Annonce
Sport

Kæreste kan trække Wallén tilbage til Danmark

Angelica Wallén var i weekenden i Nimes for at mødes med Randers HK og se deres kamp i EHF Cup?en. Hun spiller til daglig i Toulon. Foto: Annelene Petersen?

Angelica Wallén sagde i sommer farvel til Randers HK og goddag til Toulon. Det har været et kulturchok for den 29-årige svensker. Hun havde egentlig regnet med at have spillet sin sidste kamp i dansk håndbold, men en dansk kæreste har åbnet den dør op igen.

Annonce

Angelica Wallén tog til Toulon for at opleve en ny kultur, og på den konto har den svenske bagspiller fået fuld valuta, siden hun i sommer sagde farvel til Randers HK og goddag til en ny tilværelse i Sydfrankrig.

Angelica Wallén sammen med Johanna Westberg (tv.) og Linn Gossé, som hun spillede med i sidste sæson i Randers HK. Foto: Annelene Petersen

Livet i den franske ligaklub er helt anderledes, end hun har været vant til i dansk håndbold, hvor hun optrådte tre sæsoner for Team Esbjerg og de seneste to år i Randers HK.

»Det har været noget helt andet end i Danmark og Sverige. Uanset om vi taler taktik, coaching, træning eller kamp, så har det været forskelligt fra, hvad jeg har været vant til. Det har været godt, men også lidt af et kulturchok,« siger Angelica Walllén, der fik et lille nordisk pusterum, da hun i weekenden mødtes med spillere og fans fra Randers HK og så holdets EHF Cup-kamp i Nimes, der ligger et par timers kørsel fra Toulon.

I hverdagen hænger hun mest ud med de øvrige udlændinge - landsmandinden Hanna Fogelström, hollænderen Sanne Van Olphen og den tidligere Ringkøbing-spiller Olivera Jurisic - da de franske piger kun i begrænset omfang kan tale engelsk.

»De franske spillere er svære at komme ind på, og det hænger selvfølgelig også sammen med sproget. Hernede bruger træneren heller ikke ret meget tid på taktik, og du har ikke en fast rolle på holdet. Man spiller mere individuelt og for sig selv. I nogle kampe har jeg kun spillet i angrebet, andre gange i forsvaret, og nogle gange har jeg spillet en god første havleg, for så slet ikke at spille i anden halvleg. Det er rigtig hårdt, men samtidig føler jeg også, at det har styrket mig mentalt.«

Toulon ligger lige nu på syvendepladsen i ligaen og kæmper for at komme blandt de seks hold, der går i slutspillet.

»Vi har haft en del skader på holdet, og klubben har heller ikke et af de største budgetter i ligaen. Så jeg synes egentlig, at vi har spillet en OK sæson i forhold til det hold, vi har. Det er ikke et af de bedste hold. Men det er en klub, hvor der er styr på tingene. Vi får sprogundervisning, og de gør meget for, at vi som udlændinge i klubben skal føle os godt tilpas,« siger Wallén.

Specielt den franske træningskultur er kommet bag på hende.

»Jeg må sige, at jeg er overrasket over, hvordan de franske spillere forbereder sig til kampene. Der er slet ikke den samme intensitet til træningen, som jeg har været vant til i Danmark. Men de har en eller anden mental knap, de kan trykke på, når der er kamp. Så er de alligevel klar og kan spille på et højt niveau. Men for mig er det meget anderledes, fordi jeg er en spiller, der skal træne godt for også at spille godt i kampene,« siger Wallén.

Hun har endnu ikke besluttet sig for, om hun fortsætter i Toulon i den kommende sæson. Der er en option i kontrakten 1. marts, som begge parter kan benytte sig af.

»Nogle dage, som nu i fredags, hvor vi vandt en vigtig kamp, og man sidde ude og nyde det, fordi solen skinner, så tænker jeg, at det er megagodt, og at jeg selvfølgelig skal blive. Men andre dage kan jeg slet ikke forstå, hvorfor jeg er flyttet herned og tænker, at jeg bare skal hjem igen. Så det svinger meget.«

Egentlig havde hun regnet med, at Danmark var et lukket kapitel, efter at hun forlod Randers HK i sommer.

Men nu har hun en dansk kæreste, der spiller basketball i Israel, og det kan blive aktuelt for dem at rejse til Danmark til sommer for at være tættere på hinanden.

»Danmark kunne absolut godt være en mulighed. Men det kommer an på flere ting. Skal jeg spille for en dansk klub igen, skal det være en klub, hvor jeg også har mulighed for at arbejde ved siden af, så jeg kan komme ind på det danske arbejdsmarked. Det er vigtigt for mig også at begynde at tænke på karrieren efter håndbolden,« siger den 29-årige bagspiller, der har en uddannelse inden for ejendomshandel og regnskab.

Wallén var i 2010 med til at vinde EM-sølv for Sverige på dansk grund. Men hun var ikke udtaget til det svenske landshold, der spillede VM i sidste måned.

Men hun har stadig en drøm om at komme med til OL i Rio til sommer og EM på hjemmebane i Sverige til december. Derfor spiller hun også mindst en sæson mere på topplan.

Men hvor det bliver, regner hun først med at have afklaret inden for et par måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Henrik Knudsen efter selvmord i Elvis-familie: I den verden er der kun en ting, der tæller. Succes

Randers

Memphis Mansion tynget af Mandelas datters død: - Hun var sådan et sødt menneske

Annonce