Annonce
Erhverv

Kæmpekongres om rehabilitering er på vej til Aarhus til efteråret

På kongressen vil man kunne opleve en bred gren af velfærdsteknologiske og rehabiliterende indsatser: Fra robotteknologi og exoskeletter over programmer til rehabilitering af kriminelle. Arkivfoto: Thomas Vilhelm
Med et mål om 2500 deltagere fra hele verden er det ambitionen, at Rehabilitation International Worlf Congress 2020 bliver den største faglige kongres afholdt i Aarhus nogensinde. For virksomheder inden for velfærdsteknologi betyder det samtidig en mulighed for at komme i tale med potentielle forretningspartnere verden over.
Annonce

Aarhus: Når Rehabilitation International World Congress 2020 løber af stablen i starten af september, bliver det med Kronprinsesse Mary som protektor for kongressen.

Men det er ikke den eneste grund til, at kongressen kan være et besøg værd for særligt små og mellemstore virksomheder, der arbejder inden for velfærdsteknologi.

For selvom kongressen i bred forstand henvender sig til alle med interesse for rehabilitering, vil den også myldre med alt fra politiske beslutningstagere til NGO’er, forskere og andre små og mellemstore virksomheder, der har rehabilitering som omdrejningspunkt.

Det bliver dermed en enestående mulighed for at møde førende danske og internationale fagprofessionelle, udveksle ideer og opbygge netværk med ledende producenter, sundheds- og plejepersonale, offentlige myndigheder og organisationer, som alle har fokus på rehabilitering.

Det understreger Ivan K. Lauridsen, velfærdsteknologisk chef i Aarhus Kommune, som er formand for kongressens komité for udstilling og teknologi.

- Kongresser i Danmark af den størrelsesorden er meget sjældne. Så jeg kan kun opfordre til, at man involverer sig enten som deltager, udstiller eller frivillig, siger han og tilføjer, at kongressen sidst blev holdt i Edinburgh i Skotland for fire år siden.

Den danske branche for hjælpemidler og velfærdsteknologi

Der findes over 300 hjælpemiddelvirksomheder i Danmark og op mod 1000 virksomheder, der beskæftiger sig med området.

Hovedparten af virksomhederne er mindre og mellemstore virksomheder, der samlet har et meget bredt og varieret udbud af produkter og serviceydelser.

I 2017 var 3600 ansat direkte i branchen, der samlet set omsatte for 5,1 milliarder kroner.

Der er en lang dansk tradition for at produktudvikling sker i tæt samarbejde med både de handicappede selv og deres organisationer. Resultatet er, at design, funktionalitet, kvalitet og brugervenlighed sættes i centrum.

Kilde: Danish Care – Brancheforeningen for hjælpemidler og velfærdsteknologi

Annonce

Stort potentiale i Aarhus

At kongressen nu kommer til Aarhus, skyldes i høj grad turistorganisationen Visit Aarhus, der står bag ansøgningen til den internationale komité. Og med op mod 2500 besøgende fra hele verden, er turismepotentialet da også stort.

Men også det store forgrenede netværk af virksomheder, der arbejder med velfærdsteknolog i Aarhus, og som dermed kunne understøtte kongressens aktiviteter, har været medvirkende til, at den endelige beslutning faldt ud til fordel for Aarhus.

Kongressen kommer til at foregå i hverdagene 8.-10. september i Aarhus Congress Center og på Godsbanen og er arrangeret af den danske NGO Rehabiliteringsforum Danmark i samarbejde med Aarhus Kommune, Region Midtjylland og MarselisborgCentret.

Gennem de tre dage vil man blandt andet kunne opleve faglige præsentationer, et stort udstillingsområde med fremvisning af forskellige velfærdsteknologiske løsninger, guidede ture til nærliggende rehabiliteringscentre, studiebesøg på virksomheder, kulturelle indslag og meget mere.

Næste gang bliver i Kina i 2022, hvor kongressens 100-års jubilæum vil blive fejret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Randers FC For abonnenter

Transfervinduet lukker om 14 dage: Nej til Amankwaa, nyt om Kehinde og tro på en god coronahandel

Sport

Frivillig gennem 36 år: Landsholdsspiller ringede og hædrede Wilhelm

Annonce