Annonce
Sport

Kalle: Fantastisk med det gyldne bur

<p>Her mærker Aab?s Kasper Risgaard Kalle Johnssons styrke. Arkivfoto: Henning Bagger</p>

Den randrusianske målmand får en lidt bedre jul, efter han er blevet kåret til årets målmand i Danmark.

Lige nu befinder Karl-Johan (Kalle) Johnsson sig i hjemlandet Sverige, hvor han holder jul med familien. Her kan han også fejre, at han har modtagtet det gyldne bur som et bevis på, at han har været den bedste målmand i Danmark i 2015.

»Det er da en rigtig god ekstra julegave. Det er jo et bevis på, at man har gjort det godt,« fortæller han.

Kalle Johnsson er ikke meget for at rose sin egen indsats, men han synes, at han ligesom resten af holdet har haft stabilt år.

Annonce

»Vi har godt nok lukket lidt flere mål ind end tidligere, men jeg synes, vi har været stabile i vores spil og så sluttede vi jo af med to clean sheets, som jeg håber vi kan bygge videre på i det nye år,« lyder det fra den svenske superkeeper.

Det er første gang en målmand fra Randers FC modtager den fornemme pris.

»Wow, det vidste jeg slet ikke, men det er da perfekt og det gør mig bare endnu mere stolt,« udtaler han.

Ambitionerne er store for den sikre sidste skanse hos Randers FC. Han vil gerne til en større liga på sigt.

»Det er vel alle fodboldspilleres drøm, men lige nu er mit fulde fokus hos Randers FC og på at holde samme niveau og måske lægge lidt ekstra på i det nye år,« fortæller han og håber ddet gyldne bur, kan være en hjælp til at få drømmen opfyldt.

»Jeg ved ikke, hvor mange udenlandske ligaer, der følger med i, hvem der bliver årets målmand i Danmark, men prisen betyder jo, jeg har gjort det godt. Det skulle der gerne være nogen, der lægger mærke til.«

Selvom Kalle Johnsson er den første målmand i Randers FC, der modtager denne hæder, er han ikke den eneste i og omkring truppen, der har fået den. I 1997 var det nemlig målmandstræner, Erik Boye, der modtog prisen, da han spillede i Vejle Boldklub.

Anfører Christian Keller er ikke i tvivl om, at det nok skal lykkes for Kalle Johnsson at komme til en større liga.

»Det er svært at sammenligne målmænd, men han er klart en af de bedste, klubben nogensinde har haft. Derfor er der en stor chance for, at han ryger videre,« spår han.

Keller er ikke i tvivl om, hvad der er forskellen på Kalle Johnsson og resten af målmændene, der har huseret i Randers FC.

»En god målmand skal redde point. Det, synes jeg, Kalle har gjort flere gange. Derudover er alle på holdet trygge ved at have ham i målet og det forplanter sis i spillet,« siger han.

Anføreren roser også sin måland for at gøre det godt fra første optræden hos Randers FC, selvom han havde haft en svær sæson, inden han kom til klubben. Dengang spillede han en enkelt sæson i hollandske NEC Nijmegen, hvor han lukkede hele 82 mål ind, hvilket var 23 flere end det hold, der gik næstflest mål ind ved.

»Der blev jo bombet mål ind ved ham i Holland. Alligevel kom han herop og viste stor styrke allerede fra dag et. Det vidner om en stor psyke,« fortæller Christian Keller, der mener, at det gyldne bur får betydning for hele klubben.

»Kalle har gjort det fantastisk. Men prisen er jo også et udtryk for, at han har et godt forsvar foran sig. Derudover giver det jo hele klubben et løft at have den bedste målmand i ligaen,« afslører Christian Keller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Randers FC står imod hjemmeholdets pres

Annonce