Annonce
Sport

Kæmpe forløsning: Randers FC overlever i Superligaen

Foto: Bo Amstrup/Scanpix

Stor jubel på Bionutria Park, hvor Randers FC med en sejr på 2-1 over Lyngby har gjort arbejdet færdigt og fornyet billetten til landets bedste række.

Randers: Mandag klokken lidt før klokken 16 kunne jublen bryde løs blandt hovedparten af de 8.113 tilskuere, som satte sæsonrekord på Bionutria Park.

Randers FC gjorde arbejdet færdigt, besejrede Lyngby 2-1 og kan dermed ånde lettet op:

Der skal også efter sommerferien spilles Superligafodbold i Randers.

Mikkel Kallesøe og Marcus Mølvadgaard scorede målene for Randers FC i sejren på 2-1, hvor Mayron George reducerede for Lyngby. Dermed står Randers FC som samlede vindere med 4-2 efter også at have vundet det første opgør i Lyngby med 2-1.

Cheftræner Rasmus Bertelsen havde valgt samme opstilling som i torsdags, men det var i kampens indledning svært at se, at det var de samme spillere, som havde haft så fin kontrol over begivenhederne i det første opgør. I de første 25 minutter af returopgøret var det Lyngby, som greb den spillemæssige taktstok og var tæt på at skaffe sig en hurtig scoring.

Gæsternes træner Thomas Nørgaard valgte at gå all in og smide Mayron George ind i startopstillingen, og det var en disposition, der gjorde ondt på Randers FC. Fire farlige situationer skabte Mayron George i kampens første 20 minutter, men costaricaneren formåede ikke at sætte slutprodukt på de gode aktioner og sendte blandt andet i helt fri position bolden forbi mål.

Annonce

Kølige Kallesøe

Randers FC virkede splittede imellem, om de skulle forsvare et godt udgangspunkt fra den første kamp eller gå til angreb, og bortset fra et hovedstød fra Erik Marxen viste kronjyderne ikke for alvor tænder i kampens indledning.

Men efter 25 minutter kom forløsningen, da Kevin Conboy gled igennem i venstreside og serverede et perfekt indlæg til Mikkel Kallesøe. Han flugtede resolut bolden i kassen og fik dermed scoret sit første Superligamål i sæsonen på det helt rigtige tidspunkt. Kort efter var Kallesøe tæt på at fordoble sin måltotal, men hans forsøg endte denne gang i sidenettet.

Lyngby fortsatte med at sværme omkring Randers FC-feltet, hvor de med tre spillere centralt på midtbanen satte Nicolai Poulsen og Frederik Lauenborg på overarbejde, men det lykkedes Randers FC at ride stormen af og komme til pause i føring 1-0.

Reducering ved George

I pausen måtte Randers FC skifte en lyskeskadet Hannes Halldorsson ud med Frederik Due.

Due blev dog ikke sat på de store prøver i begyndelsen af anden halvleg, hvor det i stedet var Randers FC, der slog til efter 53 minutter. Bashkim Kadrii gled elegant igennem Lyngby-forsvaret og spillede bolden på tværs til en helt fri Marcus Mølvadgaard, der med en simpel inderside kunne score sit første mål i foråret og bringe Randers FC på 2-0.

Herefter sad Randers FC på spillet og havde muligheder for at lukke kampen med en scoring til 3-0, men med 25 minutter igen fik Lyngby reduceret, da Mayron George endelig fik sat en kvalitetsafslutning sammen og scorede på oplægget fra Michael Lumb.

Randers FC-træner Rasmus Bertelsen reagerede ved at tage Marcus Mølvadgaard ud og sende Joel Allansson på banen. Omvendt lavede Lyngby en offensiv satsning med tre mand helt fremme.

Det var dog tydeligt, at Lyngby ikke for alvor havde troen og redskaberne til at komme tilbage i opgøret. Først i kampens slutfase opstod der farlige situationer med blandt andet en flugter på overliggeren af Martin Ørnskov. Men Randers FC havde også deres chancer, og i de sidste minutter var Bashkim Kadrii tæt på at øge til 3-1 på en kontramulighed.

Men det blev 2-1 til Randers FC, hvilket også var rigeligt til at skabe forløsning på Bionutria Park i minutterne efter opgøret.

For Lyngby venter nu to yderligere nervepirrende kampe mod Vendsyssel fra 1. division om retten til at spille i Superligaen i næste sæson.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce