Annonce
Østjylland

Kabeltyve lukker produktionen på grusgrav

Kabeltyvene har klippet en hel del kabler ned fra grusgravens knuseri. Men noget har tilsyneladende forstyrret dem, for ikke alt nedklippet kabel er blevet taget med fra stedet. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Gunderup Grus- og Stenleje kan se frem til et omsætningstab på op mod 300.000 kroner i de kommende dage. Årsagen er, at ukendte gerningsmænd har stjålet de kabler, som forsyner grusgravens knuseri med strøm.

Gunderup: Maskinerne på Gunderup Grus- og Stenleje har fået sig en utilsigtet pause, som formentlig kommer til at vare indtil torsdag i denne uge. Sådan lyder meldingen fra virksomhedens indehaver Brian Kent Pedersen.

Årsagen til pausen er, at der på et tidspunkt i løbet af den forgangne weekend har været ubudne gæster på spil i grusgraven på Gunderupvej. De ukendte gerningsmænd har klippet de aluminiums- og kobberkabler, som forsyner det anlæg, der udgør grusgravens knuseri med strøm, over og stjålet dem.

- Alle installationskablerne til anlægget er blevet skåret over, så der går ingen strøm til vores transportbånd og den slags, siger Brian Kent Pedersen og fortæller, at det kommer til at koste i omegnen af 60.000 kroner at udbedre skaderne efter kabeltyvenes gerninger.

- Det er sg'u en dyr fornøjelse, lyder det lettere sarkastisk fra Brian Kent Pedersen.

Annonce

Alle installationskablerne til vores anlæg er blevet skåret over, så der går ingen strøm til vores transportbånd og den slags.Brian Kent Pedersen, indehaver

Nu sættes der kameraer op

Udskiftningen af de stjålne installationskabler er ikke den eneste konsekvens, weekendens tyveri fører med sig for Gunderup Grus- og Stenleje. Mens de nye kabler installeres, er det nemlig ikke muligt at fortsætte driften i grusgraven.

Det betyder ifølge Brian Kent Pedersen, at virksomheden kan se frem til et omsætningstab i omegnen af 300.000 kroner. Tabet afhænger af, hvor lang tid det tager at få sat de nye kabler op, men forventningen er, at det kommer til at tage minimum to-tre dage, før driften er tilbage på normalt niveau.

Desuden fortæller Brian Kent Pedersen, at han skal ud og investere i yderligere sikringsinstallationer til virksomheden.

- Vi har allerede alarmer på vores bygninger, hvor vores maskiner står i. Men nu bliver vi vist nødt til at få sat noget overvågning op, så vi også har billeder af udendørsarealerne. Det har indtil nu ikke været nødvendigt at investere i den slags, fordi vi ligger så langt ude på landet. Men det er åbenbart ikke tilfældet længere, siger han.

Det er første gang, at grusgraven i Gunderup bliver udsat for kabeltyveri. Men Brian Kent Pedersen har tidligere hørt om grusgrave i Sønderjylland, som har været hårdt ramt af lignende sager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce