Annonce
Læserbrev

Kære socialdemokrater i Randers Byråd, hvorfor?

Læserbrev: Hvorfor stemmer Socialdemokratiet i Randers imod at forbyde "no cure - no pay"-princippet?

En aflønningsmetode, der i den grad rammer borgere, som bliver udsat for konsulenternes higen efter at få flere penge. "No cure - no pay" går ganske enkelt ud på, at konsulenter belønnes for at finde besparelser, primært på det sociale område og arbejdsmarkedsområdet. Hvis ikke de finder besparelser, ja så får de heller ingen betaling.

SF-medlem af Randers Byråd Rosa Lykke Yde havde på byrådsmødet 18. maj 2020 stillet et forslag om, at Randers Kommune ikke vil benytte sig af den form for konsulenttjenester. Dette for at styrke borgernes behandling af deres sag, således at den sker på et retfærdigt grundlag og ikke som et led i konsulenters higen efter resultatløn. Der er flere kommuner, der har benyttet sig af "no cure - no pay", som har misbrugt det til at træde borgernes ret under fode. Astrid Krag, socialdemokratisk social- og indenrigsminister, har udtrykt stor kritik af denne aflønningsform for konsulenter. Ja, hun er endda meget kritisk overfor det.

Det kan vi så i SF forstå, at de lokale socialdemokrater er lodret uenige i. I Randers er Socialdemokratiet altså ikke enig med deres egen regering. Det undrer os meget i SF Randers.

Det undrer os, der sidder tidligere fagforeningsfolk, tidligere sagsbehandlere med videre i Randers Byråd for Socialdemokratiet, som mener, resultatløn hos konsulenter er en mulighed, som forvaltningen stadig skal kunne have.

Hvorfor er socialdemokraterne I Randers Byråd uenige med social- og indenrigsminister Astrid Krag og statsminister Mette Frederiksen?

Det undrer os meget i SF, og det er faktisk også meget skuffende.

Måske får borgerne i Randers en forklaring engang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce