Annonce
Østjylland

Kø, flagallé og lystavle-velkomst: Auning tog imod Rema 1000 med åbne arme

Catharina og Rasmus Olrik havde taget deres datter Aja på seks måneder med til butiksåbning i Auning. - Det er nysgerrigheden, som har trukket os her, forklarer Catherina Olrik, som er godt tilfreds med det, hun har set af butikken indtil videre. Foto: Eva Maria Jørgensen
Torsdag morgen slog den længe ventede Rema 1000 dørene op i Auning. Parkeringspladsen var overfyldt og borgere fra hele oplandet var mødt ind - for at nyde godt af de gode tilbud og få stillet nysgerrigheden.
Annonce

Auning: Hele Auning fejrede Rema 1000 torsdag, da den nye butik åbnede for første gang. Flagallé gennem hele byen, lystavle velkomst fra en anden forretningsdrivene og kø foran butikken. Rema 1000 kunne godt føle sig velkommen.

Den sidste parkeringsplads på den store nyanlagte parkeringsplads foran den spritnye Rema 1000 i Auning var væk allerede før klokken 8.00, hvor butikken officielt åbnede. En del af de over 50 tilbudsparate og nysgerrige førstankomne havde udnyttet ventetiden til fylde de udendørs placerede varer i.

Før dørene gik op, havde Rema 1000s regionchef, Mikael Sørensen, et par ord at sige. Han blev efterfulgt af borgmesteren i Norddjurs, Jan Petersen (S). Han takkede blandt andet Rema 1000 for at satse på området:

- Det viser, at I tror på os. Det gør vi også, sagde han.

Godt halvtreds mennesker havde trodset morgenkulden for at få del af i supertilbudden hos den spritnyebutik. De fik også et par korte velkomsttaler med på vejen inden de blev lukket ind i varmen. Foto: Eva Maria Jørgensen
Annonce

30 på arbejde

Efter købmand Heine Petersens søn havde klippet den røde snor, strømmede de ventende gæster ind i butikken. De store brede gange hindrede alt for alvorlige trafikpropper, mens de ivrige indkøbende fyldt de urealistisk gode tilbud i vognen. Alt stod perfekt i butikken, og det skal det nok blive ved med i løbet af dagen. Købmanden havde nemlig kaldt hele 30 medarbejdere på arbejde. Men han forventede også et par tusind gæster i løbet af dagen.

Udover gode tilbud bød butikken også på smagsprøver. Blandt andet kunne morgengæsterne få en nystegt bid af julemedister eller en mini-slice friskvarmet frysepizza. Også en kop kaffe fik kunderne med i hånden.

De fleste af gæsterne var i den mere modne ende af spektret, men også enkelte småbørnsfamilier var taget afsted. En af dem var Catharina og Rasmus Olrik med deres lille Aya på seks måneder. Det var blandt andet nysgerrigheden, som havde draget dem.

- Og så synes jeg, at vi har savnet lidt konkurrence til de andre butikker i byen efter Kiwi lukkede. Det har i det hele taget været et stort samtaleemne, at Rema 1000 nu kom til byen, forklarer Rasmus Olrik.

- De har også nogle god alsidige åbningstilbud, fortæller Catharina, som indtil videre synes godt om butikken.

Annonce

Kæmpe aktiv

Lidt skråt overfor har Apetit, som er en kombineret butik og café, lokaler. Her er en af de mange reklamer på lystavlen skiftet ud med en velkomst til Rema 1000.

- Jeg ville gerne byde den nye forretning velkommen. Den er et kæmpe aktiv for både virksomhederne og byen, forklarer ejeren Michael Nielsen.

Han mener, at Auning har ventet på en Rema 1000 butik i årevis, og han tror på, at byen med tre dagligvarerbutikker kommer til at tiltrække kunder fra et endnu større opland.

Det bekræfter Erik Mejersk, en af de tidlige kunder i butikken. Han er kørt fra Ørsted og kørte tidligere tit til Romalt for at handle i Rema 1000.

- Det er en dejlig butik, og som folkepensionist er jeg jo også nødt til at gå op i, hvad det koster, forklarer han.

Bodil Jensen bor i Auning, og hun var mødt op for at se, hvordan den nye butik så ud. Hun er sikker på, at hun kommer til at bruge alle tre dagligvarer forretninger i Auning fremover: - Jeg er god til at kigge efter tilbuddene. Foto: Eva Maria Jørgensen
Michael Nielsen, som ejer Apetit skråt overfor den nye Rema 1000-butik, er så godt tilfreds med åbningen, at han har valgt at bruge reklameplads på det. - Jeg tror, at det også kommer til at smitte af på os, at kunderne nu vil komme til byen fra et større opland, forklarer han. Foto: Eva Maria Jørgensen
Svend Klemmensen er rigtig glad for, at der er kommet en konkurrent til de nuværende butikker i Auning. Før handlede han i Rema1000, hvis hun skulle til Randers eller Aarhus. Foto: Eva Maria Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Overhaling gik helt galt

Sport For abonnenter

Billeder og reportage fra premieresejr i Hornbæk: Dobbelte målscorere, cheftrænere i aktion og en kandidat til årets mål

Annonce