Annonce
Navne

Jutlander Bank vel modtaget i Randers

<p>Afdelingsdirektør Henrik Larsen glæder sig over modtagelsen af Jutlander Bank i Randers. Foto: Bjarne Hvirring</p>

Fusion. Afdelingsdirektør Henrik Larsen gør en foreløbig status.

Mandag den 22. december sidste år kl. 8 var det telefon til daværende afdelingsdirektør i Østjydsk Bank på Østervold i Randers, Henrik Larsen.

Annonce

I telefonen var et medlem af Østjydsk Banks direktion i Mariager, og beskeden lød, at en pressemeddelelse fra banken var på vej ud. I den ville stå, at Østjydsk Banks afdelinger i Randers og Gjerlev var overtaget af Jutlander Bank. Nyheden kom aldeles bag på de 16 ansatte i afdelingen på Østervold, selv om de jo nok havde læst et og andet i avisen.

»Og en halv time senere stod hele ledelsen i Jutlander Bank, ordførende direktør Per Sønderup og bankdirektørerne Lisa Frost Sørensen og Lars Thomsen hos os for at orientere om overtagelsen«, fortæller Henrik Larsen, der kan melde om en fin modtagelse hos kunderne af fusionen:

»99,9 procent af dem har udtrykt tilfredshed«, siger Henrik Larsen.

Lillejuleaftensdag sagde Finanstilsynet god for overtagelsen, og siden den 2. januar har medarbejderne - nok med lidt øvelse - sagt »Jutlander Bank«, når de tager telefonen. Callcentre findes ikke i Jutlander Bank, kunderne ringer direkte til afdelingerne eller medarbejderne.

Og apropos opringninger har medarbejderne på Østervold ringet til næsten samtlige 6000 kunder om overtagelsen, ligesom der er skrevet til kunderne i flere omgange.

Der blev i hast sat nye skilte op på facade og vinduer, men her slutter forvandlingen ikke.

»Vi skal i løbet af kort tid i gang med en generel opfriskning af banken, både ude og - især - inde«, oplyser Henrik Larsen.

Indtil videre er driften af afdelingen på Østervold »business as usual«, altså alt er uændret. Medarbejderne er de samme, så kunderne mærker umiddelbart ingen forskel.

Men fra slutningen af maj får kunderne tilbudt nye muligheder. På det tidspunkt er it-systemet blevet opdateret, og dermed bliver nogle af Jutlander Banks forskellige tilbud tilgængelige. Indtil da arbejdes der på to it-platforme, hvilket får Henrik Larsen til at understrege, at medarbejderne har gjort en meget stor indsats i forløbet.

»Medarbejderne er glade for at være ansat i en bundsolid bank, der gerne vil vækste i Randers, og vi vil være meget synlige«, siger Henrik Larsen.

Jutlander Bank er en frivillig fusion - lige godt et år gammel - mellem Sparekassen Hobro og Sparekassen Himmerland med hovedsæde i Aars.

Banken havde i forvejen afdelinger fra Aalborg til Aarhus.

»Men der var ligesom et hul fra Hobro til Aarhus. Nu er det hul lukket, og Randers er en naturlig del af markedsområdet i Jutlander Bank«, konstaterer Henrik Larsen.

Henrik Larsen, 46 år, tiltrådte som afdelingsdirektør for Østjydsk Bank ved årsskiftet 2012-13, men havde tidligere været ansat i banken på Østervold, nemlig som privatkundechef i årene 1998-2006 og i den periode blandt andet været formand for Randers Cityforening og medinitiativtager til kampagner som »Kys frøen i Randers« og »Horse Art Show Randers«.

Senere skiftede Henrik Larsen til Andelskassen Østjylland og siden igen til stillingen som filialdirektør i Danske Andelskasser Bank i Aarhus og var sideløbende souschef for regionsdirektør Tage Malling i Hammershøj.

Henrik Larsen er sportsinteresseret. Han spillede i sin tid 50 førsteholdskampe for Hjørring Boldklub. Nu gælder det golf, men Henrik Larsen er også med som tilskuer, når Randers FC og Randers HK spiller.

Genem sit medlemssskab af Rotary arbejder Henrik Larsen bl.a. med udveksling af unge mennesker. Han og hustruen, Iben Fjeldgaard, børnehaveklasseleder på Korshøjskolen, har netop sagt farvel til USA-udvekslingsstudenten Daisy, som skal videre til næste værtsfamilie.

Familien bor i Harridslev, hvor Henrik Larsen også er og har været aktiv i lokallivet. Sønnen Jeppe, 20 år, har selv været udvekslingsstudent i Argentina. Han går i 3.g på et gymnasium i Aalborg, mens Emil, 17 år, går på gymnasium i Randers.

I øvrigt har en medarbejder fra Jutlander Bank stort set hver eneste dag siden den 2. januar været stationeret i Randers for at hjælpe kollegerne og sætte dem ind i deres nye arbejdsgivers rutiner og kultur.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Randers FC-profil efter overlegent oplæg: Dejligt at sende en gammel Randers-spiller ud efter pølser

Annonce