Annonce
Leder

Kære læsere. Tak for en fantastisk opbakning.

Randers, Kronjylland, Mariagerfjord og Djursland er det bedste sted i verden at være den lokale avis - på net såvel som papir. Det er sådan, vi oplever det her hos os, hvor vi blandt andet står bag nyhedsmedierne amtsavisen.dk og Randers Amtsavis. Aldrig har vi haft så mange læsere på nettet som netop nu. Aldrig har vi solgt så mange netabonnementer som netop nu. Og samtidig stiger læsertallet på vores papiravis med seks procent. Sidstnævnte fremgår af seneste måling foretaget af Gallup og offentliggjort forleden.

Kære læsere. Tak for en fantastisk opbakning. Stigende læsertal på papiraviser er ikke hverdagskost i dagens Danmark, men her hos os har vi heldigvis de bedste læsere i verden. Tak endnu en gang. Det er hver eneste dag en kæmpe fornøjelse at få lov at fotografere og skrive om mennesker og meninger, begivenheder og beslutninger i det lokalsamfund, vi elsker at være en aktiv del af. Og det er hver eneste dag en kæmpe fornøjelse at følge, hvordan læserinteressen stiger og stiger.

En glødende interesse for den nære verden, hvor vi lever vores hverdagsliv og nyder vores dagligdag, er et sundhedstegn for ethvert lokalsamfund. Og i så henseende er sundhedstilstanden i det kronjyske og djurslandske i verdensklasse og vidner om et samfundsengagement, der er overordentlig værdifuldt. Det skal vi huske at skønne på - ikke blot vi, der driver medier, og men også de, der er genstand for læsernes interesse, de folkevalgte, magthaverne, forbillederne. Det gælder også i de situationer, hvor de hellere så sig fri for selvsamme interesse.

Som mediehus er vi et spejl af det lokalsamfund, der også er vores. Vi holder spejlet op og viser, hvad der foregår, både det gode og det mindre gode. Vores fornemste mål er sikre demokratiet og styrke sammenhængskraften i den nære verden omkring os. Det gør vi ved at være vågne - og årvågne - næsten døgnet rundt. Siden 1. februar har vores netavis været bemandet mellem klokken 06 og 24, alle dage, året rundt, mens nyhedsbureauet Ritzau passer vores nattevagt. Og siden 23. september, hvor vi lancerede vores nye søn- og helligdagsavis, har vi sendt papiravis på gaden hver eneste morgen.

Også vores nye søn- og helligdagsavis har vores læsere vist overordentlig stor interesse. 86,4 procent af vores hidtidige seks-dages-abonnenter har således valgt at blive syv-dages-abonnenter. Og i en måling af læsertilfredsheden scorer vores søndagsaviser 5,6 på en 7-skala.

Vi er ydmygt stolte over vores læseres opbakning, og vi vil gøre vores bedste for at sikre, at den fortsætter. Og vi vil gøre vores bedste for at sikre den nære kontakt, vi har med vores læsere. Det vil vi blandt andet gøre ved at invitere vores abonnenter indenfor, når vi meget snart flytter i nyindrettet moderne mediehus på øverste etage af SCS-Huset på havnen i Randers og placerer os endnu mere central i den kronjyske hovedstad, på det tættest trafikerede punkt i provinsen. Vi spiller med på kommunens hidtil største byudviklingsprojekt, der skal flytte byen til vandet. Vi flytter avisen til vandet.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

DR tillader latrinært sprog

Må man som studievært bande og svovle i programmer på Danmarks Radio? Ja, hvis man hedder Esben Kjær og har programmet "Bagklog" på DRs radiofoniske flagskib P1. Og hvis man camouflerer sit latrinære sprog som satire, må man tilmed bande og svovle for åben mikrofon aldeles uhæmmet. Det er i hvert fald læren af den seneste tids begivenheder, begyndende naturligvis med, at nævnte Esben Kjær ikke kunne styre sit sprog, men udtalte sig så grimt, at KLF, seer- og lytterorganisationen af kristen oberservans, simpelthen måtte klage. Svaret var en sand skidtspand mod KLF fra Esben Kjær, der anvendte så grove udtryk, at vi ikke vil misbruge avispapir til at gengive dem. Et lille eksempel viser tonen: "En samling frelste helligfranser", mente DR-medarbejderen at kunne kalde klagerne, hvormed han blot understreger sit eget niveau som et uvornt barn, der desperat søger voksnes opmærksomhed. Ikke uventet slipper Esben Kjær godt fra at udstille sit sproglige armod. Ingen af hans chefer i DR kan finde ud af at sige til manden, at han skal opføre sig ordentligt. Tværtimod antydes, at når der er tale om såkaldt satire, er rammerne ekstra vide. Lad Esben Kjær være, hvad han er. Og husk at afbryderknappen findes. Men desværre er han jo ikke den eneste på landsdækkende radio og tv, der har problemer med at tale rent. På Radio 24syv opleves jævnligt bandende studieværter, endda med en kvinde som én af de værste. Jamen, lyder et ofte fremført argument, sproget i radio og på tv skal afspejle virkeligheden. Altså det sprog, der oftest høres ude i samfundet. Efterhånden sørgeligt nok også brugt af folketingspolitikere. DR og Radio24syv rammer nok på den måde dele af Danmark, men ikke alle. Der findes faktisk mennesker, som er i stand til at tale deres modersmål uden tilsætning af diverse eder og forbandelser. Ved at tillade latrinære udtryk medvirker DR og Radio24syv til at forfladige det danske sprog. Det kan aldrig være deres opgave - tværtimod burde de værne om det talte sprog.

Annonce