Annonce
Kultur

Kærlighed for de allermindste og krig for de store

Det bobler i maven på den grønne frø, der er blevet forelsket i en fin hvid and. Teater for de allermindste med skuespiller Nanni Lorenzen ved roret. Foto: Randers Teater
Randers Teater laver teater om krig for de store og kærlighed for de små. Slagpladsen er henholdsvis Østfronten og barneværelset. De medvirkende er henholdsvis to soldater og to tøjdyr, frøen og anden.

Randers: Det handler om at finde gnisten, når vi kommer frem til december og juleforestilling på Randers Teater. Historien foregår på en pakkefabrik, hvor dagens trummerum næsten er til at falde i søvn af. Alle pakker er grå og uåbnede. Men så flytter Gnisten ind. Humøret bliver hævet, og pakkerne bliver åbnet.

Det er den korte historie om årets juleforestilling, som teatret producerer med Gunvor Reynberg som instruktør. "Gnisten" er navnet på stykket, der har fire skuespillere, en musiker og en dukkefører på scenen.

Man går en tak nedad aldersmæssigt med den egenproducerede forestilling "Kærlighed", der kan ses af børn fra to år og opefter. Den føjer sig ind i serien af skuespiller Nanni Lorenzens småbørnsforestillinger, der denne gang handler om den grønne frø, der bliver så voldsomt forelsket i en smuk hvid and. Stykket bygger på Max Velthuijs fortælling af samme navn.

I alt har Randers Teater i den kommende sæson otte egenproduktioner på programmet med urpremiere 7. september på voksenforestillingen "Forrædder", der henter sit stof fra Østfronten. To danske soldater melder sig frivilligt under de tyske faner, drevet af eventyrtrang og rastløshed. Virkelighedne blvier en anden. De bliver i stedet udsat for ekstreme betingelser og en nådesløs kamp for at overleve. Manuskriptet er skrevet af Andreas Dawe og har Matias Hedegaard, Erik Viinberg og Caspar Juel Berg på scenen. Kurt Bremerstent sætter i scene.

Annonce

I tønde ned ad Niagara

Som tidligere omtalt byder årets vintercabaret på Rugsted & Kreutzfeld-musik. Niels Olsen skriver manuskriptet, mens Lone Rødbroe og Tom Jensen står på rollelisten.

Af egne produktioner kan også nævnes den poetiske komedie "Dronning af disen", der tager udgangspunkt i den 63-årige skolefrøken Annie Edson Taylors halsbrækkende sejltur ned af Niagara Falls i en tønde. Begivenheden fandt sted i 1901. På teatret eksperimenterer man med lys- og lydeffekter for at gengive de stærke naturkræfter, der er kulisse for fortællingen. Premiere i august.

Ialt bidrager Randers Teater selv med otte forestillinger. Foruden de nævnte kommer Nanni Lorenzen på banen med småbørnsforestillingerne "En heldig kartoffel" og "Juletræets hemmelighed", der begge er overlevere fra tidligere sæsoner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce