Annonce
Randers

K indrømmer: Vi fik hemmelige papirer

<p>Daniel Madié erkender at flertalspartierne bag skolestrukturen fik udleveret hemmelige papirer. Arkivfoto: Annelene Petersen.</p>

Ikke kun Socialdemokraterne fik ved en enkelt lejlighed udleveret baggrundspapirer om skolestrukturen. Det gjorde alle partierne i byrådsflertallet. Det har såvel forvaltning som byrådsflertallet hidtil benægtet.

Den konservative Daniel Madié genkender billedet af papirer, der blev uddelt og indsamlet på de møder, hvor byrådsflertallet sammen med forvaltningen planlagde ændringen af skolestrukturen i Randers. Og det var ikke kun socialdemokrater, der fik papirer.

»Konservative har ikke holdt separate møder med forvaltningen, som Socialdemokraterne ifølge kommunaldirektøren har gjort. Vi har kun deltaget i fællesmøderne med flertalspartierne. Så vi har ikke specifikt fået udleveret papirer bare til os,« siger han.

Men har I så fået udleveret papirer på fællesmøderne, som de øvrige byrådspartier ikke havde adgang til?

»Ja, der har været forskellige former for informations-materiale, dels som powerpoints, dels som papirer, vi ikke måtte tage med os, men som blev samlet ind igen, når møderne sluttede.«

Hvad indeholdt det materiale?

»Det var forskelligt baggrundsmateriale i form af regneark og analyser fra Ernst & Young. Det er noget af det, som den igangværende høringsperiode har vist, at rigtig mange gerne vil have adgang til.

Omfatter det også de bagvedliggende beregningsmetoder, som det har været hævdet, at ingen embedsmænd eller politikere har haft adgang til, fordi de er forretningshemmeligheder hos Ernst & Young?

»Nej, dem har jeg ikke set. De har ikke været fremme på de møder, jeg har deltaget i. Vi har kun set resultatet, altså deres beregninger på regneark og deres analyser.«

Daniel Madié oplyser han har deltaget i 20 møder, hvor skolestrukturen har været på dagsordenen. Han tør ikke sætte tal, hvor mange gange, der blev delt papirer ud og på hvilke møder. Om det er sket på nogle af de møder, hvor samtlige 26 mandater, der oprindeligt udgjorde skoleflertallet, tør han derfor helle ikke sige.

»Jeg kan ganske enkelt ikke huske det. Der har været så mange møder, hvor der bare har været powerpoints og andre, hvor der også har været papirer. Hvornår der er uddelt hvad, er jeg usikker på, så jeg kan ikke sige, om alle de byrådsmedlemmer, der udgjorde flertallet, har fået adgang til papirer - eller at de ikke har,« siger Daniel Madié.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Galleri og reportage: Superliga-talent på ny position førte an i tiltrængt magtdemonstration

Randers

Formanden for cityforeningen om ny strategi: - Nu trækker vi i samme retning for midtbyens udvikling

Annonce