Annonce
Syddjurs

Kænguru-kup på Djursland er en gåde: - Jeg er frustreret og ked af det

Munkholm Zoo har mistet ni kænguruer ved et tyveri. Lige nu tyder meget på, at dyrene aldrig kommer tilbage. Det påvirker ejerne, som er gået i gang med at opgradere dyreparkens sikkerhed. Foto: Chresten Bergh
Den anden weekend i oktober forsvandt tyve med ni af de 10 kænguruer i Munkholm Zoo. Hverken ejerne eller politiet har fundet brugbare spor i sagen, der udløser en stor opgradering af dyreparkens sikkerhed. Samtidig er der et hold nye kænguruer på vej.
Annonce

SYDDJURS: Ni stjålne kænguruer fra Munkholm Zoo på Djursland er som sunket i jorden.

De seneste uger har dyreparkens ejer, Benny Johansen, forfulgt talrige tips og henvendelser om kænguruerne, der forsvandt natten til lørdag 12. oktober.

Samtidig har politiet efterforsket sagen. Eksempelvis er der besøgt adresser, som var under mistanke for at huse de forsvundne dyr.

Men anstrengelserne hos såvel Benny Johansen som ordensmagten har været forgæves. Ifølge ejeren af dyreparken nær Balle på Syddjursland er der ikke dukket et eneste brugbart spor op.

- Jeg er frustreret og ked af det. Vi har haft kænguruerne i mange år og kender deres forskellige sind og særheder. Så det er rigtigt ubehageligt, at håbet om at finde dem svinder. Det kan alle, som har hund, kat eller lignende sikkert forstå. Vores største tilbageværende håb er, at en eller anden pludselig ser noget, som kan bringe kænguruerne tilbage. I takt med at tiden går, bliver tyvene måske mindre forsigtige med at skjule dyrene, siger Benny Johansen, der i 25 år har drevet Munkholm Zoo sammen med hustruen, Annelise.

Munkholm Zoo

I 25 år har Munkholm Zoo ved Balle på Syddjursland været ejet og drevet af Annelise og Benny Johansen.

Munkholm Zoo har mere end 400 dyr fordelt på 90 forskellige arter, og den er tænkt som børnevenlig zoo med mange klappe– og kæledyr. Dyreparken dækker 21.000 kvadratmeter, og arealet tæller også cafeteria, beboelse samt andre bygninger.

I Munkholm Zoo er der mange grønne områder med borde og bænke. Dyreparken har også faciliteter til større selskaber fra eksempelvis virksomheder, som har mulighed for at låne et festtelt.

De seneste par år har Annelise og Benny Johansen uden held forsøgt at sælge Munkholm Zoo. Dyreparken koster 4,5 million kroner.

Annonce

Logikken mangler

Tyveriet af de ni kænguruer blev opdaget lørdag 12. oktober om morgenen.

Ukendte gerningsmænd havde klippet hul i indhegningen, og dyrene var sandsynligvis kørt fra stedet i en varebil. Vurderingen var, at tyveriet blev udført af personer, som har en vis erfaring med kænguruer. Dyrene er nemlig svære at fange.

Århus Stiftstidende kunne fortælle, at tyveriet af kænguruerne fra Munkholm Zoo er langt fra det første af sin art i år.

Eksempelvis blev der i juni i år stjålet to voksne kænguruer med en unge i pungen fra et besøgslandbrug syd for Bjerringbro.

- Jeg har talt med alle tænkelige kontakter med viden om kænguruer. Men tyvenes interesse for kænguruerne er simpelthen en gåde, idet dyrene er ret besværlige at have og ikke handles til særligt høje priser. Jeg kan ikke finde en logisk forklaring, fortæller Benny Johansen.

Annonce

Løft til sikkerheden

I Munkholm Zoo har tyveriet af de ni kænguruer udløst en opgradering af sikkerheden.

For det første er der investeret i videoovervågning, så ejerne bedre kan holde øje med aktiviteterne i dyreparken med et areal på 21.000 kvadratmeter.

For det andet skal en del af de 400 dyr i parken udstyres med sporingschip.

Et dyr med sådan en chip kan altid findes via GPS.

- Det er en bekostelig affære at investere i videoovervågning og sporingschips. Men vi må desværre erkende, at det er en nødvendighed for at beskytte dyrene, forklarer Benny Johansen.

Benny Johansen har i 25 år drevet Munkholm Zoo sammen med hustruen, Annelise. Ejerne er i gang med at skaffe nye kænguruer til at afløse de artsfæller, der den anden weekend i oktober forsvandt ved et indbrud. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce

Nye kænguruer

Ved tyveriet natten til den anden lørdag i oktober efterlod tyvene en enkelt kænguru.

Siden har dyret levet en ensom tilværelse i indhegningen, men den er snart slut.

Ejerne af Munkholm Zoo har lavet en aftale med Knuthenborg Safaripark, som i de kommende uger leverer et hold kænguruer til dyreparken på Djursland.

De nye kænguruer forsynes med sporingschips.

- Det er klart, at man bliver mere nervøs for dyrenes ve og vel efter sådan en oplevelse. Det er en rigtig ærgerlig følelse, som er træls at slæbe rundt på. Men vi kan jo ikke bare lade stå til, understreger Benny Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Randers

Randers Julehjælp: Festpenge i mediehuset går til økonomisk trængte familier

Randers

Motorvejen spærret natten til søndag: Kassevogn var væltet og chaufføren sad fast

Annonce