Annonce
Randers

Kærsmindebadet i forfald - Et hjerteskærende syn

Da Jane Bach Laursen så Kærsmindebadets hærgede tilstand, blev hendes hjerte knust. "Hvordan kan kommunen se sig selv i øjnene og lade det stå sådan," spørger hun. Foto: Annelene Petersen

Glasskår over alt og fyldte bassiner, der ikke er spærrede af. Kærsmindebadet er ifølge en bekymret beboer blevet et hjerteskærende syn og et livsfarligt sted at opholde sig. Men det er ikke kommunens opgave at bruge flere penge på at sikre området, mener udvalgsformand.

Annonce

Randers: En tidligere beboer i Randers Kommune fik sit hjerte knust, da hun søndag var en tur forbi Kærsmindebadet og så det, hun beskriver som en livsfarlig øjebæ.

Smadrede ruder, ødelagte møbler på gulvet og glasskår over det hele. Bassinerne, som var fyldt med vand, var kun delvist indhegnede, og en udendørs trappenedgang til kælderen var fyldt med vand til op over dørhåndtaget.

- Jeg har haft min daglige gang i Kærsmindebadet som livredder og konkurrencesvømmer. Som barn tog vi derud i stedet for at tage til stranden. Man kunne få en hel dag til at gå i det fantastiske, grønne område. Så da jeg så det i går (søndag, red.), blev mit hjerte knust. Hvordan kan kommunen se sig selv i øjnene og lade det stå sådan, spørger Jane Bach Laursen.

Selvom der hang mange skilte med beskeden "adgang forbudt", var hoveddøren ulåst, og indhegningen brudt, sådan at enhver kunne få adgang til bygningen og de fyldte bassiner. Hun er urolig for, at nogen vil komme til skade inde på grunden og i værste fald falde i vandet.

- Det kan ikke være rigtigt, at kommunen bare lader det stå helt åbnet. Voksne ved godt, at de ikke skal gå derind, men det gør børn ikke. Kommunen har en forbandet pligt til at skærme det af, så ingen kommer til skade, siger Jane Bach Laursen.

Foto: Jane Bach Laursen
Annonce

Det er andres svineri

Amtsavisen har ringet til Frank Nørgaard (DF), formand for kommunens miljø- og teknikudvalg, for at høre, hvad kommunen kan gøre for at løse problemet.

- Det kan vi ikke gøre noget ved. Det er andres svineri. Men jeg synes da, at forældrene skal holde øje med, hvad deres store børn render og laver. Det er noget svineri, at man ikke kan have en tom bygning stående, uden at den skal vandaliseres, siger Frank Nørgaard.

Tilbage i februar fortalte naboer til Kærsmindebadet, at de havde set unge mennesker klatre op på ti-meter vippen, gå ind i bygningerne og sidde og drikke øl på området. Det er altså ikke nyt, at der kommer ubudne gæster. Men Frank Nørgaard synes ikke, det skal være en kommunal opgave at gøre en masse for, at folk ikke bryder ind på området eller ødelægger det.

- Hegnet har været hele vejen rundt om grunden og bassinerne, døren har været låst og vinduerne har været hele. Jeg kan ikke se, hvorfor kommunen skal bruge en hulens masse krudt på at sikre det igen og igen, siger Frank Nørgaard, der dog gerne vil undersøge kældertrappen, som er oversvømmet og ikke hegnet ind:

- Den vil jeg spørge om inde på forvaltningen. Det er højst sandsynligt ikke noget, man havde set komme, så jeg synes, at der er mening i at kigge på trappen.

Kan man ikke sætte et stort skilt op, der fortæller, at området er farligt, og at der er adgang forbudt?

- Jeg tror ikke, at de, som har smadret vinduer og smidt ting i bassinet, vil respektere sådan et skilt, siger Frank Nørgaard.

Han kan dog godt forstå, hvorfor Jane Bach Laursen ærgrer sig.

- Jeg vil give hende ret i, at det et trist syn. Jeg kom selv i Kærsmindebadet som barn, siger Frank Nørgaard, der husker Kærsmindebadet som et herligt sted.

- Problemet er bare, at nogen går ind og smadrer tingene. Hvis folk havde ladet det være, havde Kærsmindebadet bare set lukket ud og ikke så ødelagt, siger Frank Nørgaard.

Foto: Jane Bach Laursen
Foto: Jane Bach Laursen
Foto: Jane Bach Laursen
Foto: Jane Bach Laursen
Den 3. februar 2015 åbnede Water & Wellness på Viborgvej. Samtidig var det sidste åbningsdag for Kærsmindebadet efter 44 år på Gørrilds Allé. Foto: Jane Bach Laursen
Foto: Jane Bach Laursen
Foto: Jane Bach Laursen
Foto: Jane Bach Laursen
Foto: Jane Bach Laursen
Mange steder på den lukkede grund hænger der "adgang forbudt"-skilte, men da hoveddøren er ulåst og hegnet brudt, kan hærværksfolk eller uforsigtige, legende børn stadig godt få adgang til området. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Politiet nedlægger hotspot i Randers

Randers FC For abonnenter

En brasiliansk bomber og bud på startopstillingen: Genopstår Randers FC hos oprykkerne?

Randers FC For abonnenter

Kvaliteten har manglet: Marxen har klart fokus til vigtig kamp mod Vejle

Annonce