup.

Udover vækst i hele forretningen har mange konverteringer på realkreditlån i foråret også givet en stor vækst i gebyrindtægter. Desuden har banken fået mere tilbagebetalt på lån end forventet. Det giver banken det, der kaldes en positiv nedskrivning. Endvidere har gode kurser på bankens obligationer og aktier givet banken 55 millioner kroner ekstra i foråret.

Banken, som har sit hovedsæde i Aars, tager dog i sin halvårsrapport forbehold for, at kurserne kan falde igen, og at der kan komme færre penge tilbage på udlån end forventet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce