Annonce
Randers

Kakofoni af fløjt og farvede fjer

Jytte Thinggaard med den ene af de to papegøjer, hun havde med til udstillingen. Foto: Annelene Petersen

Pip. Randers Fugleforenings årlige udstilling havde trukket 23 udstillere med 126 småfugle og en masse gæster til Plantorama i weekenden.

Der var noget for en hver smag og en hver pengepung, da Randers Fugleforening holdt sin årlige udstilling i Plantorama i Paderup i weekenden.

Annonce
Formand for Randers Fugleforening Kent Mathiesen med datteren Katrine foran buret med Katrines to undulater, som vandt anden præmie i juniorklassen. Foto: Annelene Petersen

23 udstillere var mødt op med i alt 126 eksemplarer af specielt småfugle som kanariefugle, undulater og parakitter.

Henrik Jensens tre klippeparakitter, fire måneder gamle unger, som tog præmien for skuets bedste opdræt. Foto: Annelene Petersen

Udstillerne var kommet for at få deres fugle bedømt, få gode tips om pleje og avl og måske lave en god handel.

Farvestrålende fjerpragt som her på billedet dominerede udstillingens synsindtryk. Foto: Annelene Petersen

På burene var rosetter og bånd i forskellige farver allerede sat op lørdag med angivelse af placering, præmiekarakter og vandrepokaler for de forskellige arter, størrelse og alder.

Allerede fra udstillingens åbning lørdag var der livligt besøg blandt burene ledsaget af den forventelige kakofoni af pip og fløjt og skræp fra de fjedrede hovedpersoner, mens stolte ejere viste frem og forklarede, og publikum med kenderminer studerede de enkelte bure og deres indhold.

Skuets bedste opdræt var allerede afgjort lørdag. Det var Henrik Jensen fra Uggelhuse, som med sine tre styks fire måneder store unger af mærket patagonisk klippeparakit havde scoret den flotte placering.

En anden vinder var 14-årige Ann Katrine Mathiesen fra Enslev. Hun havde undulater med på udstillingen og havde fået 2. præmie for juniorer. Hun har omkring 30 undulater derhjemme, fortalte hun.

Det er først de senere år, hun har fået udstillingsinteresse med sine fugle, men hun er nærmest vokset op med fugle, så det er ikke nogen ny hobby for hende.

Ann Katrine er nemlig datter af Randers Fugleforenings formand Kent Mathiesen.

»Jeg har arbejdet med fugle i vel nok 25 år, men det er i den billige ende af spektret«, fortalte han.

»Det er udelukkende parakitter, som er billige. Men mange har meget dyre fugle med her. Et par af de mere sjældne arter kan nemt koste 8-10.000 kroner som par«, fortalte han.

Han har selv et halvt hundrede fugle derhjemme.

I udstillingen deltog også foreningen Danske Tamfugle repræsenteret ved Jytte Thinggaard fra Ålborg og Peter Nørskov fra Brande. De to var mødt op med en lille håndfuld tamme papegøjer, to blågule araer og en enkelt grå jaco. De store farvestrålende fugle og den lille grå papegøje sad for det meste på skuldrene af de to personer eller på en pind uden at være lukket inde eller tøjret. De skulle tilsyneladende ingen steder og var tilfredse med den personlige nærkontakt med deres mennesker.

Udstillingen varede til søndag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Pia Olsen Dyhr brugte Randers som kulisse for klimabudskab: - Vi skal være beredte på fremtidens ekstreme vejr

112

Over en times kø på E45 torsdag morgen

Annonce