Annonce
Debat

Kære politikere: Vågn nu op til virkelighedens Danmark

Samfund: Kære politikere på Christiansborg. Vågn nu lige op til hverdagens problemer, som vi har i Danmark.

Vi skal investere for at kunne sikre uddannelse af fremtidens unge og voksne, der skal leve op til arbejdsmarkedets behov for kvalificeret arbejdskraft. Tilføre langt flere midler, sådan at skolerne får tilført en vitaminindsprøjtning, så vi kan løfte kvaliteten langt bedre end i dag. Besparelse på besparelse vil aldrig give bedre undervisning; gad vide, hvor de har fået den tanke fra? Vores uddannelser er den bedste eksportvare, vi har i dag.

Hvis industrien går i stå, går byggeriet også i stå, og så har vi balladen med mindre skattekroner i kommunerne samt mindre velfærd. Få nu det omprioriteringsbidrag på de to pct. fjernet.

Vi har brug for, at langt flere unge får interesse for erhvervsuddannelserne. Her skal vi have fokus fra folkeskolerne, som kan hjælpe med at løfte unge mennesker over i erhvervslivet.

Danske virksomheder skriger på faglært arbejdskraft. Danmark er et produktionsland, hvor vi er afhængige af håndværkere og industrivirksomheder over hele landet.

Lige nu er afgangen er større end optaget. Flot, siger jeg bare - ironisk - den rigtige medicin må være at blive ved med at spare på det, som er Danmarks råstof, uddannelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Muslinger i Mariager Fjord

Læserbrev: Det er noget beskæmmende at læse om politikernes planer om "miljømuslinger" i Mariager Fjord. Beskæmmende, da man åbenbart ikke kan huske, hvordan det gik sidste gang, man forsøgte sig - efter fjorddøden i 1997. Resultatet blev konkurs og hundredvis af løsrevne plastbøjer, som drev rundt med vind og strøm. Det er også beskæmmende, at man fra politisk side ikke følger med i ny viden om muslinger og miljø. At muslingefarme lokalt forurener voldsomt under og omkring farmene. De koncentrerer ganske enkelt forureningen fra et stort område og efterlader så resterne på bunden under farmene. Eller at iltsvind i bunden under og omkring farmene kan frigøre ellers bundet fosfor - til mulig skade for vandmiljøet. Og der ligger oceaner af fosfor på bunden af Mariager Fjord. Man ser også stort på, at muslingerne kan være værter for blandt andet farlige havkolera-bakterier. At muslinger på mange måder er en farlig måde at påvirke miljøet på. Det ved vi fra adskillige svenske undersøgelser foretaget af uvildige forskere, som ikke har økonomiske interesser i muslingeproduktion. Danske forskere har til gengæld kraftig fokus på at få del i de millioner af tilskudskroner, som Innovationsfonden har kastet ind på banen til netop muslingeproduktion - kamufleret som "miljømuslinger". Og da kniber det tydeligvis med at se klart - i at prioritere vandmiljøet frem for egen økonomisk gevinst. Endelig kan det være interessant at kigge på de tal, som danske muslingeforskere har publiceret fra Linemuslingeanlæg 112 i Skive Fjord. Referencen inden for dansk muslingeopdræt. Her har man angivet totalt urealistiske høsttal, som er publiceret utallige steder. Uden at blive mere rigtige af det. Nu er der så langt om længe kommet syn for sagen - via aktindsigter omkring de reelle registrerede høsttal, der udgør mindre end fem procent af det, som Dansk SkaldyrCenter selv påstår. Det er der ikke megen vandrensning i - kun oceaner af organisk forurening. Lokale politikere bør virkelig håndtere "miljømuslinger" som det, de i virkeligheden er - varm luft for tilskudskroner til skade for vandmiljøet i Mariager Fjord.

Annonce