Annonce
Randers

Kærsmindebadets boliger bliver fordelt i foråret: Snart kan du skrive dig op

Skurene til de 55 rækkehuse på Kærsmindegrunden er i øjeblikket ved at blive sat op. Foto: Randers Bolig
Byggeriet af 79 bemærkelsesværdige lejeboliger i Randers nærmer sig enden. På årets første forårsdag, 1. marts, kan man skrive sig op til boligerne på de grunde, der engang husede Kærsmindebadet og Børnegården Nyvang.

Randers: I alt 79 nye boliger fordelt på bemærkelsesværdige grunde i Randers står snart klar. Allerede mandag 1. marts vil man kunne skrive sig op til de nye udlejningsboliger ved det gamle kærsmindebad og på Vidarsvej.

Det er Randers Boligforening af 1940, der står bag begge byggerier, og her forventer formand Jan Guldmann, at der bliver rift om boligerne.

- Mange lejere efterlyser i dag rækkehuse, og som boligforening ser vi det som vores opgave netop at kunne tilbyde boliger til alle - uanset den enkeltes behov og økonomi. Dette er hele grundlaget for en almen boligforening, og vi er derfor glade for, at vi nu kan tilbyde et større antal af de efterspurgte lejemålstyper, siger han.

Annonce


Mange boligejere har allerede udvist stor interesse for at sælge deres bolig og flytte til en af de nye boliger, hvor boligforeningen klarer vedligeholdelse af boligen og område.

Jan Guldmann, formand for Randers Boligforening af 1940


For at komme i betragtning til boligerne skal du være medlem af administrationsselskabet RandersBolig. Folk, der ikke er medlem, men som gerne vil have fingre i et af byens nye lejemål, kan sagtens nå at melde sig ind. Dog vil dem med højest anciennitet komme forrest i køen.

Forventningen er, at boligerne vil blive tilbudt interesserede fra ventelisten i løbet af maj, og at de vil være klar til indflytning i september/oktober 2021.

55 rækkehuse

Det mest kendte af projekterne er de 55 nyopførte rækkehuse på den grund, hvor friluftsbadet "Kærseren" tidligere lå.

Det dreje sig om rækkehuse i både et og to plan og med alt fra to til fire værelser fordelt på 41-114 kvadratmeter. Afhængig af størrelse spænder huslejen fra 3246 til 8464 kroner plus forbrug.

Til hvert rækkehus hører eget skur, parkeringsplads, flisebelagt terrasse og have.

Nogenlunde sådan kommer Kærsmindeområdet til at se ud, når det står færdigt. Illustration: RandersBolig

Byggeriet er iøjefaldende med sine asymmetriske tage, der er inspireret af bølgerne fra det tidligere Kærsmindebad, og Jan Guldmann glæder sig over, at lejeboligerne får lov at træde frem i et traditionelt parcelhuskvarter.

- På denne måde er vi med til at opfylde de fælles politiske ønsker om blandede boligområder, hvilket jeg ikke er i tvivl om bliver en succes for Randers Kommune. Mange boligejere har allerede udvist stor interesse for at sælge deres bolig og flytte til en af de nye boliger, hvor boligforeningen klarer vedligeholdelse af boligen og området, fortæller han.

Annonce

24 fleksible boliger

Også på Vidarsvej er man i fuld gang med at færdiggøre et boligbyggeri. Her består projektet af 24 familieboliger med to eller fire værelser og mellem 38 og 109 kvadratmeter, hvor de små boliger let kan ombygges til større boliger ved behov.

Det bemærkelsesværdige ved disse boliger er, at de bliver opført på Børnegården Nyvangs gamle adresse.

Sådan bliver boligerne fordelt

  • For at komme i betragtning til de nye boliger, skal du være medlem af RandersBolig, som står for udlejningen. Det koster 200 kroner årligt at være medlem.
  • Når du er blevet medlem, vil du 1. marts kunne skrive dig op til boligerne via RandersBolig.dk. Hvis du ikke har adgang til en computer, kan du i stedet kontakte RandersBolig telefonisk på 70 26 00 76.
  • I maj vil boligerne blive tilbudt de interesserede. Dem, der har været medlem af RandersBolig i længst tid, står forrest i køen sammen med dem, der på nuværende tidspunkt bor til leje hos Randers Boligforening af 1940.

Som den første boligforening udenfor København opførte Randers Boligforening af 1940 daginstitutionen Børnegården Nyvang på Vidarsvej i Randers. Institutionen stod færdig i 1948 og har siden huset tusindvis af randrusianske børn. Efter Randers Kommune opsagde lejemålet i 2018 stod boligforeningen med en tom bygning på et område, som nu er ved at blive forvandlet til familieboliger.

Huslejen - uden forbrug - ligger på Vidarsvej på mellem 3167 og 7870 kroner, oplyser RandersBolig.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Odey gjorde sig til darling i Randers FC-triumf: Reaktioner fra den nigerianske målmager og cheftræneren, der lod ham starte på banen for første gang

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Lise holdt sin mand og søn i hænderne, da de døde efter en trafikulykke - og oplevede den største lykke midt i sorgen over at kunne beholde sin anden søn

Randers For abonnenter

Naboer til byggeri fik et chok: Et brev i e-boksen kastede Karin og Maryann ud i mere end to års pinefuld uvished

Randers

Jeanette er madnørd og elsker at være kreativ i køkkenet: - Man bliver glad, når gæsterne er tilfredse

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Superligaen: Glæd jer til mere fra ham, Kronjylland!

Randers

Ubudne gæster i lokal delikatesseforretning: Ejer efterlyser gerningsmænd på Facebook

Randers For abonnenter

Investoren er væk og ejendommen skal sælges - men nu er lokalplanen for Niels Brocks Gade 1 klar

Kultur For abonnenter

Tvivlen meldte sig, da kulturredaktøren så tv-dokumentar: Bør man filme sit dødssyge, grædende barn?

Randers

Nu kommer der flere busser mellem Randers og Aarhus: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Randers For abonnenter

Tomt Kongens Ege udsættes for hærværk: Nu griber bygherre ind med modforanstaltninger

Randers FC

Genlæs livebloggen, se målene og hør videoanalysen: Angriberne førte an i tiltrængt Randers FC-triumf

Annonce