Annonce
Debat

Kære politikere: Vågn nu op til virkelighedens Danmark

Samfund: Kære politikere på Christiansborg. Vågn nu lige op til hverdagens problemer, som vi har i Danmark.

Vi skal investere for at kunne sikre uddannelse af fremtidens unge og voksne, der skal leve op til arbejdsmarkedets behov for kvalificeret arbejdskraft. Tilføre langt flere midler, sådan at skolerne får tilført en vitaminindsprøjtning, så vi kan løfte kvaliteten langt bedre end i dag. Besparelse på besparelse vil aldrig give bedre undervisning; gad vide, hvor de har fået den tanke fra? Vores uddannelser er den bedste eksportvare, vi har i dag.

Hvis industrien går i stå, går byggeriet også i stå, og så har vi balladen med mindre skattekroner i kommunerne samt mindre velfærd. Få nu det omprioriteringsbidrag på de to pct. fjernet.

Vi har brug for, at langt flere unge får interesse for erhvervsuddannelserne. Her skal vi have fokus fra folkeskolerne, som kan hjælpe med at løfte unge mennesker over i erhvervslivet.

Danske virksomheder skriger på faglært arbejdskraft. Danmark er et produktionsland, hvor vi er afhængige af håndværkere og industrivirksomheder over hele landet.

Lige nu er afgangen er større end optaget. Flot, siger jeg bare - ironisk - den rigtige medicin må være at blive ved med at spare på det, som er Danmarks råstof, uddannelser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Man kender et samfund på, hvordan det behandler sine svageste

Læserbrev: Det er med stor bekymring, at min familie har læst budgetforslaget om besparelser på specialskoleområdet. Vi har en datter, som går på Vesterbakkeskolen, og som har behov for netop dét, den skole kan tilbyde: en lille klasse (maksimum 8-10 elever) en tilgængelig voksen, der kan guide 80 procent af tiden særligt tilrettelagt undervisning med brug af pictogrammer og TTT undervisning i langsomt tempo og med mange, mange gentagelser over lang tid handicap- og diagnoseindsigt på specialist-niveau særlige faciliteter, som rideterapi, sanserum, specialcykler, balanceredskaber med videre og stort fokus på den motoriske udvikling Rambøll lavede i 2016 en undersøgelse af risiko- og beskyttelsesfaktorer i forhold til udsatte børn. Undersøgelsen konkluderer, at den faktor, der tegner sig for den største beskyttelses-effekt, er en god skolegang. Et handicappet barn har brug for et særligt tilrettelagt skoletilbud for at kunne opnå de mest basale kompetencer som at kunne læse og regne. Opnår barnet ikke det, vil det ikke kunne skrive en indkøbsseddel, læse en busplan, regne ud, om der er penge nok i pungen at købe for og så videre. Livsdueligheden bliver lav, og deraf følger et massivt støttebehov som voksen. Med andre ord; de penge, I sparer nu, kommer vi som kommune til at betale 10 gange, når vores børn bliver voksne og ikke kan de mest basale ting selv. Vores datter er en glad og dejlig pige, og hun fortjener et ordentligt liv - herunder et skoleliv, hvor hun bliver mødt på sine helt særlige præmisser og opnår læring, så hun opnår kompetencer. Der skal specialistviden til og helt særlige rammer, og dem får folkeskolen aldrig. Det er skammeligt, at vi i stedet for at have en specialskole, vi kan være tilfredse med og sætte en ære i det faglige arbejde, der laves der, hellere vil udsulte området, så skolen i stedet bliver et sort hul på kommunekortet. Man kender et samfund på, hvordan det behandler sine svageste - og dette forslag, kære byråd, er en skændsel.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Annonce