Annonce
Norddjurs

Kærestepar åbner gastropub i kendte lokaler: - Vi har kun fået positive reaktioner

Jan Nielsen og Maria Rørbæk går sammen og åbner en fælles restaurant, Humlechok. i Grenaa. Foto: Annelene Petersen
Først var der Det Gyldne Krus - med flere forskellige ejere undervejs. Så kom Kruset og Flindts. Nu står restaurationslokalerne tomme. Men snart åbner Humlechok.
Annonce

Grenaa: Bare fordi man allerede driver et værtshus i Grenaa, skal man ikke holde sig tilbage for at investere mere i byen. Det synes i hvert fald at være den parole, Jan Nielsen, som allerede driver Musikhuset Aftenstjernen, lever ud fra.

Til marts åbner han nemlig, sammen med kæresten Maria Ørbæk, en gastropub i de lokaler på Lillegade 18, hvor Det Gyldne Krus oprindeligt lå. Siden da har restauranten været på flere hænder, senest under navnet Flindts.

Åbningen af det nye sted, som får navnet Humlechok, er en drøm, som både Maria og Jan har gået med. De synes, at en gastropub var det begreb, som bedst dækkede, hvad de ville med restauranten.

En gastropub er, som navnet også antyder, en pub, der gør lidt ekstra ud af gastronomien - altså kogekunsten. Men det betyder ikke, at det er finere fransk madkunst, som er på spil på Lillegade.

- I Aalborg har de en gastropub, som kun serverer mexicansk mad. Sådan bliver det ikke her. Vi kommer til at have stjerneskud, burgere, nachos og steaks - alt sammen til priser, som de fleste har råd til, forklarer Maria Ørbæk.

Desuden holder gastropubben fast ved Flindts tradition med stegt flæsk om onsdagen.

Onsdag til lørdag aften kommer lokalerne på første sal til at være åbne for dem, som ønsker en mere restaurant-lignende oplevelse. Foto: Annelene Petersen
Annonce

For både unge, gamle og familier

Parret bag den kommende gastropub har, ifølge Maria, overtaget lokaler, som er rigtig velholdte. Derfor er det heller ikke den store ombygningsproces, der er gået igang.

- Det handler om indretning, og at vi skal sætte vores personlige præg på det, forklarer Maria Ørbæk, der endnu ikke er flyttet til Grenaa. Men det nærmer sig.

Udover maden drømmer Maria og Jan om, at deres gastropub bliver et sted, hvor unge sætter sig ind og tager en øl, mens de spiller et af stedets spil. Men også et sted, hvor familier kan nyde godt af den børnemenu, som gastropubben også kommer til at servere. I det hele taget håber parret, at de fleste vil føle sig hjemme i deres lokaler.

Onsdag til lørdag aften kommer lokalerne på første sal til at være åbne for dem, som ønsker en mere restaurant-lignende oplevelse. Her begynder parret også allerede at få de første bookninger til selskaber.

Midt i januar løftede Maria Ørbæk for første gang sløret på Facebook for de kommende planer. Hun og hendes partner var nemlig på udkig efter ansatte til gastropubben. Det opslag gav bonus.

- Vi har fået mange fine henvendelser fra unge over 22 år. Jeg er helt sikker på, at vi finder størstedelen af vores personale i dem, vi nu har fået kontakt til, siger hun.

Gastropubben åbner 6. marts.

Udover maden drømmer Maria og Jan om, at deres gastropub bliver et sted, hvor unge sætter sig ind og tager en øl, mens de spiller et af stedets spil. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Randers

Randers Julehjælp: Festpenge i mediehuset går til økonomisk trængte familier

Randers

Motorvejen spærret natten til søndag: Kassevogn var væltet og chaufføren sad fast

Annonce