Annonce
Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Varmen, der produceres her på Verdos kraftvarmeværk på Randers Havn, bliver næste år mere end dobbelt så dyr som i år. Foto: Lars Rasborg
Forsyningsselskabet Verdo hæver fra 1. januar 2022 prisen på fjernvarme med op til 120 procent. Det betyder, at man for at holde varmen i et gennemsnitligt parcelhus på 130 kvadratmeter næste år skal betale 9050 kroner mod 4194 kroner i år. Verdo understreger samtidig, at selv med den højere pris er det billigt i forhold til mange andre steder.

Randers: Bor du i et gennemsnitligt parcelhus, det vil sige et hus på 130 kvadratmeter, og får du leveret varmen til dine radiatorer fra Verdo, skal du næste år lægge 4856 kroner mere til side til varmeregningen. Verdo hæver nemlig prisen med mere end 100 procent.

For en lejlighed på 75 kvadratmeter med et gennemsnitligt varmeforbrug stiger prisen fra 3.325 kroner om året i 2021 til 7.351 kroner i 2022.

Tilbagebetaling

Årsagen til den voldsomme stigning er ifølge Verdo, at prisen i år har ligget på et usædvanlig lavt niveau. Det har den som følge af, at Verdo som beskrevet i en lang række artikler her i avisen er blevet pålagt at betale trecifrede millionbeløb tilbage til kunderne, fordi selskabet over en årrække har opkrævet for meget.

Det er vigtigt at understrege, at der fortsat vil være lave varmepriser i Randers, selvom regningen stiger i 2022, idet tilbageførslerne til kunderne via en reduktion af varmetaksten fortsætter i de kommende år.

Brian Seeberg, direktør for Energi og Forsyning i Verdo

Denne tilbagebetaling er så sket ved, at man i en periode har sænket varmeprisen. Men nu viser beregninger for det kommende år, at man ikke behøver at sænke prisen helt så meget, hvorfor man altså hæver priserne i 2022, til hvad Verdo selv kalder "et mere normalt niveau".

Annonce

Stadig billigt

Samtidig understreges det, at varmen fra Verdo stadig er billig sammenlignet med så mange andres.

- Det er vigtigt at understrege, at der fortsat vil være lave varmepriser i Randers, selvom regningen stiger i 2022, idet tilbageførslerne til kunderne via en reduktion af varmetaksten fortsætter i de kommende år, siger Brian Seeberg, der er direktør for Energi og Forsyning i Verdo.

Verdo fjernvarmepris 2022

Fra 1. januar 2022 stiger taksten fra 0,142 kr./kWh til 0,4107 kr./kWh inkl. moms og afgifter. Faste omkostninger for abonnement og afgifter er uændrede.

For et standardhus på 130 m2 med et gennemsnitligt varmeforbrug udgør stigningen 405 kr. pr. måned, hvilket svarer til en stigning på 116 %. Det betyder, at varmeprisen for et standardhus stiger fra 4.194 kr. om året i 2021 til 9.050 kr. om året i 2022.

For en standardlejlighed på 75 m2 med et gennemsnitligt varmeforbrug udgør stigningen 336 kr. pr. måned, hvilket svarer til en stigning på 121 %. Det betyder, at varmeprisen for en standardlejlighed stiger fra 3.325 kr. om året i 2021 til 7.351 kr. i 2022.

Du kan læse mere om priserne på www.verdo.com/dk/el-vand-og-varme/varme/.

Fjernvarmeprisen i Randers er med andre ord fortsat lav i forhold til resten af landet, og prisniveauet for 2022 forventes at blive cirka 30 procent billigere end landsgennemsnittet.

Ifølge Forsyningstilsynets seneste prisstatistik er den gennemsnitlige årlige fjernvarmepris på landsplan 12.848 kr. for et standardhus med et gennemsnitligt varmeforbrug, hvilket altså er 3798 kroner mere, end man skal betale i Randers i 2022.

Annonce
Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Virksomhedsejer rødglødende over gammel sne og is på vejene: - Det virker som om, kommunen bare lader stå til

Østjylland For abonnenter

Hash og kokain overhaler øl og vin:  Sprit er yt i trafikken - men narkoen breder sig

Randers

Brandvæsen er rykket ud til udslip: Gylle er løbet ud af tank

Sport

Ny alvorsuge venter Randers HK: Klubtoppen mødes til en ekstraordinær snak – plan A eller B?

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Sport

Sejr på hele 12 mål i gruppefinalen: Herlig dansk opvisning og et perfekt afsæt til kampene i mellemrunden

Randers

Gasregningen tog Gittes sidste penge til at gøre julen særlig: - Måske kan vi låne et juletræ af nogen, når det er dagen før?

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Randers

Larmende tavshed fra Randers Kommune efter kritik af snerydning: Her er spørgsmålene, vi gerne ville have haft svar på

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Ufrivilligt skøjteløb på gangstier: Fodgængere falder på stribe

Annonce