Annonce
Læserbrev

Kæden er hoppet af, hr. Jørn Juul

Annonce

Læserbrev: Indimellem ytrer Jørn Juul sig fra toppen af det lokale radikale tårn. Jeg oplever, at Jørn Juuls intention er, at vi, der opholder os på jorden med de økonomiske realiteter tæt på kroppen, skal få dårlig samvittighed. Hvis Jørn Juul kom ned på jorden, ville han opdage, hvad der sker i virkeligheden omkring ham.

Tag nu debatten om arven fra Svend Carlo. Her var forslaget, at vi skulle indrette et kunsthus i den tomme postbygning. Jeg tror, bygningen koster meget mere end de knap 1,2 millioner. I øvrigt er Møllen et fantastisk galleri, forvaltet af engagerede borgere med flot sans for kunst og udstillinger. Den er et besøg værd, hvis du ikke har været der for nylig.

Et stort flertal i kommunalbestyrelsen ønsker, at midlerne går til kultur for børn og unge i Grenaa. Jørn Juul må selv finde andre penge til et kunstmuseum. Jeg kan give dig en god ide – og opfordre til, at du/interesserede kan trække i arbejdstøjet, indsamle midler til et kunsthus via folkeaktier, drive det af frivillige og få driftsudgifter dækket af medlemskab og adgang. Jeg er sikker på, Auning Kart Park kan fortælle, hvordan de har brugt folkeaktier og frivillige til etablering og drift. De gik efter deres drøm – det kan du/I også gøre.

Fra det radikale tårn mener Jørn Juul også, at vi er passive, når det gælder grøn omstilling, hvorefter den "aktive" grønne radikale fyrer en række forslag af, som sikkert er fundet i et radikalt partiprogram. Nyt er det dog, at Jørn Juul nu er tilhænger af store vindmøller. Sidst det var på dagsordenen her i kommunen, var Jørn Juul imod. Har Jørn Juul konkrete forslag til, hvor de skal stilles op - udover på havet?

Den grønne omstilling er på dagsordenen. I budgetforliget (23 ud af 27) er der konkrete forslag. Revision af energi- og klimahandlingsplanen, afskaffe de resterende oliefyr i kommunale ejendomme og et klima- og trafiksikkerhedsprojekt mellem Auning Skole og AIC. Vi åbner for placering af solcelleanlæg, udover de tre, der allerede er etableret i tilknytning til varmeværkerne i Grenaa, Trustrup og Vivild. Og der er flere mulige placeringer på vej.

Jeg er spændt på, om budgetaftalens afsnit om miljømæssig bæredygtighed finder nåde fra Jørn Juul og hans udsigt fra toppen af det radikale tårn. I øvrigt kan jeg oplyse, at de to partier, som Jørn Juul var i valgforbund med ved sidste valg og dermed hjalp til et ekstra mandat, ikke er en del af budgetaftalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce