Annonce
Debat

Kaffe med coronaregler

Læserbrev: Så fik restauranter og øvrige serveringssteder endelig lov til at åbne. Med restriktioner, - rigtig mange restriktioner.

Nogle restriktioner er gengangere fra sidste år, - mens kravet om coronapas ved indendørs servering samt en reservation, der er foretaget af gæsterne mindst 30 minutter før ankomsten, er nye. Restaurationsbranchen er en af de hårdest ramte brancher, og i stedet for at rådføre sig med dem i forhold til planlægningen af åbningen så kaster man bare endnu en regel ind i 11. time. Det er langt fra at være ordentligt over for de mange, der glæder sig til at få gæster på deres serveringssteder igen, - og som kæmper en barsk kamp mod de røde tal på bundlinjen. Man planlægger normalt ikke, hvornår man lige trænger til en kop kaffe eller er sulten til frokost, når man eksempelvis er på shopping i Randers City eller Randers Storcenter. Så det siger sig selv, at 30 minutters-reglen vil resultere i en, endnu, mindre omsætning. For de serveringssteder, der normalt slet ikke har tidsbestilling, er situationen endnu værre, og det er forståeligt, at de nu venter med at åbne, til reglen er fjernet.

Arealkrav på to m2 for siddende gæster og fire m2 for stående, krav om en meters afstand mellem gæster ude og inde, sidste udskænkning klokken 22.00 og lukketid klokken 23.00. Indførsel af selvbetjeningsløsninger, krav om afstandsmarkeringer, styring af gæstestrømme, mundbind og visir for gæsterne indendørs. Der er mange regler for serveringsstederne.

Annonce

Som kommune kan vi ikke ændre på coronareglerne, men vi kan søge at støtte på andre måder. Eksempelvis ved at få mulighed for kviktest i Randers City, som foreslået af Christian Brøns og Michael Aastrup. – Der er jo eksempelvis også krav om coronapas på vores bibliotek og museer nu, - så mulighed for kviktest i city er både oplagt og rimeligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce