x
Annonce
Randers

Opdateret: Nu er femte mand fængslet i sag om kabeltyveri på Munkdrup-byggeplads

Arkivfoto: Lars Rasborg
En 43-årig rumæner er blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør i retten i Randers. Manden er dermed den femte rumæner, der er blevet fængslet i forbindelse med en sag om kabeltyveri fra en byggeplads i Munkdrup i juli.

Randers: En 43-årig rumænsk mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger, efter anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi onsdag formiddag fremstillede ham i et grundlovsforhør ved retten i Randers.

Den 43-årige mand er sigtet for at have været medvirkende til et forsøg på tyveri af installationskabler på en byggeplads ved Æbleplantagen i Munkdrup 23. juli.

Der er i forvejen fire rumænske mænd varetægtsfængslet i sagen, som bød på både drama og biljagter, inden de fire mænd blev anholdt af politiet i løbet af aftenen og natten til 24. juli.

Siden er det i forbindelse med efterforskningen af sagen blevet klart for politiet, at der var en femte mand til stede ved tyveriforsøget på byggepladsen, og det er denne mand, der efter længere tids efterlysning nu er blevet anholdt. Det skete, da han i en anden sammenhæng blev truffet af en politipatrulje på Klostertorv i det centrale Aarhus.

Annonce

Sagen kort

På gerningsaftenen i juli blev den ene af de fire i forvejen fængslede rumænere pågrebet af vagter fra Kronjyllands Vagtservice på byggepladsen.

De andre gerningsmænd flygtede i to biler, hvoraf vagterne satte efter den ene. Efter en forholdsvis kort flugt endte bilen i Brusgård Møllebæk ved Stånumvej, hvorefter de mistænkte stak af fra vagten. Men kort efter ankom politiet med en hund, som opsporede én af dem, og han blev anholdt.

Ud på natten blev to personer set gående langs motorvej E45 mellem afkørslerne til Sdr. Borup og Hadsten. De to var våde og passede til signalementet af de to mistænkte, som manglede. De blev også anholdt.

Men man manglede altså stadig den sidste gerningsmand, som tilsyneladende var flygtet alene i bil nummer to.

Den 43-årige rumæner kærede ikke rettens kendelse om varetægtsfængsling i fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Langt fra kun ældre og svage indlægges - heller ikke i Randers

Randers

15-20 biler holdt klar, da genbrugspladsen åbnede tirsdag morgen: - Det er tiltrængt at få tømt traileren

Annonce