Annonce
Læserbrev

Kære Arne Erikslev

Læserbrev: I dit læserbrev af 18. maj med overskriften "Ensidig debat om den grønne virksomhed Daka ved Assentoft" bruger du søndagens leder i Amtsavisen og en politikers vision til at fremvise din store erhvervsforståelse og hatten af for det - vi skal da have fokus på erhverv i området.

Men du misser jo totalt hele konteksten, hvori både lederen og visionen er fremkommet. Om det er bevidst, eller du simpelthen ikke har fulgt med, er sådan set ligegyldigt.

Nu er vi naboer, politikere i Randers og selv Dialoggruppen i årevis blevet overbevist om, at der arbejdes hårdt på at mindske generne fra Dakas side. Nu er der imidlertid fremkommet oplysninger, der tegner et andet billede og viser, at vi endnu en gang er blevet ført bag lyset - selv Dialoggruppen, der skulle sikre åben og ærlig kommunikation. Om det er bevidst og udtryk for ligegyldighed eller sket uforvarende er egentlig irrelevant. Det er med andre ord en virksomhed, der har endog store vanskeligheder ved at overholde lovgivningen. Mængden af råvarer, der ankommer, er stigende, og kvaliteten af råvarerne er dalende. Hele 10 procent af råvarerne kommer helt fra Sverige.

Min tillid til Daka har aldrig været lavere. Tillid er noget, man optjener, og lige nu kører vi bare på deja-vu fra fortiden med løfter om forbedringer. Hvorfor tror man, det skulle lykkes denne gang?

Hvis det viser sig, Daka ikke kan overholde lovgivningen med de stigende råvaremængder, deres placering, stigende miljøkrav og så videre, hvad gør vi så? Det er vel en politisk beslutning med støtte fra tilsynsmyndigheden?

Jeg er ikke tilhænger af, at virksomheden skal jages ud af kommunen, og der synes jeg også, du overfortolker både leder og vision. Jeg kender af gode grunde hverken chefredaktør Axel Præstmark eller Jens Peter Hansens motivation for deres indlæg, men det virker, som om du gør i dit læserbrev. Jeg ønsker først og fremmest, at virksomheden lever op til sine forpligtelser, men det skal da ikke forhindre en politiker i at komme med en vision for området. Hvis alle politikere skal have forretningsplan og svar på alt, hver gang de kommer med en vision, så hørte vi vel aldrig fra dem?

Du pointerer en så gammel og udslidt floskel om, at Daka lå her først. Det argument er vel fuldstændig ligegyldigt i forhold til visionen? Jeg magter faktisk heller ikke at kommentere på gylle, den var langt under lavmålet.

At du mener, der hersker tvivl om hyppighed og omfang i forhold til gener, må stå for din egen regning. Jeg kan se på din adresse, at du har dit på det tørre der, men det viser desværre en vis uvidenhed omkring den verserende sag, der blandt andet dækkes af Amtsavisen. Prøv at læse det og overvej så, om der kunne være noget om snakken.

Nu kan det være, du mener, jeg blander tingene sammen, men de hænger sammen, så billedet bliver nuanceret. Det er jo det, du selv efterlyser.

Så hvis jeg skal tolke på din "efterlysning om en mere nuanceret erhvervsforståelse", så må det være, at vi bare skal lade stå til og acceptere tingenes tilstand, være glade for skattekronerne og ikke tænke på hverken fremtid, udvikling eller miljø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce