Annonce
Debat

Kære byråd - bryd den negative sociale arv

Annonce

Læserbrev: Ifølge analyse af juli 2020 fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er der de seneste to årtier sket en betydelig stigning i antallet af fattige børn, der selv ender i den fattigste andel af befolkningen som voksne. Det viser en ny analyse over de seneste 20 år.

Det er en enorm trist udvikling, og det er bare ikke godt nok - vi er i år 2020. Der må og skal ske forbedring på det her område, for vi kan ikke være bekendt, at der fra kommunens side ikke sættes ind med langt flere initiativer, end tilfældet er i dag.

Jeg vil opfordre borgmesteren til at sætte spørgsmålet om at bryde den negative sociale arv på dagsordenen på et af de næste byrådsmøder indenfor det næste halve år. Samtidig vil jeg opfordre byrådet til at træffe en principiel beslutning om, at i Randers Kommune vil vi ikke (længere) acceptere, at den negative sociale arv ikke kan og skal brydes. En sådan beslutning må kunne finde opbakning fra samtlige partier og lister.

En sådan byrådsbeslutning vil have enorme positive konsekvenser først og fremmest for den “truede” borger/familie på både kort og på lang sigt. Det vil give større livskvalitet og et langt bedre liv samt en større grad af selvforsørgelse.

Derudover vil en sådan beslutning også have en gunstig indvirkning på kommunens økonomi.

Det er hævet over enhver tvivl, at blandt andet uddannelse er en central faktor i at modvirke social arv, og det er en vigtig udfordring i forhold til at sikre lige muligheder for alle.

I Kristendemokraterne (KD) ser vi gerne, at et tilbud til borgere om brugen af mentor/coach, der er i risiko for ikke at bryde den sociale arv, bliver brugt i et større omfang, end tilfældet er i dag.

Et tilbud, der allerede bør kunne gives i skolen, fordi al erfaring viser, at elever, der ikke opnår tilstrækkelig karakterer i for eksempel matematik i afgangsklassen, er i risiko for ikke at komme videre i uddannelsesforløbet med det til følge, at den negative sociale arv ikke bliver brudt. Derfor bør der være tilbud tidligt i forløbet.

Kære byrådspolitikere - skal Randers Kommune være en kommune, der klart og utvetydigt sender et klart signal: “I vor kommune vil vi ikke (længere) acceptere den negative sociale arv”?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce