Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Alle medarbejdere er velkomne hver dag - med eller uden coronapas - på Sekura Cabins' nyopførte fabrik i Sdr. Borup. Men vil man fritages for at bære mundbind eller visir i løbet af arbejdsdagen, må man fremvise et gyldigt coronapas. Foto: Annelene Petersen
Hos kabinefabrikken Sekura Cabins har et enigt samarbejdsudvalg besluttet at vende tingene om og sige: Alle skal bruge mundbind og visir, mens de er på arbejde - medmindre de har og gerne vil fremvise et coronapas.

Randers: Som vi kunne fortælle lørdag i sidste uge, så ville Carsten Tønnes, der er administrerende direktør på kabinefabrikken Sekura Cabins gerne benytte sig af den mulighed, som en ny lov har åbnet for, nemlig at indføre krav om, at medarbejderne skal kunne fremvise et gyldigt coronapas for at komme på arbejde.

- Men jeg har ikke råd, sagde Tønnes til avisen med henvisning til, at indfører man et sådant krav, så skal man give medarbejderne mulighed for at gøre coronapasset gyldigt ved at lade sig teste i arbejdstiden.

Han vurderede, at omkring 15-16 ansatte ikke er vaccinerede, hvorfor det kunne blive dyrt at skulle undvære deres arbejdskraft i måske en times tid to gange ugentligt.

Annonce

Nu har en læser, der ønsker at være anonym, henvendt sig og bedt os kigge på, hvordan man på blandt andet Sekura har indført "vilde restriktioner", idet man har fundet ud af at omgå reglerne, så man reelt kræver coronapas uden at tillade, at man bliver testet i arbejdstiden.

- Man forlanger blandt andet, at medarbejdere uden coronapas skal gå med mundbind hele dagen og sidde ved bestemte borde i kantinen, lyder det fra læseren.

Og det er ifølge Carsten Tønnes korrekt.

Enigt samarbejdsudvalg

- Men det er ikke noget, vi som ledelse har indført. Det er besluttet i enighed på vores seneste møde i samarbejdsudvalget. Og jeg har ikke fået henvendelser fra nogen, der er uenige i beslutningen, siger han og tilføjer:

- Vi giver medarbejderne et frit valg ved at sige, at alle skal bære mundbind eller visir, når de er på arbejde, medmindre de har et gyldigt coronapas, som de ønsker at fremvise.

Jan Hansen, der er tillidsmand for 3F-medlemmerne blandt de ansatte, påpeger, at reglerne ikke er vedtaget for at genere nogen.

- Det er en måde at sikre på, at alle, der følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, kan føle sig trygge. Man ved jo, at ikke-vaccinerede ikke bare har større risiko for at blive smittet. De smitter også videre i højere grad end vaccinerede, siger Jan Hansen.

Vi giver medarbejderne et frit valg ved at sige, at alle skal bære mundbind eller visir, når de er på arbejde, medmindre de har et gyldigt coronapas, som de ønsker at fremvise.

Carsten Tønnes, adm. direktør, Sekura Cabins

Heller ikke i den lokale afdeling af 3F har man indvendinger mod Sekuras måde at håndtere coronasituationen på. Således siger formand for 3F Randers' industrigruppe, Jan Christensen:

- Vi har hørt fra enkelte, som mener, at der er tale om en uacceptabel udstilling af nogle medarbejdere, som af den ene eller anden grund ikke vil vaccineres. Om det er tilfældet, kan man naturligvis diskutere, og jeg kan også sige, at hvis et medlem eller flere skulle ønske at køre en sag og altså få prøvet, hvor grænserne går i det her spørgsmål, så vil vi naturligvis føre sagen for dem, siger Jan Christensen.

Annonce

Vil nok tabe

Formanden tilføjer:

- Jeg vil dog samtidig sige, at vi i givet fald vil forvente at tabe sagen, da jeg ikke kan se, at der lovgivningsmæssigt er noget at komme efter i de corona-regler, Sekura har indført.

Den førnævnte læser peger også på underleverandørvirksomheden Prodan som en virksomhed med vilde restriktioner. Her er reglen ifølge administrerende direktør Per Hastrup, at alle medarbejdere er velkomne på arbejdspladsen med eller uden coronapas, Men har man intet pas, skal man bære mundbind, når man bevæger sig rundt på virksomheden. Ved sin faste arbejdsplads må man gerne tage det af.

Annonce

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Randers For abonnenter

Fra udskældt kraftvarmeværk til nyt samlingssted: Her skal der laves mjød og brygges øl

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Annonce