Annonce
Sport

Kalle Johnsson stolt over sammenligning med Schmeichel

Karl-Johan Johnsson i aktion i weekendens sejr på 2-1 over Paris Saint-Germain på Roudourou stadion i Guingamp. Foto: Fred Tanneau/AFP/Scanpix

Den tidligere Randers FC-målmand har stor succes i den franske liga, hvor hans præstationer har fået pressen til at sammenligne ham med Peter Schmeichel.

Guingamp: Fodboldens kirkegård er brolagt med historier om skandinaver, som har brændt nallerne i de sydeuropæiske ligaer. Men Kalle Johnssons franske eventyr lever i bedste velgående.

Den svenske målmand, som Randers FC i sommer solgte for 1,5 million euro til Guingamp, har haft et forrygende første halve år i Ligue 1.

Senest stod han en storkamp, da Guingamp i weekenden besejrede selveste Paris Saint-Germain med 2-1, og han kan tage sin del af æren for, at klubben ligger på en overraskende femteplads i ligaen, hvor de tidligere på efteråret også har besejret topklubber som Marseille og Lyon.

Efter netop opgøret mod Lyon i oktober stjal Kalle Johnsson overskrifterne i både franske og svenske medier, da han med fænomenalt udkast helt op på modstandernes banehalvdel fandt holdkammeraten Marcus Coco, som efter en dribletur scorede til 3-1.

- Johnsson hyldes: Sammenlignes med Peter Schmeichel, skrev det store svenske medie, Footbollskanalen.se

Den overskrift er heller ikke gået Kalle Johnssons handsker forbi, selv om han tager situationen med samme svenske snusfornuft, som han var kendt for igennem to sæsoner i Randers FC.

- Jeg tror egentlig, det var franske Eurosport, som lavede sammenligningen, og så bredte det sig til de svenske medier. Det kan jeg kun være stolt over. Peter Schmeichel var en fantastisk målmand, og hans søn Kasper gør det jo også fremragende, siger Kalle Johnsson, da Randers Amtsavis fanger ham på mobilen i det nordvestlige Frankrig, hvor han er på indkøbstur med familien.

Karl-Johan Johnsson

Født: 28. januar 1990 - 26 årNationalitet: Svensk

Fysik: 187 centimeter, 84 kilo

Karriere: 2016 Guingamp, 2014-16 Randers FC (70 kampe), 2013-14 NEC Nijmegen, 2008-12 Halmstad, Ränneslövs GIF

Meritter i Randers FC:

Kåret som Årets spiller i klubben i 2015

Vinder af Det Gyldne Bur som den bedste målmand i Superligaen i 2015.

Landshold: 3 A-landskampe, 17 U21-landskampe, 4 U19-landskampe

Undervisning i fransk

Den tæller kæresten Kristin og parrets søn, som blev født, da Kalle Johnsson spillede i Randers.

- Vi har det rigtig godt hernede. I begyndelsen var det ikke så nemt på grund af sproget, og vi skulle lige falde til. Men det er kommet stille og roligt. Efterhånden begynder jeg at kunne kommunikere på fransk under kampene, og det gør, at jeg føler mig mere tryg i mit spil, siger Kalle Johnsson.

Familien modtager halvanden times franskundervisning om ugen, men ellers er tiden gået med de mange kampe for Guingamp og rejser med den svenske landsholdstrup, som Johnsson er blevet en fast del af dette efterår som andetvalg efter Kristoffer Nordfeldt.

Annonce

På ugens hold

Kalle Johnsson forklarer selv en del af succesen med, at klubben har haft stor tro på hans evner i målet.

I modsætning til Ronnie Schwartz, som aldrig faldt til i den franske klub, hvor han ofte blev brugt som kantspiller, har der fra starten været en klar plan med Kalle Johnsson i Guingamp.

- Jeg har følt fra starten af, at jeg var hentet ind som førstevalg. Så klubben har troet på mig, hvilket har betydet meget. I begyndelsen gik det lidt op og ned, men set over hele efteråret føler jeg, at jeg har spillet på et stabilt niveau, lyder det med vanlig beskedenhed fra målmanden.

I slutningen af september redde han et straffespark mod Rennes, og han har desuden været på ugens hold i den store franske sportsavis, L'Equipe.

Det hjælper selvfølgelig også, at holdet har gjort det over al forventning. I sidste sæson endte Guingamp på en beskeden 16. plads, mens de altså aktuelt er med i toppen af rækken.

- Jeg tror ikke, der var nogen, der havde regnet med, at vi ville ligge med 29 point på det her tidspunkt af sæsonen. Specielt sejrene over Lyon, Marseille og Paris har skabt begejstring, siger Johnsson, der spiller i aften på udebane mod Metz, inden en velfortjent juleferie venter hjemme i Sverige.

Annonce

Stadig kontakt til Randers FC

Sideløbende med karrieren i Frankrig har Kalle Johnsson også fulgt med i, hvordan det går de tidligere holdkammerater i Randers FC.

- Jo jo, jeg jeg har stadig kontakt til svenskerne i Randers FC og skriver også en del med Alexander Fischer på sms. Desværre spiller Randers FC ofte på de samme tidspunkter, som jeg selv spiller kampe, men jeg har da fulgt med og glæder mig over, at de spiller med i toppen, selv om de fik en ærgerlig afslutning på efteråret med nederlaget til Esbjerg, siger Kalle Johnsson.

Han har en firårig kontrakt med Guingamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce