Annonce
Østjylland

Kæmpetiger på vej til Djurs Sommerland

Brochurebilledet for Tigeren kan kun skrue forventningerne til en oplevelse i vejret. Hvis man da tør! Foto: Djurs Sommerland

Djurs Sommerland kan allerede fortælle om, hvordan næste års store nyhed kommer til at se ud

NIMTOFTE: Djurs Sommerland er allerede klar til at løfte sløret for, hvordan en af næste års store nyheder kommer til at se ud. "Tigeren" er den gigantiske gynge blevet døbt. Og det er store kræfter og store oplevelser, gæsterne i sommerlandet kan se frem til.

- Tigeren er principielt "bare" en stor gynge. En meget stor gynge, fortæller direktør for Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen.

- Publikum bliver sat i en rund gondol, som så begynder at svinge som et pendul, og som i øverste position når op i 45 meters højde. Samtidig roterer gondolen om sig selv, så gæsterne nogle gange vil kigge op i skyerne, andre gange ned i jorden.

Henrik B. Nielsen har selv prøvet en Tiger - endda flere gange.

- Og Tigeren er en fantastisk oplevelse, som nogle vil opleve som lidt grænseoverskridende. Undervejs blive man udsat for en ganske voldsom påvirkning - 4,5 G - og det vil da nok kræve lidt mod at sætte sig i gondolen.

Og Tigeren er en fantastisk oplevelse, som nogle vil opleve som lidt grænseoverskridende. Undervejs blive man udsat for en ganske voldsom G-påvirkning, og det vil da nok kræve lidt mod at sætte sig i gondolen

Henrik B. Nielsen, administrerende direktør i Djurs Sommerland

Fra 125 centimeter

Ikke desto mindre vil Tigeren være en mulighed for børn fra 125 centimeters klassen.

- Det betyder vel børn fra seks-syv års alderen. Jeg vil sige, at Tigeren henvender sig til den ældre del af vores målgruppe. Men børn i vore dage er noget mere modige, end jeg husker os fra min egen barndom, siger direktøren.

Den kommende, nye forlystelse i Djurs Sommerland er leveret af det svejtsiske firma Intamin, der også står bag andre store forlystelser i Djurs Sommerland. Prisen for Tigeren er 35 millioner kroner, fortæller Henrik B. Nielsen.

- Og når vi skal installere en forlystelse af denne kaliber, er der naturligvis en meget lang række sikkerhedsbestemmelser, vi skal overholde. Men jeg er sikker på, at vi kan nå hele striben af tests, så vi kan indvie Tigeren som planlagt, når Djurs Sommerland åbner i maj 2019.

Henrik B. Nielsen kan i øvrigt fortælle, at han tirsdag har en gruppe internationale rutsjebaneentusiaster på besøg i Djurs Sommerland. Og at disse entusiaster enstemmigt siger god for den nye oplevelse, sommelandet vil diske op med næste år.

Henrik B. Nielsen forudser at Tigeren vil blive en Djurs Sommerland-attraktion på niveau med Piraten, Juvelen og Dragekongen. Og den kæmpemæssige gynge bliver installeret i det Wild Asia-område, som Djurs Sommerland indviede i 2017.

Annonce
Randers For abonnenter

Stigende antal millioner når aldrig borgerne: I én kommune går halvdelen af pengene til cheflønninger og støttefunktioner

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Sagen afgjort: Ny ambulance-station i Randers Syd bliver indflytningsklar i julemåneden

Randers FC For abonnenter

Disse 5 ting skal vi blive klogere på, før det bliver alvor i Randers FC

Alarm 112

Fik slag i ansigtet: 19-årige frarøvet taske og studenterhue

Randers

Arrangører får længe ventet grønt lys: Ude Af Kontrol og Cascada indtager Justesens Plæne i festugen

Sport For abonnenter

Chris og Melskens' mavefornemmelse kaldte på noget nyt: Randers Freja får nyt trænerteam med Vorup-rødder

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Ung mand sigtet for spritkørsel - igen: Denne gang blev det rigtig dyrt

Randers

Endnu en legeplads udsat for hærværk: - Der er nogen, der er gået mere eller mindre amok med en sprittusch

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Randers

Smadrede bilrude og stjal højttaler: - Du kan bare melde det til forsikringen

Randers For abonnenter

Frustrerede politikere om nej til byggeri i to etager: Skal vi til at bo i jordhuler?

Alarm 112

Brandfolk genoplivede kat på åben gade: Nu er der godt nyt fra dyrehospitalet

Annonce