Annonce
Læserbrev

Kære kommuner: Husk de pædagogiske håndværkere i minimumsnormeringerne

Af Maria Dyhrberg Rasmussen, Randers Social- og Sundhedsskole, Anette Schmidt Laursen, SOSU Østjylland, Jakob From Høeg, Social- og Sundhedsskolen Skive Thisted Viborg, Mads Schmidt Haagensen, Social og Sundhedsskolen Herning og Susanne Tellerup, VIA University College

Læserbrev: Der er minimumsnormeringer på vej i daginstitutionerne, og kommunerne kan med fordel se i retningen af de pædagogiske assistenter som en del af løsningen.

Kære borgmestre og byrådspolitikere i de midtjyske kommuner.

Med beslutningen om minimumsnormringer i daginstitutioner vil I over de kommende måneder træffe vigtige beslutninger om, hvem der skal passe vores børn i vuggestuerne og børnehaverne. Således skal I i juni måned melde ind til Undervisningsministeriet, hvad I forventer, der bliver brug for af uddannet personale i de kommende år, og dermed også, hvor stort uddannelsesbehovet for pædagoger og pædagogiske assistenter bliver.

Skal vi lykkes med at hæve kvaliteten i daginstitutionerne og øge trivslen hos børnene, bør normeringerne basere sig på faglært arbejdskraft. Derfor er det også vigtigt, at man i kommunerne kigger fremad og sørger for at dimensionere uddannelserne, så de matcher fremtidens behov. Ellers vil vi snart mangle faglærte hænder i institutionerne.

Det handler om pædagogisk kernefaglighed.

Desværre er de pædagogiske assistenter ofte en overset faggruppe i spillet om normeringer. Ifølge en opgørelse fra FOA er kun otte procent af personalet i landets daginstitutioner pædagogiske assistenter.

Og det er en skam. For de pædagogiske assistenter er dygtige og velkvalificerede hænder, og det er der heldigvis flere og flere institutioner, der får øjnene op for, og vi oplever, at flere og flere af vores elever kommer direkte i pædagogisk arbejde efter endt uddannelse end tidligere.

Det synes derfor fuldstændig oplagt for kommunerne og politikerne ved forhandlingsbordet at kigge i retning af de pædagogiske assistenter som en større del af løsningen på at øge andelen af faglært personale i institutionerne.

Men det kræver, at man kigger fremad og dimensionerer uddannelsen, så de mange unge, der ønsker en uddannelse som pædagogisk assistent, også får mulighed for det.

Så kære lokalpolitikere. Husk at kigge fremad, når I tager stilling til uddannelsesbehovet i jeres kommune for de kommende år. Vores pædagogiske assistentelever er i hvert fald klar til at gå ud og gøre en forskel for vores børn og unge, og vi er klar til at uddanne flere af de mange, der hvert år ønsker at blive pædagogiske assistenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce