Annonce
Østjylland

Kählers flagskib lukker i Aarhus

Butikken "Kähler & Friends" lukker i M. P. Bruuns Gade, men butikschefen Birgit Saabye og personalet flytter med over på den anden side af gaden til Warm Nordic. Foto: Jens Thaysen
Til gengæld åbner Frantz Longhi designbutik lige overfor i M.P. Bruuns Gade.
Annonce

AARHUS: Århusianeren Frantz Longhi gjorde Kähler keramik til et stort mærke - og solgte det til Rosendahl. Og nu lukker flagskibsbutikken "Kähler & Friends" i M.P. Bruuns Gade i Aarhus.

Til gengæld åbner Frantz Longhi en anden butik på den modsatte side af M.P. Bruuns Gade, i nummer 46. Det bliver en Warm Nordic-butik, der sælger den serie af arkitekttegnede møbler, som den århusianske arkitekt nu er slået ind på og vil gøre lige så stor som Kähler.

Butikken i M.P. Bruuns Gade har været en pop up-butik for Warm Nordic-møblerne, men bliver altså nu en fast butik med åbningstider mandag-lørdag. Det sker fra 1. august. Indtil da og fra fredag 21. juni vil den være åben fredage og lørdage.

Warm Nordic forhandles også hos Paustian på Lille Torv i Aarhus. Longhi er medejer af Paustian.

"Kähler & Friends" har været ti år i Bruuns Gade, og Birgit Saaby flytter med over gaden som butikschef og tager det øvrige personale med.

Kähler-butikken med et af de gamnle værker i forgrunden. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Fik ideen i Bruuns Gade

Det var i M.P. Bruuns Gade, Frantz Longhi fik ideen til Warm Nordic. Både Nordisk Spisehus og Kähler Spisesalon i gaden er møbleret med hans egne fund fra auktioner, og da mange gæster spurgte til de mange stole, som ikke længere var i produktion, gik Longhi tilbage til efterkommerne af designere.

Alle sagde ja til en ny produktion af møblerne, og dermed var vejen banet for Warm Nordic med møbler af nogle af 1950'ernes og 1960'ernes største skandinaviske designere som Hans Olsen, Knud Færch og Svend Aage Holm-Sørensen med lamper. Tilmed har det gjort kvalitetsdesign tilgængeligt for alle.

Warm Nordic arbejder også sammen med nutidige designere, blandt andre århusianske Rikke Frost, der for nylig vandt tv-konkurrencen på DR1 "Danmarks næste klassiker".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce