Annonce
Randers

Kæmpe musikunderskud i Randers: Hede Rytmer kan ikke betale sine kreditorer

Vejret får en stor del af skylden for det dårlige resultat ved årets festival. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Arrangøren bag Hede Rytmer i Randers har tilbudt at slå halv skade med de mange virksomheder, der har et økonomisk mellemværende med musikfestivalen.

Randers: "Tak for i år Randers," står der med store typer inde på Hede Rytmers hjemmeside. Tak for ingenting kan meldingen meget vel være den anden vej fra de mange lokale virksomheder, der har penge i klemme i forbindelse med arrangementet, der var forbi Randers 15. og 16. juni.

I en mail, hvor arrangør Oliver Zähringer fra Randers Musik og Kultur Events står som afsender, og som er sendt til samtlige berørte kreditorer og alle, der har været i berøring med arrangementet samt alle interessenter - inklusive borgmester Torben Hansen (S), står det lysende klart, at der efter arrangementet i Randers langt fra vil være penge til at indfri kravene fra alle kreditorer.

- Som bekendt var vejret under festivalen desværre langt fra som ønsket og håbet. Det skybrudslignende vejr lørdag den 16. juni medførte et uventet og særdeles stort fald i omsætningen på pladsen af drikkevarer og intet billetsalg ved indgangen. Dette har medført et betydeligt nettounderskud på festivalen i omegnen af halvanden million kroner, og foreningen er således ikke i stand til at betale sine kreditorer fuldt ud, fremgår det.

Tilbyder kompromis

Underskuddet har ført til et akkordtilbud fra advokat Lars Ole Frederiksen fra Advokat Kompagniet i Silkeborg. Tilbuddet går ud på, at samtlige kreditorer på forhånd skal frasige sig en andel af deres økonomiske krav mod arrangøren.

Som Oliver Zähringer skriver til kreditorerne i mailen:

- Vi skal være de første til at beklage situationen og omfanget. Vi forstår, at der er følelser i klemme, men må opfordre til, at I drøfter situationen internt og med jeres juridiske rådgivere, inden i træffer en forhastet beslutning, for som det står lige nu vil alle blive stille væsentligt ringere ved alternativerne end ved dette tilbud.

Ekstremt vejr

Oliver Zähringer fra Randers Musik og Kultur Events fortæller, at kreditorerne realistisk set kan se frem til at få cirka 35 procent af de penge tilbage, som de skulle have haft. Arrangøren beklager den situation, som ikke mindst de lokale kreditorer er kommet til at stå i.

- Vi er vældig, vældig kede af den her situation. Jeg har været i musikbranchen i mange år, og jeg har selv oplevet ikke at få de penge, vi skulle have, så jeg kender om nogen til situationen, siger han.

Den manglende indtægt tilskriver han først og fremmest vejret, som fuldstændig ødelagde den fest, som lørdagen skulle have været.

- Det regnede stort set uafbrudt i næsten otte timer, og klokken 16 gik 3000 af vores gæster hjem, og kun 1000 af dem kom tilbage klokken 21, hvor regnen var væk. Vi mente, at vi havde taget højde for dårligt vejr, men lørdagen stak helt af, siger Oliver Zähringer.

Vejret betød færre solgte billetter ved indgangen og især et lavere salg i baren. Og det i modsætning til arrangementet fredag, hvor der var pæn opbakning til HedeRytmer

Bedst mulige aftale

Randers Kultur og Event er en forening, og det lægger stramme rammer for, hvad man må, når der mangler penge i kassen. Alle kreditorer skal blandt andet stilles lige, og hvert enkelt arrangement er et lukket kredsløb. Det betyder, at HedeRytmer i Randers hverken kan få tilført penge udefra eller må oparbejde en gæld, man kan betale tilbage efter et senere arrangement. Dermed er kreditorerne nødt til at forholde sig til, at de kun får 35 procent af de penge, som de ellers skulle have haft.

- Jeg kan godt forstå, at folk er sure, og at nogen måske kan finde på at sige nej til den aftale, som vi har fremlagt. Men vi kan og må bare ikke gøre det anderledes, siger Oliver Zähringer.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce